Šta je novo?

Koju graficku do 80e?

Sallee

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
319
Koja je najbolja graficka do 80e? Citao sam da je 4670 veoma bucna tako da ona otpada... takodje sam procitao da na njoj ne moze da se kontrolise speed fan? Ako je to tacno to je totalno bezveze...
Znaci preporucite mi i marku graficke (palit, gainward, asus...) i da moze da se kontrolise fan speed...
kod mene je pc-e 16x, da li mogu da ubacim graficku pc-e 2.0?
Video da ima 2 kartice 4670 jedna je pc-e 16x a druga pc-e 2.0, da li na pc-e 16x ne mogu da se stave graficke koje imaju vise od 512mb ram-a(lupam) ili... Nema veze sa ogranicenjima kartice jednostavno neke su napravljene kao 16x a neke 2.0?

Poslednja izmena:
ati HD5670 ddr5 512mb(uzmi neki najjeftiniji...powercolor ili sapphire) ili nvidia GT240 ddr5(palit je najjeftiniji) :D

ati HD4670 sa zalman kulerom je bucna i na njoj ne moze da se menja broj obrtaja...ostali proizvodjaci su tihi i moze da se menja broj obrtaja...

saphirre 4670 sa gddr4 memorijom ima veliki Arctic Cooling kuler za koji svi govore da je nečujan. ko god je testirao i od profesionalaca i obični korisnici.
bigimg.jpg

5670 je naravno bolji izbor i takođe dolazi sa tim kulerom
bigimg.jpg

btw ne opterećuj se sa pciex 2.0 i 16x. 2.0 znači da je druga generacija, nisam 100% siguran ali kontam da više struje ide do kartice pa može bolje da se klokuje, stabilniji je rad kod high end kartica koje troše puno itd. na tvojoj ploči ti imaš dva pciex 1.0 od kojih je prvi x16 a drugi x8. kad bi stavio 2 nvidijie obe bi radile na x8.
I prva i druga generacija pciex su x16 tako da ti to nema apsolutno nikakvu važnost kod odabira kartice. takođe kod ovakvih slabijih kartica sa 128-bit memorijskom magistralom 512MB memorije je maximum. modeli sa 1GB su bačene pare jer uvek imaju lošiju memoriju pa u nekim slučajevima kartica sa 1gb ispadne i sporija. tek od modela sa 256-bit magistralom 1GB ima smisla.

Poslednja izmena:
mozes da nadjes polovnu 4870 za 80e sa ostatkom pisane garancije i tu mozes jos da dodas npr4850,4830,4770,8800gts,9800gts,250gts,9800gtx..pa biraj koja ti se najvise svidja za do 80e... ps od svih nabrojanih 4870 je najbrza

Ma meni je sve to bezveze.
Kada je najavljena serija 5 svi su govorili nemoj sad kupovati seriju 4, ima da joj nas mole da ih kupujemo.
Serija 5 je izasla, 4670 kosta vise nego prije 10tak mjeseci, a 5570 5670 za isti novac daju manje nego serija 4 prije 10tak mjeseci.

Ma meni je sve to bezveze.
Kada je najavljena serija 5 svi su govorili nemoj sad kupovati seriju 4, ima da joj nas mole da ih kupujemo.
Serija 5 je izasla, 4670 kosta vise nego prije 10tak mjeseci, a 5570 5670 za isti novac daju manje nego serija 4 prije 10tak mjeseci.

pazi vako, kod nas u srbiji zakoni realnosti ne važe. to što 4670 košta više nego pre 10 meseci kad je izašla je krivica halapljivih prodavaca koje baš briga što je kriza i što ljudi nemaju novca i ne pokušavaju uopšte da se prilagode tržištu već samo da se uzme što više para. njihova najveća sreća je ta što 90% kupaca kod nas i dalje misli da je pentium 4 nešto najbolje što se može kupiti a pritom ne misle na procesor već im je čitava konfiguracija pentium 4 :D.
dokle god su takvi informatički nepismeni u većini, mi koji znamo šta hoćemo ćemo uvek nadrljati tako što će nas opelješiti neki smradovi jer nismo u EU pa ne možemo da poručimo procesor , grafičku ili my favourite duplo jeftiniji LED tv iz nemačke. i da platimo neku smešnu sumu za dostavu.

Opet nesto da pitam da li bolje uzeti asus hd 4770 sto ima na njoj hladnjak kao formula ili onu drugu verziju gde je obican hladnjak, interesuje me koji je model tisi?

Neznam da li ovo smem da pitam ali narucio bih na jedno mesto od ova tri pa ako znate koji su najbolji da nece nesto da me zeznu - QBIT COMPUTER CENTAR, ATOM COMPUTERS i MONITOR SYSTEM?
kakva je SAPPHIRE Radeon HD 5750 512MB GDDR5 da li za oko 100e ima bolje?
gts 250 mozda jeste bolja ali 150w...

