Šta je novo?

koju s939 plocu?

CAR je napisao(la):
Sticajem okolnosti, zadnjih 2 meseca radim sa svega 256 MB rama... od toga, nekih 3 nedelje na Winchester-u... ma, radi savrseno!!!
Memory management je perfektan... sistem radi kao da ima najmanje 512 mega rama, bez preterivanja... nema onog karakteristicnog seckanja, jako sporog ucitavanja, "jedenja" memorije nakon nekog vremena (tj. prilikom izlaska iz nekog programa). Picim igrice (igricu, tacnije - NFSU 2), gledam TV, surfujem, pomalo benchmark-ujem... sve ono standardno. I sve radi jako lepo.

E upravo to. I meni se učinilo, ali nisam bio siguran... Imao sam 1GB Supertalenta, prodao sam jedan modul, ostao na jednom i radio sve kao i ranije. Nije se ni osetilo da fali jedna 512-ka. Sada furam Kingmaxa, 2x256, sve jako jako lepo radi. Što ti kažeš, nema zastajkivanja pri ulazima/izlazima, igre super rade, prosto mislim da mu ni ne treba giga rama... Ali, ipak cu uzeti dve 512-ke, nikad se ne zna šta će sutra napraviti...

Vule je napisao(la):
E upravo to. I meni se učinilo, ali nisam bio siguran... Imao sam 1GB Supertalenta, prodao sam jedan modul, ostao na jednom i radio sve kao i ranije. Nije se ni osetilo da fali jedna 512-ka. Sada furam Kingmaxa, 2x256, sve jako jako lepo radi. Što ti kažeš, nema zastajkivanja pri ulazima/izlazima, igre super rade, prosto mislim da mu ni ne treba giga rama... Ali, ipak cu uzeti dve 512-ke, nikad se ne zna šta će sutra napraviti...
Nije ti se ucinilo, stvarno je tako. A drugi ocito nisu ni primetili, jer se odavno vec furaju 2x512 MB kombinacije.

Kada sam ovo video, ja sam ostao iznenadjen... ma, malo je tako reci, pre ce biti - zabezeknut! :zgran:
Fenomenalno radi, nikakvih seckanja (OK, normalno, ucitavanje ide nesto duze... to je bar normalno). Ali ono ispadanje iz igre, kada se slika lagano "spusta"... pa switching izmedju 20-ak IE prozora, koji moze da potraje... sve ono sto se vuklo kao raga na AXP-u... toga ovde jednostavno NEMA!!

P.S. Naravno, ipak cu i ja uzeti gigabajt rama...

Ajde pogledacu to sa ortakom mozda i nije rekao za Winchestera nego za neki drugi. Ma pozvacu ga da on to sam kaze. Black Rlder mi je to rekao. Care mozda tebi lepo radi u odnosu na stare masine sa nf7 plocom i sugavim procesorima naspram tog koga imas sada, ali sigurno bi mogao bolje.

zendraqla je napisao(la):
Ajde pogledacu to sa ortakom mozda i nije rekao za Winchestera nego za neki drugi. Ma pozvacu ga da on to sam kaze. Black Rlder mi je to rekao. Care mozda tebi lepo radi u odnosu na stare masine sa nf7 plocom i sugavim procesorima naspram tog koga imas sada, ali sigurno bi mogao bolje.
Prethodni procesor je bio 1700+, koga sam terao na 2.4-2.5 giga, kako kad. Za potrebe ovog testa, opet sam ga nasvirao na 2.5 giga, kako bih ga uporedio sa ovim Winnie-om.
Dakle, CPU snage ima dosta.

U svakom slucaju, radi tako lepo i sa 256 MB rama... dodam jos jednu 256-icu, i to mu dodje isto k'o giga rama na starijim sistemima! :d

Mozda. Nemam pojma. Jos ga nisam pitao.

Za sta god je rekao, ortak nema pojma. Bilo kakav ispravan DDR1600 ili bolji memorijski modul i racunar sa AMD64 procesorom mora da radi.
Problem moze da pravi softver ili Windws, XP nece da se instalira na manje od 128MB, a u praksi ne treba ici ispod 256MB, medjutim to je sasvim druga prica.
I problem ne znaci onaj sa stabilnosti, vec sa performasama, danas programeri prakticno ne razmisljaju o racunarima sa manje od 256 MB radne memorije.

Vazno je da tog ortaka vise ne slusas jer prica/prenosi gluposti.

Poslednja izmena:
Ne verujem da bi me lagao. Da nema mozda neki novi procesor kome bas treba mnogo memorije pa da ja to nisam premostio?

Upravo sam ga zvao i mene je stvarno sramota da kazem sa cime sam pomesao. Izvinite.

Ne verujem da bi me lagao. Da nema mozda neki novi procesor kome bas treba mnogo memorije pa da ja to nisam premostio?

Kolicina memorije u racunaru zavisi od operativnog sistema ili od programa koji ce se koristiti. Sto se tice procesora on ce raditi sa bilo kojom kolicinom memorije.

Sasa je napisao(la):
Za sta god je rekao, ortak nema pojma.
Sasa je napisao(la):
Vazno je da tog ortaka vise ne slusas jer prica/prenosi gluposti.
Hahaha... Sale, stalozen i odmeren kao i uvek! :D:D:D

Ali i potpuno u pravu...

2 zendraqla:
Sa cime si pomesao... reci slobodno, sta ti je, pa svako moze da pogresi.

I inace, nije poenta u laganju, malo ko svesno izmislja i laze, veci je problem u "gluvim telefonima". Jedan cuje nesto, kaze drugome koji to preveze sa necim, treci cuje i permutuje sa ko zna cime, bla bla bla.. i ona do tebe dolazi info da Winchester ne radi bez 768MB sto je glupost jeli.

Evo, u postu ispod si rekao kako si sam nesto prevezao, upravo o tome pricam.

CAR je napisao(la):
Sticajem okolnosti, zadnjih 2 meseca radim sa svega 256 MB rama... od toga, nekih 3 nedelje na Winchester-u... ma, radi savrseno!!!
Memory management je perfektan... sistem radi kao da ima najmanje 512 mega rama, bez preterivanja... nema onog karakteristicnog seckanja, jako sporog ucitavanja, "jedenja" memorije nakon nekog vremena (tj. prilikom izlaska iz nekog programa). Picim igrice (igricu, tacnije - NFSU 2), gledam TV, surfujem, pomalo benchmark-ujem... sve ono standardno. I sve radi jako lepo.
Koliko bolje?
Jel moze da radi D3/High, HL2/bez tweakovanja sa 512 MB rama, na primer?
Jel moze FC iznad medium bez smetnji?

t.o. je napisao(la):
Koliko bolje?
Jel moze da radi D3/High, HL2/bez tweakovanja sa 512 MB rama, na primer?
Jel moze FC iznad medium bez smetnji?
Zao mi je, ali nisam u mogucnosti da probam... posto HL2 nemam, a FC disk mi nije tu. Cim nabavim, bas cu da probam... i mene interesuje.
Videcu vec za koji dan.

Ali, realno, posto Far Cry u sustini *trazi* 1 GB memorije... ne verujem da ce raditi kako treba. HL2 uopste nisam probao, pa ne znam koliko sistemske memorije njemu treba.

Poslednja izmena:
Ni jedan memorijski kontrole rne moze da nadoknadi nedotatak memorije. Moze da bude brzi ili sporiji, medjutim ako trazeni podatak nije u memoriji, i po njega se mora ici do hard diska, cao performanse, stize "seckanje" i slicne pojave.

