C-H-O-T-Y je napisao(la):Odustali smo... Hvala svima na saradnji.Obe teme mogu pod kljuc...
banzaiii je napisao(la):Ovaj thread bi mogao da bude sticky, da u startu obeshrabri svakog ko pomisli da bi pravljenje igre bila dobra ideja :d
Naravno da ne mislim da kod nas ne postoje ljudi koji su u stanju da naprave dobru igru, jer takvi ljudi postoje i napravili su igru (a ima ih još dosta koji su u stanju da to urade, ali se bave drugim stvarima).kvisko je napisao(la):Sigurno postoje ljudi i kod nas (ti verovatno sebe ne ubrajas u tu kategoriju), koji mogu da naprave dobru igru.
kvisko je napisao(la):Zar mislis da je pravljenje FPS igre neka velika stvar? Komplikovana?, mozda za ljude koji ne znaju kako da je naprave, zahtevna?, da naravno - mnogo rada, isplativa?,, ?????.
Samo da jos dodam da je FPS inace najlakse napraviti od svih zahtevnijih igara. Sta je Sirius Sam?, obican FPS, da li je komplikovan NE.( Naravno svaka čast CROTEAM-u na trudu i uspehu, za sopstvenu igru i engine).
I mene, i zbog toga dobro razmislim pre nego što nekog okarakterišem kao takvog.kvisko je napisao(la):Uvek me razljute ljudi koji imaju,znanja da kritikuju druge, a sami nista ne postignu.
To nije bila kritika, nego šala (što se može zaključiti na osnovu smajlija). Možda nije najbolje sročena, ali to je već druga stvar. Njena ozbiljnija verzija, za one koji ne znaju značenje smajlija, mogla bi da glasi:
Ovaj thread bi mogao da bude sticky, da u startu obeshrabri svakog ko pomisli da je pravljenje igre jednostavna stvar.
kvisko je napisao(la):U tom slucaju se izvinjavam.
E moj Kvisko, pocni praviti 2d shooter, pa ces vidjeti milion jada koje treba prevazici, a kamoli first person shooter 3D.kvisko je napisao(la):Zar mislis da je pravljenje FPS igre neka velika stvar? Komplikovana?, mozda za ljude koji ne znaju kako da je naprave, zahtevna?, da naravno - mnogo rada, isplativa?,, ?????.
Da, obican FPS, a znas li sta cini jedan obican FPS ??? Pa sam AI je da majcino mlijeko propisas, a kamoli sve ostale za*ebancije kao sto su kolizija, sjene itd itdSta je Sirius Sam?, obican FPS, da li je komplikovan NE.( Naravno svaka čast CROTEAM-u na trudu i uspehu, za sopstvenu igru i engine).
sucur_87 je napisao(la):E moj Kvisko, pocni praviti 2d shooter, pa ces vidjeti milion jada koje treba prevazici, a kamoli first person shooter 3D.
Da, obican FPS, a znas li sta cini jedan obican FPS ??? Pa sam AI je da majcino mlijeko propisas, a kamoli sve ostale za*ebancije kao sto su kolizija, sjene itd itd
Ovo je vec druga prica.kvisko je napisao(la):Da ne duzim: Napraviti igru nije lako, ali nije nemoguce.
genuine je napisao(la):velike ces najlakse privuci ako izmislis neku novu tehniku i objavis rad
kvisko je napisao(la):Kad izmislis novu tehniku i objavis rad, onda ti veliki i ne trebaju.
silverglider je napisao(la):Pa ako ti je cilj samo da objavis, onda ti ne trebaju.
Ali ako hoces da prodas, da distribuiras i sve ostalo, onda ti trebaju, jer oni kontrolisu trziste. Ne samo zbog toga sto time koristis njihovu infrastrukturu, nego i zbog toga sto mogu da te blokiraju u tvojim namerama ukoliko ne izaberes nekoga od njih (ukoliko je taj rad toliko dobar, sto znaci i da moze da donese pare).
kvisko je napisao(la):Ma slazem se ja sa svim tim, naravno, samo sam hteo da kazem, i da ponovim
Napraviti igru nije lako, treba mnogo rada, vremena, zivaca, piva, kafe, pljuga..... ali nije nemoguce. I nije nemoguce privuci velike igrace ako imas dobru robu.
C-H-O-T-Y je napisao(la):P.S Izvinjavam se na malo duzoj poruci ali samo sam izneo svoje misljenje.Voleo bih da i vi iznesete svoja misljenja u vezi ove (po meni veoma ozbiljne) stvari.Mozda sam dao nekom dao ideju da pokrene temu u vezi mesanja politike u game developing.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari