Šta je novo?

Koju podlogu da uzmem?

BogdanB

Slavan
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poena
390
imam sentinel advanced mis

weapon of choice m4 dm
CM_Storm_m4_dm.jpg

ili

roccat taito
roccattaitomousepad.jpg

Uzeo sam danas A4Tech X7 MP-200!Malo je manja nego sto sam ocekivao.Sad nemam toliko vremena da je testiram tako da cu sutra malo detaljnije da se pozabavim time pa cu da postujem.

e da konacno nesto vise kazem o podlozi.kao sto sam vec rekao malo je manja nego sto sam ocekivao ali nije mala.moj mis je pooovelik pa mi se zato cini kao manja.nisam se mnogo igrao ali je skroz ok.da me ne shvati neko pogresno,nisam imao problema sa podlogom zbog velicine.tacnije nisam dolazio u situaciju da mi povrsina iste nije dovoljna za sve manevre koje sam izvodio pri igranju i bilo kom radu sa misom.ima gumiranu donju stranu tako da fino nalijeze na podlogu.znaci nema setanja i ostalih za*ebancija.naravno posto je platnena mis se malo uspori(u odnosu na povrsinu stola na kojoj sam koristio mis prije nego sam uzeo ovu podlogu) ali ne toliko da pravi probleme.a i to moze da se rijesi(ako neko voli da mu mis "leti") tako sto ce da ubrza mis iz win-a.ako neko to vidi kao eventualni problem.platio sam je 270 din a dva dana kasnije sam vidio na jednom mjestu istu ovu podlogu ali sa oznakom 300 i dosta je veca.sad mi mozda i zao sto nisam uzeo tu vecu ali nema veze.ta veca kosta 450 din.
sve u svemu ili ti suma sumarum glasi da sam zadovoljan i mogao bih da preporucim svima da uzmu ovu podlogu.ne kosta mnogo a fino radi posao.doduse nisam probao neke skuplje podloge a po meni se ni ne isplati davati silne pare na podloge.i ova ce da sljaka extra.opet kazem nisam isprobao te skuplje varijante,mozda zaista i pruzaju bolji dozivljaj igranja ali ja zaista ne trebam nista bolje.nisam profi igrac nego igram cisto zabave radi.
eto ja mislim da sam bio dovoljno iznisan u opisu,ako nekog jos nesto interesuje nek priupita!

Kupih i ja novu podlogu :)

1_image_128133_Gaming_pad_silkg-web%20grey.jpg

Podloga je povelika (293x250x3mm), kostala je 400 dinara. Platnena je, medjutim mis se krece iznenadjujuce brzo preko podloge. Moracu da se naviknem na to :). Platno deluje dobro zalepljeno, a gumena osnova se dobro lepi za sto, tako da podloga ne seta. Sve u svemu, ja sam zadovoljan.

Uzeo sam danas A4Tech X7 MP-200!Malo je manja nego sto sam ocekivao.Sad nemam toliko vremena da je testiram tako da cu sutra malo detaljnije da se pozabavim time pa cu da postujem.

Uzeo sam istu pre nepunih mesec dana i uklopila se odlicno uz A4 Tech X6-60D. Takodje sam kao i ti ocekivao da je nesto veca, ali kao sto si vec i sam rekao, nije mi bezao mis sa nje. Platio sam je 300din, i evo za sada je jos uvek cista i u jednom komadu. Dole guma, gore platno. U odnosu na obicne podloge od 50din, ova objasnjava. Ima i malo veca od ove a i bas veca (kao musema za sto ili profi kozna sahovska tabla:D) ali je ta najveca 1500din, a materijal je potpuno isti. Debljina svih je 2mm.

Otvorite se za Razer ExactMat.

razer-exactmat.jpg

Imam je gajbi skoro 2 godine, ko da je raspakovana juce, iako sam vidjao slucajeve da su je unistili, ali kako mi nije jasno, mozda imaju tesku ruku ili stiskaju misa previse. Aluminijum, ima dve strane, control i speed, mada je speed previse klizav za moj ukus pa sam koristio samo control.

gde ima Razer ExactMat u sr?

