Šta je novo?

koju s939 plocu?

Miroslav

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
739
znam, opet glupi tread preporucite plocu... treba da se sklopi jedna masina, pa razmisljam jos uvek uzeti li 754 ili 939. koja ploca je best buy za 939 trenutno? sve sto je potrebno je da ima sata raid. sta bi vi uzeli?

AGP - Ep-9NDA3J
PCI Express - Chaintech VNF4 Ultra
Cene su im od prilike slicne

koji chipset uopste treba juriti, via ili nforce 4?

AGP - nForce3
PCI Expres - nForce4

znaci via se i dalje drzi svog kvaliteta :) hvala na brzim odgovorima...

Nedjo je napisao(la):
AGP - nForce3
PCI Expres - nForce4
Fale ti smajliji... :d

A mozda i ne! :beat:

CAR je napisao(la):
Fale ti smajliji... :d

A mozda i ne! :beat:
Mozda je trebalo da budem malo odredjeniji
AGP - nForce3 250Gb
PCI Express - nForce4 Ultra!
;)

Naravno za malo vishe para moze u obzir da se uzme i MSI K8N Neo2 Platinum. :eyebrows:

POZ :wave:

Nedjo je napisao(la):
Mozda je trebalo da budem malo odredjeniji
AGP - nForce3 250Gb
PCI Express - nForce4 Ultra!
;)
Ako ces da budes jos odredjeniji...

AGP - nForce3 250Gb Ultra ;) (da se neko na zabuni, pa kupi nF3 250Gb - s754 plocu! :d)
PCI Express - nForce4 SLI (dobro, dobro, to bas i nije za best buy... ali nisam mogao da odolim! :d:d)

Uglavnom, za s939, best buy ploce - one koje su bazirane na nF3 Ultra i nF4 Ultra cip(setu).

CAR je napisao(la):
Ako ces da budes jos odredjeniji...

AGP - nForce3 250Gb Ultra ;) (da se neko na zabuni, pa kupi nF3 250Gb - s754 plocu! :d)
u).

Ne postoji nForce3 250GB Ultra, vec samo nForce 3 Ultra od ultra verzija - to je cipset sa podrskom za 1 GHz HT + sve osobine 250GB cipseta.

Pored njega postoje jos NF3 250GB i NF3 250.

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
PCI Express - nForce4 SLI (dobro, dobro, to bas i nije za best buy... ali nisam mogao da odolim! :d:d)
Au bre care al si skroman,nForce4 SLI best byu :beat: onda kao logican sled dogadjaja ide preporuka za DFI nF4 SLI-DR kao najbolju kupovinu :D :d

Poslednja izmena:
delimir je napisao(la):
Ne postoji nForce3 250GB Ultra, vec samo nForce 3 Ultra od ultra verzija - to je cipset sa podrskom za 1 GHz HT + sve osobine 250GB cipseta.

Pored njega postoje jos NF3 250GB i NF3 250.
Vidis, ovo sam bas hteo da proverim, zato sam i napisao ovako kako sam napisao... jer sam u nekom review-u Neo2 ploce procitao bas ovako - nF3 250Gb Ultra.
Bilo i meni malo sumnjivo (mnogo bre dugacko, ako nista drugo :d), ali eto, da probam... :beat:

2 Optimus:
Ma da, podrazumeva se... ali nisam hteo da pisem, ne vole ljudi vise da pominjem ime te firme! :d

P.S. A ne, ne LANParty SLI-DR... skupo bre, pricamo o best buy ploci.
SLI-D! :D:D:D

CAR je napisao(la):
2 Optimus:
Ma da, podrazumeva se... ali nisam hteo da pisem, ne vole ljudi vise da pominjem ime te firme! :d
Pitam se sto ljudi ne vole da spominjes DFI
whatever7mw.gif
:d :d

CAR je napisao(la):
P.S. A ne, ne LANParty SLI-DR... skupo bre, pricamo o best buy ploci.
SLI-D! :D:D:D
Ipak je SLI-D best byu, hvala na ispravci :D

Poslednja izmena:
A koja je razlika izmedju SLI-DR i SLI-D? :trust:

Gidra85 je napisao(la):

Koliko sam primetio -DR verzija ima dodatna 4 sata porta (8 ukupno) + nesto u dodatnoj opremi. U principu nista previse znacajno.

