Šta je novo?

koju s939 plocu?

Care, konacno nesto bar malo pametno da kazes u ovom threadu.

Nego zanima me sto mnogi furaju MSI ploce za A64? Nisu valjda toliko dobre ili je to zbog foruma sto forsira MSI?

Hm.. ako sam ja dobro ukapirao, MSI ploče spadaju u vrh ovih dana, to obično ume da bude dovoljno dobar razlog da ih ljudi uzimaju..

zendraqla je napisao(la):
Care, konacno nesto bar malo pametno da kazes u ovom threadu.
Sta, a ono gore sto sam rekao nije bilo pametno? ;)
Nego zanima me sto mnogi furaju MSI ploce za A64? Nisu valjda toliko dobre ili je to zbog foruma sto forsira MSI?
Ma kakav forum... evo, i ja imam MSI, pa ne mislis valjda da je to zato sto mi je *forum* tako rekao? :trust:
Teram zbog kvaliteta... samo zato. Inace ne volim MSI, to je svima jasno.

I nije se salio voka kada ti je rekao ono... MSI ploce, za s939 procesore, su jako dobre. Za O/C, naravno (extra dzidza-bidze, kojih su ploce ovog proizvodjaca oduvek bile prepune, me ne interesuju).
Kako sa nF3, tako i sa nF4 cip(setom).

Ako hoces bas detalje, evo ih: odlicne za O/C, visok kvalitet izrade, fin layout (naravno, uvek moze bolje)... dosta opcija u biosu za cackanje, uz gomile beta/modovanih biosa (koji, iskreno, i ne rade bas sasvim kako bi trebalo)... solidne vrednosti za dizanje voltaze (moglo bi i malo vise... naravno)... a bogat im je i bundle. Kao i uvek - ipak je rec o MSI-ju ;)

ipak je rec o MSI-ju

tacno tako ...
Some things never change...

... but some DO! ;)

Ma naravno da me ne interesuje SLI.To je njesra i to teshko sa mog ekonomsko-praktichkog aspekta...MSI jeste odlichan, jer sam imao svakakve ploche ali msi mi nikad nije "pukao".Obzirom na tendencije informatichke tehnologije,mislim da je pametno da "skochim" na 939 i pci express.Posle cu lako da dodajem bolje kartice kad imam u shta da "metnem" ili da stavim posle "wincha" cpu "venice" i sl.Zato sam se i odluchio da napravim taj korak u narednom periodu.Zna li neko cenu za msi neo 4 platinum?

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Sticajem okolnosti, zadnjih 2 meseca radim sa svega 256 MB rama... od toga, nekih 3 nedelje na Winchester-u... ma, radi savrseno!!!
Memory management je perfektan... sistem radi kao da ima najmanje 512 mega rama, bez preterivanja... nema onog karakteristicnog seckanja, jako sporog ucitavanja, "jedenja" memorije nakon nekog vremena (tj. prilikom izlaska iz nekog programa). Picim igrice (igricu, tacnije - NFSU 2), gledam TV, surfujem, pomalo benchmark-ujem... sve ono standardno. I sve radi jako lepo.

Stvarno svaka cast AMD-u!
(jer, to je ipak do procesora, posto se memorijski kontroler sad nalazi tamo)

da li se i socket 754 ponaša tako?

Ne znam, nisam radio na s754 masini.

Ipak... ne verujem, jer ima drugaciji memorijski kontroler.

pa dobro, ali za razliku od ranijih amd-ova ipak ima memorijski kontroler...

po amd-u ne toliko drugačiji od s939, tačnije, socket 939 ima "on-die dual channel DDR400 memory controller", a socket 754 "on-die DDR400 memory controller".
i to bi trebalo da je razlika... (pored proizvodnog procesa, grejanja, itd, itd...)

pa me baš zbog te dual channel razlike interesuje kakav je socket 754, baš u stvarima koje si opisao (rad u windowsu, multitasking, koliko brzo "gasi" i "pali" programe, igre...)

pa ako ovde ima neki s754 vlasnik, neka javi kakav je newcastle po ovim pitanjima...

pozz

Je l' ih ima jos? Ovo pitam jer sam tek uzeo 6600GT AGP i ne bih zeleo da je menjam a sledeca investicija ce mi definitivno biti prelazak na A64.