Ja sam pred Novu godinu kupio ovu podlogu: A4Tech Gaming X7-801MP

Evo i linka

http://www.eponuda.com/misevi-podloga/a4-tech-gaming-x7-801mp-podloga-za-mis-cena-201909

Podloga je plasticna, ima dve strane, jednu gotovo sasvim glatku i drugu hrapavu, tako da prakticno dobijate dve podloge za iste pare. Ima svoje plasticno postolje u koje precizno naleze i jednostavnim okretanjem podloge u tom postolju dobijate podlogu za misa razlicitih performansi. Postolje ima 11 gumenih stopica koje savrseno nalezu na glatku povrsinu stola i sprecavaju svako pomeranje i proklizavanje tokom rada. Ja na njoj koristim misa Logitech G700s i radi savrseno. Uz to dobijate i interesantan drzac kabla(za one koji imaju zicne miseve) koji se fiksira na postolje podloge i drzi kabl u polozaju koji omogucava nesmetan rad. Mislim da podloga vredi vise nego sto kosta, narocito kada je uporedim sa nekim znatno skupljim modelima. U svakom slucaju vredi je pogledati i razmotriri kao opciju, ako ste krenuli u kupovinu podloge za laserski mis.

Poslednja izmena:
Moje iskustvo kaze da ma koliko kvalitetna bila svaka ima prilicno kratak vek trajanja u nekom optimalnom stanju...ma koliko je cuvao i cistio prasina vrlo brzo "najede" povrsinu...+konstantno koriscenje.
Imam Roccat Adrenalin Blue u tubi star par godina i po meni za te pare je precenjen..."istrosio" sam i jednu Razer Goliathus control edition(koju jos uvek koristim) a pred ng sam kupio novi-ista podloga samo nov dizajn i stoji mi neotvorena dok ocistim misa detaljno.
Da uporedim kupio sam i neki jeftin A4 Tech za 300 dindzi pa ako ne osetim razliku odustajem od "kvalitetnijih" podloga. lol

Stari Razer ima najociglednije vidljivo "premlacivanje" dok se ostecenja na Adrenalin Blue ne vide dobro ali su tu.

I ja sam pre nekih pola god kupio tu A4 Tech x7, solidna podloga za te parice, razmisljam da odem i kupim jos par komada za rezervu :D

Mnogo je pametnije kupiti jeftinu podlogu nego ultra skupu, znam iz iskustva :) Bolje kupiti 10 jeftinih A4Tech ili cak Gigatech koje ce da traju 5-6-7-8-10 ili koliko vec godina nego jednu preskupu Razer ili koju vec koja ce posle godinu dana da se izlize.

Poslednjih par godina koristim A4 X7 podlogu, izlizala se skroz pa rekoh da je promenim. Merkam Goliathus, da li vredi tih para ili opet da uzmem A4? U principu razmišljam da li uopšte da uzimam platnenu jer imam problem kad igram malo duže nakvasi se od znoja pa počne da zapinje. Možda da probam nešto OVAKO, odozgo je PVC? Skroz tvrde izbegavam zbog cene i kompatibilnosti sa mišem, imao sam SteelSeries 4HD i morao da je poklonim jer Razer Naga neće da radi sa njom, preskače. Dajte neki savet.

Moj drug ima onaj Razer Destructor, 35e placena a ponasa se kao karton, bukvalno.

Ja sam pre par godina kupio podlogu sa nekim printom Pirati sa Kariba, bila je na foru mekih x7, a placena 300 kinti. Jel zna neko da li jos negde imaju da se te podloge kupe ?

Poslednja izmena:
Probao sam par, i na kraju sam ostao zadovoljan sa cooler master ponudom. Velicina je 50 x 40cm storm serija ako se ne varam. Kad se vratim u stan provericu pa cu post

Danas stigla Razer Goliathus podloga. Zadovoljan sam kvalitetom i trenjem miša, samo što mi fali otprilike da je ~15% veća.

Da ne bih pravio novu temu, kratko pitanje:

Da li utice na samo podlogu/ponasanje misa to da li je podloga jednobojna ili ima neki print na njoj?

Konkretno me zanima, da li postoji razlika izmedju ove obicne QcK mini (crne, jednobojne) i ove sa npr diablo logom? Ove sa printom su malo jeftinije, a ja sam se stisao xD

Nazad
Vrh Dno