Gidra85 je napisao(la):

Kao sto je vec roy napomenuo razlika je u dodatnim sata portovima + FrontX panel koji jedino SLI-DR ima.Sve ostalo je isto,cak se isti biosi nalaze na SLI-DR,SLI-D i nF4 Ultra-D..

Poslednja izmena:
Ljudi preteraste. Nedja je bio kratko i jasno odgovorio. Sada cete da zbunite coveka :d
Nego zanima me jedna stvar Miroslave. Zar nisi citao onaj uporedni test chipseta? Koliko sam ja video tamo je receno da se 939 ne isplati. Da se ne dobija nista posebno. Jedino stvar prestiza :d

pojma nemam :) na kraju sam se ipak odlucio za 754, i to msi plocu...

proteklih meseci nisam uopste vodio racuna o hardware sceni zbog posla, tako da je meni sve ovo novotarija i totalna nepoznanica. ovo izmedju socket754 i 939 me sve vraca u proslost kada je trebalo doneti izbor izmedju i865 i i875 :)

Poslednja izmena:
Mislim da si dobro izabrao. Mada najbolje bi bilo da si se obratio autoru onog testa. Delimiru u koliko se ne varam. Mada on ti je vec dao neke savete tako da je najbolje njega da poslusas! Mada ja nebi nikada uzeo MSI ali ajde. Nek ti je sa srecom.

Optimus Prime je napisao(la):
Kao sto je vec roy napomenuo razlika je u dodatnim sata portovima + FrontX panel koji jedino SLI-DR ima.Sve ostalo je isto,cak se isti biosi nalaze na SLI-DR,SLI-D i nF4 Ultra-D..
Mislim da SLI-D ima i onaj TranspoX, za tegljenje celog kucista... ma nebitno...

2 zendraqla:
Vidis, ne bih ni ja nikada uzeo MSI... dok nisam probao ovu plocu. Predrasude su zaista cudna stvar :D
Ali ipak, sto se s754 ploca tice, "da se ja pitam" :D uzeo bih EPoX-ovu 8KDA3J.

tako sam i ja mislio, pa mi memorija radi na 233Mhz :beat:

vuna sam priznajem, chekam da dodjem do malo vremena i probam na 939, pa mozda i predjem.
Sto bi znachilo, da ako hocete 2x512 dvostranog RAM-a da terate preko ~250, to na s754 izgleda da moze samo sa biranim modulima (i to, lupam, dva u 100 komada da se proberu), a mozda zavisi i od procesora (da li je 2800+ ili 3000+) a mozda treba pitati i neku vracharu, mislim, suvishe nepoznanica (barem meni :D).
Iz tudjih iskustava, moze samo da se zakljuchi da preko 250/60Mhz za ram, mora 939 za 2x512 dvostrana modula :)

Ji 4Tze je napisao(la):

vuna sam priznajem, chekam da dodjem do malo vremena i probam na 939, pa mozda i predjem.
Sto bi znachilo, da ako hocete 2x512 dvostranog RAM-a da terate preko ~250, to na s754 izgleda da moze samo sa biranim modulima (i to, lupam, dva u 100 komada da se proberu), a mozda zavisi i od procesora (da li je 2800+ ili 3000+) a mozda treba pitati i neku vracharu, mislim, suvishe nepoznanica (barem meni :D).
Iz tudjih iskustava, moze samo da se zakljuchi da preko 250/60Mhz za ram, mora 939 za 2x512 dvostrana modula :)

Mislim da nisi u pravu. Ja sam recimo uzeo sve od Simpsa sa police i sve radi kao san. MSI K8N neo fsr2, Kingmax HC 2x512 i 3000+ sve radi bez ikakvog igranja sa mem. slotovima ili sa BIOS-ima 10x250 sinhrono 1T. Ne treba vrac pogadjac :D. Sto se tice brzine preko 260, za to ne znam nisam probao jer ovako mnogo dobro radi :smoke:, ali bi verovatno tu memorija bila usko grlo...mozda gresim.

