Šta je novo?

Koju plocu da kupim

Fuzzy Wuzzy

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2006
Poena
300
Ja bih kupio neke nove komponente za komp, plocu, graficku, memoriju i procesor.

Odlucio sam da kupim AMD Athlon 64 3000+ AM2 Socket
Samo mi treba ploca, ploca mora da bude PCI-E, DDR2 i AM2, ali mora da ima 2 ATA prikljucka. Moze li neko da mi predlozi neku u okolnosti oko 120 evra. I gde moze da se kupi.

Hvala

Fuzzy Wuzzy.

Poslednja izmena:
Nijedna ploca sa NF5 (ili je ja bar nisam video 🙂 ) nema 2 ATA konektora, sto je covek naveo kao uslov. Sve zavisi koliko imas PCI kartica, ali ako je vise od 3, ne gine ti neka NF4. Ukoliko imas samo dve, mozes kupiti i ovu plocu + neki PCI ATA kontroler.

I ja se slazem sa Dusanom za sada nisam video plocu sa 2 ata konektora. Valjda hoce da izbace hardove sa ata kontrolerom i da teraj u samo SATA. Ja imam MSI k9n-ultra i ima 1 ata slot, mozda je malo ali je ploca skroz ok.

AM2 са 2 ATA конектора код нас имаш али са VIA чипсетом (ASUS M2V VIA K8T890 75€) а имаш и EPoX EP-MD580 XR који има 2 ATA конектора али не знам да ли је има код нас :wave:

ASUS varijanta koju je spomenuo ATILA bi bila dobra ploca za tu kombinaciju.
To je i moj favorit ako u skorije vreme skupim neku kuntu.

Fuzzy Wuzzy je napomenuo da ploca mora da ima dva ATA prikljucka, ta asusovka ima samo jedan.

Pa znam, procitao sam lepo temu, ali kazem uopsteno.
Ne znam tacno da li ima ploca sa 2 ata za AM2 kao sto neko gore rece, ali mislio sam uopsteno.

GA-M55plus-S3G ima sve sto ti treba 🙂

P.S. I kosta samo 80 evrica 🙂

Da, upravo tu ja imam i vise sam nego zadovoljan. Sve sto je potrebno od prikljucaka imas na ploci, a uz to dobijas i vise nego pristojan OC. Jeste stariji cipset (tj. nije NF5), ali su razlike minorne.

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=120562

Ovo je bilo samo za slikanje, 8x350 radi za svaki dan bez ikakvih problema, ukoliko imas odgovarajucu memoriju i hladjenje.

Pogledaj sliku i videces da ima jedan konektor (za dva uredjaja) a ne dva konektora!

OK, ja sam onda uspeo nekako da uguram ATA konektore u S-ATA prikljucke na ploci 😀

Malo pazljivije pogledaj sliku ploce koju je covek preporucio 😉

Nazad
Vrh Dno