Imas msi neo 2 platinum. On ima agp.

Ok, kul, nadam se da ce ih biti i sledeceg leta kada planiram pomenuti upgrade. ;)

jel ima neko ideju gde moze da se pazari ta epoxova ploca sa agp slotom?

voodoofox je napisao(la):
jel ima neko ideju gde moze da se pazari ta epoxova ploca sa agp slotom?
Ako ti treba Epox NF3 ultra ploca,preporuka je 9NDA3J.Istu kod nas mozes dosta lako naci,a cena joj je oko 100e..

Probaj sa ASUS A8NSLi-Deluxe NF4, Ja je uzeh skoro i odlicna je jos ako joj stavis kao ja 2X6600GT ........:))

Potrebno mi je misljenje:
Da li se isplati uzeti MSI K8N Diamond, pri cemu nemam nameru da koristim SLI? Naime svi ostali dodaci koji dolaze uz nju mi manje vise trebaju i inace bi ih uzeo (WiFi, BT, SoundBlaster Live, kao i FW, 6 SATA II portova i jos dve PATA grane - sve to sa RAIDom, pa cak i Dual GB Lan), samo je pitanje da li sve uzeti upakovano u jednu plocu ili uzimati posebno?

Pomoc oko izbora ploce

Zamolio bih vas za pomoc. Pitanje je standardno. Koju plocu je najisplativije kupiti za s939. U opticaju su tri cipseta.
Od NF3 MSI K8N NEO2 Platinum, od VIA (na testovima hvaljenu)
Soltek SL-K890Pro-939, ili od previse skupog :mad: NF4 ultra DFI ili Soltek???
U razmatranje dolaze i drugi predlozi.

Po pc chipu najbolja ti je Dfi LanParty UT nf4 ultra-D,ima dva podnozja ya graficku,fantastican bios, ali treba da obratis paznju na to koju memoriju koristis sa njom,i hvale se da je ova ploca za overklokere.Iygleda kao bombonica.
Ako nisi overkloker obrati paznju na Soltek SL-K890Pro-939.Izvanredno stabilna,brza ploca ,jaftina a nedostatak joj je sto nema mogucnost podizanja napona cipseta.

Po meni MSI.Ali moram priznati da nemam iskustva sa Soltec.Soltec mi je nekako "ispod"...Mada imash puno ovakvih tema na Benchu pa mozes prelistati stranice...

Taj Soltek je stvarno odlican, treba ga uzeti u razmatranje ako ne juris neki O/C rekord... A ako juris, pazari DFI...

Na kraju krajeva, ako ne nadjes ni jednu od ove dve, MSI uopste nije los izbor. Neces pogresiti ni sa jednom od ove tri.

Imam racunar od celerona 300A, trojke na 500 MHz, AMD Xp,barton... i uvijek je blago overklokovan. Kada bih birao izmedju stabilne i solidno overklokovane ploce i nestabilne 1-2% brze ploce izabrao bih stabilniju.Cipset NF4 je dosta nestabilan (sata2, memorije, losi biosi), tako da ce verovatno opet biti ploca ultra od ultre. Koja od ploca NF3 za s939 zasluzuja paznju i da li je to bolji izbor od Soltek K890Pro.

Chip-set nf4 imam i do sada mi nije pukao.A opterecen je "do daske".Sata 2 ne postoji na mojoj MSI k8n platinum nf4(pci express).Problem sa biosom na mojoj plochi je reshen odavno(pogreshno ochitavanje temperature-klasichna stvar) a pre neki dan je izasao zadnji update BIOSA.Znachi ni tu nema greshke.RAM mi je PQI(i to neki slepachki) i sve radi bez problema a igra RIDDICK na najloshijoj pci 6200 graf.radi odlichno.Upravo sam je i zavrshio.E sad mozda su neke druge konfiguracije na NF4 plochama nestabilne...ali ja nemam takvo iskustvo....Naprotiv: drugar je kupio MSI k8n nf3 soc939 i ima problem sa q'n'q opcijom i ochitavanjem temperature cpu iako je uradio update BIOS_a.

Poslednja izmena:
Vrh Dno