Vracaru? :d
Koliko sam video danas je bas tesko naci dobru memoriju. A sto je jos gore mora da se bas pukne lova ako hoces i kvalitetnu (probranu) memoriju a i da bude malo vise rama. Posto danas nije dovoljno samo 2x256 kao sto je bilo nekada davno. Ortak mi rece da za nove Winchester procesore je minimum 768MB. E pa sada ko ima prada da pukne za OCZ od 2gb blago njemu, ali 99% ljudi ovde to ne moze.

@Milan:
pa ja lepo rekoh preko ~250 :)
dobro, preko 260, svejedno...
Ako imas 2800+ znachi, 9x260=2340 a ako imas CPU koji radi na preko 2500Mhz, moras memoriju sa <200 deliocem.
Ako imas 3000+ mozes da prodjes i sa 250Mhz sasvim fino, i sa jeftinijom memorijom. Ako hoces preko toga, sa 200 deliocem, zaboravi na s754.
I ovaj corsair radi na 260 Mhz ali sa 3000+ procesorom :) kod mene, sa 2800+ nece.

Poslednja izmena:
zendraqla je napisao(la):
Ortak mi rece da za nove Winchester procesore je minimum 768MB. E pa sada ko ima prada da pukne za OCZ od 2gb blago njemu, ali 99% ljudi ovde to ne moze.

768mb....que??? I sto bas 2gb, sta ces sa tim? :).

Pa da ima malo zalihe a ne minimum koji mu je potreban za neke solidne performanse. Pogotovo kada se koristi 3dstudio ili photoshop ili tako neki program onda memorija se gubi kao da je ni nemas.

Ji 4Tze je napisao(la):

Kad budes nasao vremena, zovi ili baci PM... ti si bar u komsiluku, mozes da svratis kad 'oces... dodji, probaj na s939 ploci.

P.S. A da si vuna - to jesi! :d:d:d

zendraqla je napisao(la):
Posto danas nije dovoljno samo 2x256 kao sto je bilo nekada davno. Ortak mi rece da za nove Winchester procesore je minimum 768MB. E pa sada ko ima prada da pukne za OCZ od 2gb blago njemu, ali 99% ljudi ovde to ne moze.
Sto rece Milan - QUE?!? :trust:

Sticajem okolnosti, zadnjih 2 meseca radim sa svega 256 MB rama... od toga, nekih 3 nedelje na Winchester-u... ma, radi savrseno!!!
Memory management je perfektan... sistem radi kao da ima najmanje 512 mega rama, bez preterivanja... nema onog karakteristicnog seckanja, jako sporog ucitavanja, "jedenja" memorije nakon nekog vremena (tj. prilikom izlaska iz nekog programa). Picim igrice (igricu, tacnije - NFSU 2), gledam TV, surfujem, pomalo benchmark-ujem... sve ono standardno. I sve radi jako lepo.

Stvarno svaka cast AMD-u!
(jer, to je ipak do procesora, posto se memorijski kontroler sad nalazi tamo)

Da napomenem, i na NF7 sam radio sa 256 MB rama, kako vec rekoh, a bas sam probao isto ovo prekjuce, posto su mi obe masine u istoj sobi... secka, sporo se izvlaci iz programa... ma, sve ono standardno za manjak memorije! ;)
Najozbiljnije, ne primecujem neku veliku razliku u odnosu na burazerovu masinu, baziranu na NF7-ici i 1 GB memorije.

Vrh Dno