Care, pazi sta pricas, ljudi mogu pomisliti svasta.
Vec vidim da neki razmisljaju da prodaju AthlonXP 2500+ i 512MB rama i menjaju za A64 2800+ i 256MB jer eto, ovaj toliko brze radi sa memorijom da mu je dovoljno 256MB za iste stvari koje prvome traze svih 512.
To jednostavno nije tacno.

Sasa je napisao(la):
Ni jedan memorijski kontrole rne moze da nadoknadi nedotatak memorije. Moze da bude brzi ili sporiji, medjutim ako trazeni podatak nije u memoriji, i po njega se mora ici do hard diska, cao performanse, stize "seckanje" i slicne pojave.
Naravno. Niko to nije ni rekao, mislim da se razumemo.

Jednostavno, rekao sam da je memorijski kontroler stvarno savrseno odradjen... ali daleko da moze da zameni sistemsku memoriju. To jest, nedostatak iste.
Jer, kad memorije nema - onda je nema! ;)
Sasa je napisao(la):
Care, pazi sta pricas, ljudi mogu pomisliti svasta.
Vec vidim da neki razmisljaju da prodaju AthlonXP 2500+ i 512MB rama i menjaju za A64 2800+ i 256MB jer eto, ovaj toliko brze radi sa memorijom da mu je dovoljno 256MB za iste stvari koje prvome traze svih 512.
To jednostavno nije tacno.
Vidim i ja da cu morati da povedem racuna... stvarno bi mogli svasta da pomisle. Ovaj tvoj primer je najbanalniji pokazatelj kako bi moglo da bude...

Ali dobro, verujem da ce vec test sa FC-em i HL2-ojkom postaviti stvari na svoje mesto, te da ce se razuveriti :d
(posto pretpostavljam da ja hocu)

Nesmem da kazem. Stvarno me sramota. Ajde najbolje bi bilo da izbrisete moje postove.

koliko kosta kod nas EPOX 9nda3j? na newegg-u je 92.50$.

kod nas je oko 100€.. znači za oko 30€ skuplje nego u USofA..

Poslednja izmena:
ASUS A8N SLI DELUXE

Poslednja izmena od urednika:
Ima jedna MSI K8N mislim da ima oznaku Diamond II, tesko ces je naci...Stiglo ih je samo 8-9 komada u Srbiju.

opet nije jasno...

Ja sam sve procitao itd... i opet nisam 100% siguran koji je dobar izbor za s939, ja bi uzeo neku plocu sa nForce4,... ali koju,... imam 6600 GT koja me odrala... da li da mjenjam za PCI ... ili da uzmem neku plocu sa nForce 4 i agp 8x... da li je to pametno.. ali mene konkretno interesuje koja je naj ploca za 939 1 mjesto 2 mjesto i 3 mjesto .... sta je sad IN a sta OUT :) hvala :banana:

Ja sam malo van trenda,tj.nisam totalno u toku : dali ce "venice" ici na 939 socket.Mislim ako skochim na njega onda bih voleo da kasnije mogu da samo dodam venice.....npr.kupim neku MSI 939,komotno je koristim i kad se pojavi venice onda moja plocha to ne vidi/ili josh bolje socket ne odgovara...

Poslednja izmena:
ici ce

Nisam siguran da li je best buy ali siguran sam da je odlicna za vecinu AMD 64 procesora...Epox 9 NPA+...ili mozda GA-K8NF-9 NForce 4,ona je oko 100e :,,:

moze li mi neko preporuchiti koju msi plochu da uzmem a da ima pci express slot i socket 939?Klokovanje me ne zanima i ostale zezalice...

zna li se cena?nisam je bas video u prodaji...mislim da je manje zastupljena...
Znachi to je jedina msi koja je socket 939 i ima pci express?

DARK SIDE je napisao(la):
zna li se cena?nisam je bas video u prodaji...mislim da je manje zastupljena...
Znachi to je jedina msi koja je socket 939 i ima pci express?
Naravno da nije... ali covek opravdano pretpostavlja da ti SLI ne treba.

Nazad
Vrh Dno