Šta je novo?

Koju plocu mi preporucujete?

goci1

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2001
Poena
619
Zanima me koju bi mi plocu preporucili uz neki athlon XP (sa dobrim odnosom cene i performansi), posto uskoro prodajem svog ABIT-a KT7A RAID i Athlon AXIA 1.2Mhz. Ploca obavezno mora da ima RAID kontroler.

Isto sto i muzzy, ali permutuj njegove 1. i 2.

ABIT KX7

Moj izbor:

Ako neces da overklokujes:
GA 7VRXP /333/raid/Udma 133/5.1 sound/lan

Ako hoces da ga "dobro" overklukujes i da das malo vise para:
Abit KR7 a

A ako hoces nesto izmedju onda:
Epox Kt8 khaa+ ili tako nesto.

Ja bih se licno opredelio za opciju 1 ili 3 (zbog finansijske situacije), a ako imas para i ne zalis da ih dajes moze opcija 2. Ako se moze, zasto da ne?

goci1 je napisao(la):
Zanima me koju bi mi plocu preporucili uz neki athlon XP (sa dobrim odnosom cene i performansi), posto uskoro prodajem svog ABIT-a KT7A RAID i Athlon AXIA 1.2Mhz. Ploca obavezno mora da ima RAID kontroler.

Ja jednostavno moram da prokomentarisem da je prelazak sa tako dobre ploce na DDR plocu takvo bacanje para, da to nije normalno.
Kao da si uzeo hrpu, i bacio je u kamin.
DDR memorija je trenutno 3X (i slovima TRI PUTA) skuplja od SDRAM-a, i ne mogu da se setim ni jednog racionalnog razloga za prelazak na DDR.
Kada sam neke ljude pitao za argumente, posto su razmislili i shvatili da ih nemaju, rekli su "sdram je zastareo, a ddr to je nova tehnologija".:D
E sad, kada su neki ljudi puni k'o brod, to je druga stvar. Na nesto mora da se trosi, pa makar i na gluposti.
Nove konfiguracije sa brzim procesorima su potrebne iz 3 razloga.
Jedan je nove igre. I u toj situaciji je bolje uzeti vise SDRAM memorije i bolju graficku, nego DDR i losiju graficku, brze je u igrama.
Drugi razlog je pakovanje DivX-a (kao posao od koga se zivi), video editing, i sl. gde je potrebna brzina procesora, i tu je bolje uzeti SDRAM, a za razliku u odnosu na DDR, brzi procesor.
Treci razlog je rat izmedju Simpsona i Ace, pa k'o ce visi 3D Mark da ima. Oni jedini moraju da imaju DDR zbog svakog poena. :D

Re: Re: Koju plocu mi preporucujete?

notax je napisao(la):
Ja jednostavno moram da prokomentarisem da je prelazak sa tako dobre ploce na DDR plocu takvo bacanje para, da to nije normalno.
DDR memorija je trenutno 3X (i slovima TRI PUTA) skuplja od SDRAM-a, i ne mogu da se setim ni jednog racionalnog razloga za prelazak na DDR.
Kada sam neke ljude pitao za argumente, posto su razmislili i shvatili da ih nemaju, rekli su "sdram je zastareo, a ddr to je nova tehnologija".:D
E sad, kada su neki ljudi puni k'o brod, to je druga stvar. Na nesto mora da se trosi, pa makar i na gluposti.
Jedan je nove igre. I u toj situaciji je bolje uzeti vise SDRAM memorije i bolju graficku, nego DDR i losiju graficku, brze je u igrama.
Drugi razlog je pakovanje DivX-a (kao posao od koga se zivi), video editing, i sl. gde je potrebna brzina procesora, i tu je bolje uzeti SDRAM, a za razliku u odnosu na DDR, brzi procesor.
Treci razlog je rat izmedju Simpsona i Ace, pa k'o ce visi 3D Mark da ima. Oni jedini moraju da imaju DDR zbog svakog poena. :D
O ovome sam dugo razmisljao.Notaxa za predsednika !!!!!:D :D

Re: Moj izbor:

Kostamojan je napisao(la):
Ako neces da overklokujes:
GA 7VRXP /333/raid/Udma 133/5.1 sound/lan

Ako hoces da ga "dobro" overklukujes i da das malo vise para:
Abit KR7 a

A ako hoces nesto izmedju onda:
Epox Kt8 khaa+ ili tako nesto.

Ja bih se licno opredelio za opciju 1 ili 3 (zbog finansijske situacije), a ako imas para i ne zalis da ih dajes moze opcija 2. Ako se moze, zasto da ne?
E i ti si upucen...

Epox je skuplji od obe navedene ploce bar 20 bodova.KR 7a nemoze vise nigde da se nadje,a VRXP ne vredi uzimati jer kosta kao i naslednik sa KT400.Osim toga Epox je bolji OClocker od obe predhodne ploce,tako da si skroz pobrkao loncice.;)

Re: Re: Moj izbor:

simpson H je napisao(la):
E i ti si upucen...

Epox je skuplji od obe navedene ploce bar 20 bodova.KR 7a nemoze vise nigde da se nadje,a VRXP ne vredi uzimati jer kosta kao i naslednik sa KT400.Osim toga Epox je bolji OClocker od obe predhodne ploce,tako da si skroz pobrkao loncice.;)

i nema RAID.
poz :wave;

Re: Re: Moj izbor:

simpson H je napisao(la):
E i ti si upucen...

Ja licno ne vidim koja je to ploca za AMD bolja od Epoxa. Najkvalitetnije komponente, nema sitnih bubica, najbrza i na default-u i overklokovana...
Zamislite plocu koja moze sjajno da se klokuje, a nema problema sa paljenjem posle 2 meseca i nema problema sa ventilatorom na northbridge-u (kako je, Max :))

Hvala na odgovorima momci moracu jos da razmislim.
A kako stoji stvar sa MSI KT3 Ultra2-R KT333 ATA133 RAID USB 2.0 6ch ATX ili mozda sa kt400 chip setom?

goci1 je napisao(la):
Hvala na odgovorima momci moracu jos da razmislim.
A kako stoji stvar sa MSI KT3 Ultra2-R KT333 ATA133 RAID USB 2.0 6ch ATX ili mozda sa kt400 chip setom?

Koliko sam ja "upucen" kupovina kt400 ploce je trenutno promasaj, pa bih ti preporucio da se zadrzis na kt 333. Po mom misljenju MSI (mada je svi hvale) zaista preskupa u odnosu na ono sto nudi. Cena joj je oko 150 E, i ja bih ti ipak preporucio GA VRXP. Bez obira sta drugi misle, i ne znam koje su oni cenovnike gledali. Izbor je tvoj.

Re: Re: Re: Moj izbor:

Brutalan Zlica je napisao(la):
Ja licno ne vidim koja je to ploca za AMD bolja od Epoxa. Najkvalitetnije komponente, nema sitnih bubica, najbrza i na default-u i overklokovana...
Zamislite plocu koja moze sjajno da se klokuje, a nema problema sa paljenjem posle 2 meseca i nema problema sa ventilatorom na northbridge-u (kako je, Max :))

EPOX (8KHA+) plochu sam kupio pre nekih godinu dana i bila je to ljubav na prvi pogled :D:D:D. Josh uvek mi je u mashini, a ja sam jedan od onih koji redovno menjaju hardware. Mislim da jedino ABIT sa nekim serijama plocha moze da im parira, barem kada je rec o AMD.

Re: Re: Koju plocu mi preporucujete?

notax je napisao(la):

Bas me zivo interesuje kako ces sa SDR memorijom da ostvaris memorijski transfer od 2, 3 i vise GB/s. Da li si nekada radio u Photoshopu, Corelu ili nekom drugom zahtevnijem grafickom programu? Da jesi verovatno bi znao sta znaci imati DDR memoriju.
Sto se tice treceg razloga, slazem se sa Bojanom "No-tax-a za predsednika"!!!

Re: Re: Re: Koju plocu mi preporucujete?

Aca je napisao(la):
Bas me zivo interesuje kako ces sa SDR memorijom da ostvaris memorijski transfer od 2, 3 i vise GB/s. Da li si nekada radio u Photoshopu, Corelu ili nekom drugom zahtevnijem grafickom programu? Da jesi verovatno bi znao sta znaci imati DDR memoriju.
Sto se tice treceg razloga, slazem se sa Bojanom "No-tax-a za predsednika"!!!

A ko to u Beogradu radi 8-10 sati dnevno u zahtevnijim grafickim programima, i ima toliko mnogo posla, da mu usteda od 20% vremena zbog DDR-a, znaci gomilu para mesecno, zbog +20% poslova vise, koje odradi zahvaljujuci toj ushtedi u vremenu.
Ma, daaaj.

Re: Re: Re: Re: Koju plocu mi preporucujete?

notax je napisao(la):
A ko to u Beogradu radi 8-10 sati dnevno u zahtevnijim grafickim programima, i ima toliko mnogo posla, da mu usteda od 20% vremena zbog DDR-a, znaci gomilu para mesecno, zbog +20% poslova vise, koje odradi zahvaljujuci toj ushtedi u vremenu.
Ma, daaaj.

Samo da potvrdim ovo sto covek kaze. A taj ko to radi, savrseno mu je svejedno da li ce plocu platiti 100€ vise i da li ce investirati jos 100-200€ u memoriju. To nisu detalji koji bi brinuli ljude koji svoj radu u Photoshopu i Corelu dobro unovcavaju.

Kul, vracajmo se svi na Pentium 1 :p

Re: Re: Re: Moj izbor:

Brutalan Zlica je napisao(la):
nema problema sa ventilatorom na northbridge-u (kako je, Max :))
grrrrrrrrr.... Abit... FX FX FX

Nego, preporucujem Abit KX + neki 486 fan (da se nadje), kao i GA KT333... Nije losa kupovina ni neki KT3 Ultra ARU od MSI-ja...

notax je napisao(la):
Ma, daaaj.

Daj bre notax... pa najobicniji median filter na nekoj od mojih 2,3 Mpixelnih slika sa antialiasingom + nekoliko lejera za senke i sl. oduzme mi po 15-ak sekundi... I onda kad ne valja senka, undo- pa podesi ponovo, pa opet 15-ak sekundi... a nekad treba i 100-ak slika da obradim... Svaki put se nerviram kada sam brzi od Photoshopa.. a to sam samo ja, MaX.... Zamisli nekoga ko radi dizajn za web ili casopise, kao sto je Miodrag Jovic, koji je i nama radio dizajn... On koristi jos zahtevnije filtere i blending opcije... sto brza memorija, to manje cekanja i vise slobodnog vremena.. pa ako danas radi 7 umesto 8 sati, to mu je 30 ustedjenih sati mesecno ili (360 sati za godinu, na koliko i kupuje masinu), za shugavih 100-ak eura vise kada ju je kupio masinu...

DDR se ne isplati?

Ha, kako kome... :)

Ispravljam se, posle dobrog sagledavanja cinjenica(jer i sam menjam plocu).
Elem, Abit-a vise nikad! Ne zato sto je losa ploca, naprotiv, vec zato sto ja jednostavno nemam srece sa ABIT-om.

GA kt400 Raid,LAN, USB2,5.1... za male pare mega fantasticna ploca. Klokuje se odlicno, radi super stabilno.

Za vece pare Epox kt333! Znaci ako ocete vrhunsku plocu zaboravite i Abita i Asusa i sve ostalo... Epox je majka.

Notaxe, priznaj bre da si stekara i olaksaj dusu :D.

MAD_MUzzY je napisao(la):
Ispravljam se, posle dobrog sagledavanja cinjenica(jer i sam menjam plocu).
Elem, Abit-a vise nikad! Ne zato sto je losa ploca, naprotiv, vec zato sto ja jednostavno nemam srece sa ABIT-om.

GA kt400 Raid,LAN, USB2,5.1... za male pare mega fantasticna ploca. Klokuje se odlicno, radi super stabilno.

Za vece pare Epox kt333! Znaci ako ocete vrhunsku plocu zaboravite i Abita i Asusa i sve ostalo... Epox je majka.

Svi koji gledaju Pricewatch i kupe stvar po najnizoj ceni uglavnom prolaze tako kao ti. Sto se nisi ovde lepo otvorio za plocu i imao godinu dana garancije, sasvim bi drugacije pricao. Reci lepo tetki da ti sledeci put da genge u ruke i da ne donosi "skupocene" poklone koji uz to jos i ne rade. :p

nesharm je napisao(la):
Notaxe, priznaj bre da si stekara i olaksaj dusu :D.

Skuplja pare za kampanju i bice predsednik, a onda ce kupiti kamion DDR memorije. :D :p

notax je napisao(la):
Ma, daaaj.

Ne slazem se sa tobom. Recimo moj komp je upaljen 24 sata dnevno i stalno se radi sa COrelom, Photoshopom, Quarkom itd. DDR je doneo mnogo brzi rad a usteda je vrlo bitna..

Re: Re: Re: Re: Re: Koju plocu mi preporucujete?

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ne slazem se sa tobom. Recimo moj komp je upaljen 24 sata dnevno i stalno se radi sa COrelom, Photoshopom, Quarkom itd. DDR je doneo mnogo brzi rad a usteda je vrlo bitna..

Sam radi 24 chasa???
A jel' bi mogao i ja da pazarim jedan takav comp??

Hvala na savetima, najverovatnije (99%) uzimam Epox 8K3A+

Vrh Dno