Šta je novo?

Koju P35 plocu?...

~animagus*

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2003
Poena
619
Nisam nailazio na ove teme na ovom podforumu, pa bih vas zamolio za pomoc oko kupovine...dao bih oko 100e za plocu, pa sta preporucujete?...:)

Nisam nailazio na ove teme na ovom podforumu, pa bih vas zamolio za pomoc oko kupovine...dao bih oko 100e za plocu, pa sta preporucujete?...:)

Gigabyte P35 DS3L 75e
Gigabyte P35 DS3 85e
Gigabyte P35 DS3R 90e
Gigabyte P35 DS3P 115e
Asus P5K 95e

Razlike izmedju ovih Gigabyte-ovih ploca su sto DS3 i DS3L nemaju raid i firewire (bezicna konekcija) i sto imaju malo slabije hladjenje od DS3R i DS3P.
Dakle uzmi Gigabyte P35 DS3R, mada ni Biostar Blood Iron P35 T2RL za ~110e nije los izbor (mozda i najbolji ,)).

Ja imam DS3 i zadovoljan sam sa njom. Radi mi na njoj E4400 na 3GHz (10x300), mada to i nije tesko jer svaka P35 ploca moze da pruzi FSB=300MHz :type:.

Biostar!? ha? :D to je DFI ;)
u toj klasi je najbolji Asus P5K Pro...ne trazi dalje...
imas u eurolinku...

vanilla P5K moze da se izmoduje super, ali Pro verzija je bolja npr. zbog 8-Phase Power Design ;)

Blood Iron je DFI. Do 100e je gore pomenuti Gigabyte pravi izbor...

Ma da bre Dfi, lapsus :D.

vanilla P5K moze da se izmoduje super, ali Pro verzija je bolja npr. zbog 8-Phase Power Design ;)

Otkud znas da ce covek odmah nesto da moduje :D, nisam do sad cuo za P5K Pro, nema je bas svugde, verovatno je to na sacicu za vas loodake sto volite da ga malo modlujete :D :p.

Poslednja izmena:
Otkud znas da ce covek odmah nesto da moduje :D, nisam do sad cuo za P5K Pro, nema je bas svugde, verovatno je to na sacicu za vas loodake sto volite da ga malo modlujete :D :p.

kazem da je P5K vrlo dobra kad se izmoduje, ali je P5K definitivno najbolji izbor u toj kategoriji, ima odlicnu naponsku jedinicu koja je dovoljna za kasnije stavljanje nekog quad-core procesora...ima je na dosta mesta ;)

http://www.eurolink.co.yu/code/navigate.php?Id=2&pid=1391
http://www.pcberza.co.yu/komponente/detail.php?id=40139
http://www.itsvet.com/proizvod/asus-p5k-pro/comp_comp_mboard/20/919

to ce mi biti verovatno sledeca ploca sa 45nm Penrynom ;)

Poslednja izmena:
kazem da je P5K vrlo dobra kad se izmoduje, ali je P5K definitivno najbolji izbor u toj kategoriji, ima odlicnu naponsku jedinicu koja je dovoljna za kasnije stavljanje nekog quad-core procesora...ima je na dosta mesta ;)

Ok, ti si iskusniji, ali ja imam neku averziju prema driverima za P5K ploce, koliko god to suludo zvucalo :d.
Uvek ima nekih problema kada drugim ljudima instaliram Win i drajvere, ali to je samo licno iskustvo. Za razliku od GA.

Reci mi, da li bi na primer na ovoj mojoj ploci P35 DS3, quad bio dobro podrzan, zbog te, kazes, losije naponske jedinice u odnosu na P5K.
Mislim video sam ljude da drze quad na Asus P5B, a sumnjam da i ona ima bolju naponsku jedinicu od ove moje DS3, ili se varam ?

Firewire nije bežična konekcija ;). To je, prosto rečeno, brža verzija USB-a. :p

Firewire, wifi, sve mi to isto smrdi :d. Nemam nijedno ni drugo, pa ih mesam cesto.

Poslednja izmena:
...kupujem nov racunar,pa planiram na plocu da kacim neki C2D npr. E6750...pa da li su gorepomenute ploce dovoljno OK, posto ne planiram da u sledece dve/tri godine menjam nesto sto se tice ploce i procesora...i ne planiram da nesto modujem...:)...
...imate li jos predloga?...
...sta je sa MSI plocama?....

josh jedan glas za P5K

u postu broj 6 sam izostavio naziv Pro i onda cela recenica glasi ovako:
kazem da je P5K vrlo dobra kad se izmoduje, ali je P5K Pro definitivno najbolji izbor u toj kategoriji, ima odlicnu naponsku jedinicu koja je dovoljna za kasnije stavljanje nekog quad-core procesora...ima je na dosta mesta ;)

znaci izmedju DFI-ja, P5K, P5K Pro i ostalih Gigabyte-a, svakako bi se odlucio za P5K Pro...Ona ima 8-Phase dok sve ostale ako se ne varam imaju 4-Phase...Ne gotivim asus previse, ali je ta ploca stvarno dobra, pogledaj koju ja imam plocu (Gigabyte) ;)

asus P5K najbolji odnos CENA/perf

to stoji...

Poslednja izmena:
Ok...ako svi preporucujete P5K pro,onda cu verovatno za njega da se odlucim..

..Ne gotivim asus previse, ali je ta ploca stvarno dobra, pogledaj koju ja imam plocu (Gigabyte) ;)

..nego,ja pogledao tvoju konfiguraciju, i zapalo mi za oko koji monitor imas;)...znam da to ne treba ovde da pitam, ali jesi li zadovoljan monitorom?,)...ja bih monitor koji kupujem koristio za multimediju (igre,filmovi,...)...

Koliko je zapravo Asus P5K Pro bolji izbor od Gigabyte GA-P35-DS3R, ili DS3P?

Eto, ovde reko da pitam..

P5K ima crvene lampice pored slotova, pa kad nesto ne legne kako treba one sijaju :D:D Shala mala

Vrh Dno