Poslednja izmena:
citao sam na jednom forumu i pise da "vecina kartice 5xxx serije pate od GSOD-a" "GSOD=grey screen of death karta moze da ti funkcionise sasvim ok, ali ce ti se kad tad pojaviti, osim ako nisi dobio kartu sa vec najnovijim video biosom za hynix mem. cipove."
da li je ovo tacno?

Neznam da li ovo smem da pitam ali narucio bih na jedno mesto od ova tri pa ako znate koji su najbolji da nece nesto da me zeznu - QBIT COMPUTER CENTAR, ATOM COMPUTERS i MONITOR SYSTEM?
kakva je SAPPHIRE Radeon HD 5750 512MB GDDR5 da li za oko 100e ima bolje?
gts 250 mozda jeste bolja ali 150w...

Mislim da u zadnje vreme Qbit i monitor system imaju jako dobre cene, takođe pogledaj i emmi kao i etron. Kod atoma sam bio redovan kupac ali su se u zadnje vreme prok*rčili pa lupaju sa cenama (mada desi im se ponekad i neka dobra akcija samo sve ređe)
Rade 5750 nije nešto puno ni brži ni sporiji od gts250(zavisno od situacije gde je brži/sporiji) tu su negde. 5750 ti je bolji izbor najviše zbog toga što je nova kartica, puno puno novija od 250-ke koja vuče korene iz doba ati 3000 vs. nvidia 8000. tj 250ka je druga generacija rebrandinga zato i troši više struje. Takođe imaš DX11 naspram DX10 mada trenutno to ništa ne predstavlja, takođe preko hdmi-ja ti ide zvuk kod atija a kod nvidije ne.

post #19
to su gluposti koje iznose neki nv fanboy-evi ibtw

ako daš 80e za 3850, neću ni da komentarišem šta bi onda bio :)
kartu možeš naći po 45-50e polovnu, to ortak hoće da te za**** pošto se ne razumeš. za 83€ imaš novu 4850 koja je bolja od 3850 u crossfire-u pa ti vidi a tek što ima polovnih za još manje para.

Poslednja izmena:
citao sam na jednom forumu i pise da "vecina kartice 5xxx serije pate od GSOD-a" "GSOD=grey screen of death karta moze da ti funkcionise sasvim ok, ali ce ti se kad tad pojaviti, osim ako nisi dobio kartu sa vec najnovijim video biosom za hynix mem. cipove."
da li je ovo tacno?

ati bi mogao da stavi kljuc u bravu da mu vecina serije 5xxx ima GSOD jer su prodali oko 16 miliona kartica...ja sam izmenjao od 5750,5770,5850 i nisam imao nijedan Gsod i onima kojima sam prodao nisu ga imali,a nisam mali broj kompova sastavio i prodao sa serijom 5xxx...bilo je problema u poctku sa nkim verzijama tih kartica ali je to brzo reseno sa novim driver-ima i bios-ima

Imao sam i GTS250 (9800GTX+) fabricki klokovanu verziju Asus TOP, poredio sam je sa 5750 i rezultati su tu negde, otprilike su iste karte po performansama, ali se ATI dosta bolje klokuje, ima DX11 i dosta manje trosi samim tim je i bolji izbor.

ne ne grešiš. na it svetu imaš lepo spisak prodavnica gde se to prodaje i gde je najniža cena. u zadnjih godinu dana sam koristio samo itsvet za sklapanje 10-ak konfiguracija i nikad nisam dobio pogrešnu informaciju sa tog sajta. problem ne postoji na itsvetu već u načinu obračuna dinara u euro, pošto neke prodavnice računaju po dnevnom kursu a neke(većina) ima fiksirane kurseve koje same diktiraju. pa tako kad je euro bio 95din većina bg radnji su ga računale po 105-110din. lopovluk

Ide zvuk kroz HDMI i na GTS250 samo treba da je povezes sa zvucnom. Po meni je to cak bolje nego na atijevim karticama, posto sam koristio na obe. Ali 5750 ti je bolja opcija, novija grafika, manje trosi, DX11

Ide zvuk kroz HDMI i na GTS250 samo treba da je povezes sa zvucnom.

ha ha samo, u početku su stavljali u pakete taj kablić za povezivanje sa matičnom ali su posle to batalili kao i HDMI adapter(što zbog već ugrađenog hdmi-ja, ali i zbog uštede čak i kod dual dvi kartica). nije to baš samo, nemaju sve ploče podršku za to povezivanje, bilo je zilion tema ovde na forumu na fazon "kako dobiti zvuk preko hdmi na nvidiji". kod atija lepo ubodeš hdmi, imaš 7.1 zvuk preko kabla momentalno i nema zahebavanja.

imao sam i 3850 i 4770 i 9800GTX+ i 3870 i 5750 i 4870.....
sve ti je to isti moj ako nemaš procesor bar na 2.5 GHz naravno core2duo i napajanje bar 500w pravih''....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno