goci1 je napisao(la):Zanima me koju bi mi plocu preporucili uz neki athlon XP (sa dobrim odnosom cene i performansi), posto uskoro prodajem svog ABIT-a KT7A RAID i Athlon AXIA 1.2Mhz. Ploca obavezno mora da ima RAID kontroler.
O ovome sam dugo razmisljao.Notaxa za predsednika !!!!!notax je napisao(la):Ja jednostavno moram da prokomentarisem da je prelazak sa tako dobre ploce na DDR plocu takvo bacanje para, da to nije normalno.
Kao da si uzeo hrpu, i bacio je u kamin.
DDR memorija je trenutno 3X (i slovima TRI PUTA) skuplja od SDRAM-a, i ne mogu da se setim ni jednog racionalnog razloga za prelazak na DDR.
Kada sam neke ljude pitao za argumente, posto su razmislili i shvatili da ih nemaju, rekli su "sdram je zastareo, a ddr to je nova tehnologija".
E sad, kada su neki ljudi puni k'o brod, to je druga stvar. Na nesto mora da se trosi, pa makar i na gluposti.
Nove konfiguracije sa brzim procesorima su potrebne iz 3 razloga.
Jedan je nove igre. I u toj situaciji je bolje uzeti vise SDRAM memorije i bolju graficku, nego DDR i losiju graficku, brze je u igrama.
Drugi razlog je pakovanje DivX-a (kao posao od koga se zivi), video editing, i sl. gde je potrebna brzina procesora, i tu je bolje uzeti SDRAM, a za razliku u odnosu na DDR, brzi procesor.
Treci razlog je rat izmedju Simpsona i Ace, pa k'o ce visi 3D Mark da ima. Oni jedini moraju da imaju DDR zbog svakog poena.![]()
E i ti si upucen...Kostamojan je napisao(la):Ako neces da overklokujes:
GA 7VRXP /333/raid/Udma 133/5.1 sound/lan
Ako hoces da ga "dobro" overklukujes i da das malo vise para:
Abit KR7 a
A ako hoces nesto izmedju onda:
Epox Kt8 khaa+ ili tako nesto.
Ja bih se licno opredelio za opciju 1 ili 3 (zbog finansijske situacije), a ako imas para i ne zalis da ih dajes moze opcija 2. Ako se moze, zasto da ne?
simpson H je napisao(la):E i ti si upucen...
Epox je skuplji od obe navedene ploce bar 20 bodova.KR 7a nemoze vise nigde da se nadje,a VRXP ne vredi uzimati jer kosta kao i naslednik sa KT400.Osim toga Epox je bolji OClocker od obe predhodne ploce,tako da si skroz pobrkao loncice.![]()
simpson H je napisao(la):E i ti si upucen...
Epox je skuplji od obe navedene ploce bar 20 bodova.KR 7a nemoze vise nigde da se nadje,a VRXP ne vredi uzimati jer kosta kao i naslednik sa KT400.Osim toga Epox je bolji OClocker od obe predhodne ploce,tako da si skroz pobrkao loncice.![]()
goci1 je napisao(la):Hvala na odgovorima momci moracu jos da razmislim.
A kako stoji stvar sa MSI KT3 Ultra2-R KT333 ATA133 RAID USB 2.0 6ch ATX ili mozda sa kt400 chip setom?
Brutalan Zlica je napisao(la):Ja licno ne vidim koja je to ploca za AMD bolja od Epoxa. Najkvalitetnije komponente, nema sitnih bubica, najbrza i na default-u i overklokovana...
Zamislite plocu koja moze sjajno da se klokuje, a nema problema sa paljenjem posle 2 meseca i nema problema sa ventilatorom na northbridge-u (kako je, Max)
notax je napisao(la):Ja jednostavno moram da prokomentarisem da je prelazak sa tako dobre ploce na DDR plocu takvo bacanje para, da to nije normalno.
Kao da si uzeo hrpu, i bacio je u kamin.
DDR memorija je trenutno 3X (i slovima TRI PUTA) skuplja od SDRAM-a, i ne mogu da se setim ni jednog racionalnog razloga za prelazak na DDR.
Kada sam neke ljude pitao za argumente, posto su razmislili i shvatili da ih nemaju, rekli su "sdram je zastareo, a ddr to je nova tehnologija".
E sad, kada su neki ljudi puni k'o brod, to je druga stvar. Na nesto mora da se trosi, pa makar i na gluposti.
Nove konfiguracije sa brzim procesorima su potrebne iz 3 razloga.
Jedan je nove igre. I u toj situaciji je bolje uzeti vise SDRAM memorije i bolju graficku, nego DDR i losiju graficku, brze je u igrama.
Drugi razlog je pakovanje DivX-a (kao posao od koga se zivi), video editing, i sl. gde je potrebna brzina procesora, i tu je bolje uzeti SDRAM, a za razliku u odnosu na DDR, brzi procesor.
Treci razlog je rat izmedju Simpsona i Ace, pa k'o ce visi 3D Mark da ima. Oni jedini moraju da imaju DDR zbog svakog poena.![]()
Aca je napisao(la):Bas me zivo interesuje kako ces sa SDR memorijom da ostvaris memorijski transfer od 2, 3 i vise GB/s. Da li si nekada radio u Photoshopu, Corelu ili nekom drugom zahtevnijem grafickom programu? Da jesi verovatno bi znao sta znaci imati DDR memoriju.
Sto se tice treceg razloga, slazem se sa Bojanom "No-tax-a za predsednika"!!!
notax je napisao(la):A ko to u Beogradu radi 8-10 sati dnevno u zahtevnijim grafickim programima, i ima toliko mnogo posla, da mu usteda od 20% vremena zbog DDR-a, znaci gomilu para mesecno, zbog +20% poslova vise, koje odradi zahvaljujuci toj ushtedi u vremenu.
Ma, daaaj.
grrrrrrrrr.... Abit... FX FX FXBrutalan Zlica je napisao(la):nema problema sa ventilatorom na northbridge-u (kako je, Max)
notax je napisao(la):A ko to u Beogradu radi 8-10 sati dnevno u zahtevnijim grafickim programima, i ima toliko mnogo posla, da mu usteda od 20% vremena zbog DDR-a, znaci gomilu para mesecno, zbog +20% poslova vise, koje odradi zahvaljujuci toj ushtedi u vremenu.
Ma, daaaj.
MAD_MUzzY je napisao(la):Ispravljam se, posle dobrog sagledavanja cinjenica(jer i sam menjam plocu).
Elem, Abit-a vise nikad! Ne zato sto je losa ploca, naprotiv, vec zato sto ja jednostavno nemam srece sa ABIT-om.
GA kt400 Raid,LAN, USB2,5.1... za male pare mega fantasticna ploca. Klokuje se odlicno, radi super stabilno.
Za vece pare Epox kt333! Znaci ako ocete vrhunsku plocu zaboravite i Abita i Asusa i sve ostalo... Epox je majka.
nesharm je napisao(la):Notaxe, priznaj bre da si stekara i olaksaj dusu.
Ma, daaaj.
kUdtiHaEX je napisao(la):Ne slazem se sa tobom. Recimo moj komp je upaljen 24 sata dnevno i stalno se radi sa COrelom, Photoshopom, Quarkom itd. DDR je doneo mnogo brzi rad a usteda je vrlo bitna..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari