Šta je novo?

Koju grafiku na i5 2500

jova12

Poštovan
Učlanjen(a)
21.11.2017
Poena
60
Klinac je dobio od mog brata vec vremesnu ali ne tako slabu masinu ,pa bih mu kupio pristojnu grafiku,a i ja da Se malo podmladim ,nisam igrao igre od 2011,mislim ,tj kad su Amerikanci napali Kubu ,u tadasnjem COD.
Novac nije problem ali ne bih ni preterivao ,znaci koja je najjaca grafa ,koja se moze staviti na ove komponente da sve radi kako treba.

i5 2500
ASUS P8H61-M
msi 6870
8gb
500gb

Ja sam najpre razmisljao o rx470 4gb,ili cak o 480 ici,naravno ako naletim po iole normalnim cenama,i ako bi ona mogla da se uglavi u datu masinu.
Drugo pitanje je napajanje ,posto je neki kinez ,kupio bih novo ,,da li bi lc power od 600w ,bio ok ,ili ici na nesto kvalitetnije.Hvala unapred.

Pa koji su modeli Gigabyte-a i Gainwarda?

Malo su digli cene, znaci realno 6gb model isto tako.

Ja imam taj dual ali na modelu od 6gb, ekstremno tiha karta sto je meni bitno, temperature idu tako i do 75 stepeni, sto nije strasno, ni blizu tome, opet ima dosta hladnijih modela za isti/slican novac. Sve u svemu zadovoljan, ali ako hoces da klokas, sto na pscalu i nema nekog smisla, ovaj model bih preskocio. Karta je tiha dok su fanovi do 50% obrtaja, a ne prelaze meni 45% sa aktiviranim asusovim oc profilom gde karta boostuje na 1940mhz za core, sto je ok rezultat. Ali cim sam manuelno fan speed digao na iznad 50%, krece turbina ;) Neverovatan prelaz. Opet bez pardona i problema moja preporuka za Asus Dual hladjenje za nvidia karte srednje klase i ja bih uzeo opet. Kod AMD-a vec je nesto drugacija situacija jer da bi ovo hladilo rx 570 i rx 580 fan mora na preko 50% gde nastaje haos.
Koliko sam ispratio slicna prica je i za ga windforce, tako da bih uzeo jednu od te dve.

Malo su digli cene, znaci realno 6gb model isto tako.

Ja imam taj dual ali na modelu od 6gb, ekstremno tiha karta sto je meni bitno, temperature idu tako i do 75 stepeni, sto nije strasno, ni blizu tome, opet ima dosta hladnijih modela za isti/slican novac. Sve u svemu zadovoljan, ali ako hoces da klokas, sto na pscalu i nema nekog smisla, ovaj model bih preskocio. Karta je tiha dok su fanovi do 50% obrtaja, a ne prelaze meni 45% sa aktiviranim asusovim oc profilom gde karta boostuje na 1940mhz za core, sto je ok rezultat. Ali cim sam manuelno fan speed digao na iznad 50%, krece turbina ;) Neverovatan prelaz. Opet bez pardona i problema moja preporuka za Asus Dual hladjenje za nvidia karte srednje klase i ja bih uzeo opet. Kod AMD-a vec je nesto drugacija situacija jer da bi ovo hladilo rx 570 i rx 580 fan mora na preko 50% gde nastaje haos.
Koliko sam ispratio slicna prica je i za ga windforce, tako da bih uzeo jednu od te dve.

Hvala druze.

Gainward i WF imaju bolje hladjenje od Duala, ovako odokativno, nisam u prilici da trazim recenzije sada.

Poslednja izmena:
@djokosrb
Za 1060 3gb se u potpunosti slažemo da je po trenutnim cenama(još ako ima po 26k), pored 1050 ti, najisplativija varijanta za današnje naslove! Ali što se tiče 6gb, stvarno sam osetio primetno popoljšanje perfomansi kod ovih igara koje sam naveo...Konkretno igram Dishonored - Death of the Outsider, sve na max, Vsync off, FPS Limiter na 60, radi što bi se reklo "tečno kao voda" zakucano na 60f. Dok sa ovakvim istim podešavanjima na 3Gb frejm je padao i na 40f. Resident Evil 7 prepolovi frejm sa 3GB, isto i Wulf(ovo sve pričam o max detaljima).Tako da, kao što sam već pomenuli, dovoljno je smanjiti neki detalj i igra poleti na 3gb! I još nešto sam primetio, kod mene, to sam već u nekoj temi skoro pomenuo..Skoro svaka igra ako joj limitiram FPS na 60(ne pomoću Vsync-off, već limitera kao u BF1 ili u Dishonored 2), neverovatno glatko radi...Ako frejm ide naviše(nije limitiram), pa makar bio i 100f, primećuje se blagi stutter...Nzm o čemu se tu radi...
Sve u svemu ja prezadovoljan sa GTX 1060 6gb! Na početku godine imao sam i RX 470, ali stvarno ova 1060-ca 6gb ga šije! Iskreno dal što je nvidia ali sve nekako bolje radi :D

@jova12
Skok sa 6870 na 1060, biće baš primetan.Trebalo bi da za 240e imaš nove ...Najbolje možda i da se strpiš, biće sigurno u dobro poznatoj domaćoj radnji neka akcija i niža cena...

Poslednja izmena:
Naravno, kazem meni "tecno kao voda" znaci samo ako je min 60fps, ja itekako primetim, posebno u first person igrama dropove od 5 i vise fps-a. Sto se glavu dajem tebi redovno desava u D2 sa gtx 1060 :)
Ima nas svakakvih, no dobro, sreca pa se nadje para za hw, a ostalo su sitnice:d

@jova12
I ja bih malo povukao rucnu i pogledao, pazi 240e ti je prakticno 28 500 dinara, a ti imas u domacim radnjama vec sad za 30k tu kartu. Plus ako uzmes od madjara, ceka te postarina, gde ce da te rebnu nasi divni kuriri zbog otkupnine, tako da neces ustedeti nista :) A i da ustedis, nije ti vredno 1500 dinara. Lepo sacekaj 10-15 dana isprati u win winu ili emmiu, bice verovatno jos neka akcija. Pa mozda uzmes i 6gb model za 30k, a 3gb za 25k.

Poslednja izmena:
Naravno, kazem meni "tecno kao voda" znaci samo ako je min 60fps, ja itekako primetim, posebno u first person igrama dropove od 5 i vise fps-a. Sto se glavu dajem tebi redovno desava u D2 sa gtx 1060 :)
Ima nas svakakvih, no dobro, sreca pa se nadje para za hw, a ostalo su sitnice:d.

;) Ne bih da se ubeđujem, ali verovao ti meni ili ne, u D2 ne pada ni na 59f,a kamoli niže...Sve vreme pratim preko AB-a komplet hardver i dosta puta uhvatim sebe i da neobraćam pažnju na igru, već na "desni gornji ugao"...:)

Nazad
Vrh Dno