Šta je novo?

Koju 5900 XT - HITNO !!!

• Začetnik teme Začetnik teme Vule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E, pa, 'ebi ga 🙂, ja sam moj 9800Pro nabavio za 170 jevreja! 😀

p.s. I da je 2000, i dalje je duplo vise nego na 5900XT. 😉

Hm, posle par konsultacija sa drugarima, zakljucio sam da kod mene nesto gadno ne stima:
- upravo omegini drajveri. Catalyst 8.07b. Vracanjem prethodne verzije skor mi je duplo skocio. Ali se i kvalitet prikaza definitivno i primetno pogorsao. Pretpostavljam da je nonstop bila ukljucena opcija za AA ili AF ili kombinacija, svejedno, iako mi je regularno prijavljeno da je sve iskljuceno.
Sada ruznije izgleda ali drasticno brze ide 😀

vidard je napisao(la):
tome. Nego, vec sam dobio fobiju od Radeona da sam spreman da uzmem i nesto slabiju karticu samo da se resim problema sa igrama (pucanje, blokiranje).

Ti problemi su uslovljeni necim drugim, a ne ATI video karticom.
Imao sam 9200 a sada imam 9600 i nikada se nije desilo da mi ijedna igra ne radi.

Ogi. je napisao(la):
Ti problemi su uslovljeni necim drugim, a ne ATI video karticom.
Imao sam 9200 a sada imam 9600 i nikada se nije desilo da mi ijedna igra ne radi.

Uhhh, to sto si ti ubo prstom u oko sa ati-jem mainstream chipom koji ne puca u igrama je tvoja licna sreca. Pa majku mu ako ati 9600 ne cepa u igrama onda ne znam ko cepa.

topuz je napisao(la):
Veooooma sme odgovor, ajd daj dokaz, da te vidim?!

Cekaj sredu da mi stigne pa cemo da testiramo... 😀

Igrao sam Colina 4 u 1280x1024 u full detaljima sa svim onim dodatnim stvarima ukljucenim, i mogu da ti kazem da ni jednom nije secnula (Club 5900XT) i to na 2000+ i na 256 RAM-a.

Meni dovoljno! 😀

vule85 je napisao(la):
Cekaj sredu da mi stigne pa cemo da testiramo... 😀

Igrao sam Colina 4 u 1280x1024 u full detaljima sa svim onim dodatnim stvarima ukljucenim, i mogu da ti kazem da ni jednom nije secnula (Club 5900XT) i to na 2000+ i na 256 RAM-a.

Meni dovoljno! 😀

Lose smo se razumeli ja sam takodje za 5900xt, rekao sam da ako ati 9600 NE secka onda ne znam koja secka. 😀 😀 😀 😀 :wave:

Zavisi u cemu, aj' odvrni FarCry sa max detaljima 1024x768 2xAA, 4xAF na tom FX5900XT! :d

p.s. Na 9800Pro radi skroz glatko (mada ume da se spusti fps i ispod 30)! 😉

JA sam mojom masinom sada kad mi je svjez OS igram FArCry u 1280x1024...tako da 5900XT tu nema sta da trazi iii DOOM 3 sam igrao u toj rezoluciji pa neka neko sa 5900XT pokrene DooM 3 u 1280x1024 rez. da vidim koliki ce mu FPS biiti ....ali ponavljam kartica nije o/c, a CPU jeste ali minimalno 2.2 Ghz 😉
Pozdrav...

topuz je napisao(la):
Lose smo se razumeli ja sam takodje za 5900xt, rekao sam da ako ati 9600 NE secka onda ne znam koja secka. 😀 😀 😀 😀 :wave:

Ja sam vec mislio da si poceo da mi pricas kako je 9600 bolji od 5900 😀 😀 😀

Da sam ja Vule ja bih iskulirao jos malo ( za to vreme skupio jos malo kesa) i sacekao 6600 GT AGP, SM 3.0 i 8000 Markova 03 sve govori ! :cigar:

Poslednja izmena:
BokiPK je napisao(la):
Hm, posle par konsultacija sa drugarima, zakljucio sam da kod mene nesto gadno ne stima:
- upravo omegini drajveri. Catalyst 8.07b. Vracanjem prethodne verzije skor mi je duplo skocio. Ali se i kvalitet prikaza definitivno i primetno pogorsao. Pretpostavljam da je nonstop bila ukljucena opcija za AA ili AF ili kombinacija, svejedno, iako mi je regularno prijavljeno da je sve iskljuceno.
Sada ruznije izgleda ali drasticno brze ide 😀

Definitivno nesto ne stima jer kada se lepo OC masina i 9800pro mozes gledati slideshow i dobiti 3ooo poena mozda nesto sitno vise.

M3 je napisao(la):
Od svih 5900 XT kartica najbolje se pokazala MSI.Znace ona se najbolje o/c i stvarno je super karta 😉
Pozdrav...

daj, nije MSI-jev model 5900XT najbolji, mozda najprodavaniji,ali nikako najbolji...

pnjaf je napisao(la):
Da sam ja Vule ja bih iskulirao jos malo ( za to vreme skupio jos malo kesa) i sacekao 6600 GT AGP, SM 3.0 i 8000 Markova 03 sve govori ! :cigar:

Odustao sam od 5900XT jer nisu mogli da nabave Leadtek pa sam doplatio jos 50 Eura i narucio MSI 6800 LE, stize u sredu !!! :banana:

Kad smo sse vec raspisali kakav je ASUS-ov 9950SETD (5900XT) u odnosu na spomenute 5900-tke?
Mada bih ipak sacekao neku 6600...

Poslednja izmena:
vidard je napisao(la):
Kad smo sse vec raspisali kakav je ASUS-ov 9950SETD (5900XT) u odnosu na spomenute 5900-tke?
Mada bih ipak sacekao neku 6600...

Asus je ok, po defaultu je 400/700. Ima hynix memoriju koja ide preko 800. MSI FX5900SP ima FX5900 GPU sa odlicnim hladjenjem pa skoro sigurno ide i preko 450, osim toga dobijate VIVO kao bonus. Medjutim ako sad kupujete karticu savetujem da preskocite sve ovo pa i 6600 i ulovite 6800LE jer cena se spustila "medju masu", pa ako vam se posreci imacete bar 6800 vanila, da ne pominjem svih 16 cevki.

a koja je cena jedne 6800LE Paradigma ? bila je nekih 240 ojra....

Hvala Paradigma!
Bi ja 6800LE... ali se plasim cene.
Pozdrav!

topuz je napisao(la):
Uhhh, to sto si ti ubo prstom u oko sa ati-jem mainstream chipom koji ne puca u igrama je tvoja licna sreca. Pa majku mu ako ati 9600 ne cepa u igrama onda ne znam ko cepa.

Kakva sreca, kazem da se nije desilo da mi igra ne radi. To nije sreca. To je cinjenica i lazi su da ATI ima probleme sa drajverima i da su njihove karte nekompatibilne sa igrama. Svi ti koji imaju "probleme" sa igrama nemaju ih zbog graficke kao graficke neko zbog neke sasvim druge stvari ali oni toga nisu ni svesni - neka druga komponenta, neki softverski problem...

vidard je napisao(la):
Hvala Paradigma!
Bi ja 6800LE... ali se plasim cene.
Pozdrav!

Dilerska je 220-230€, sacekati jos jedan talas pojeftinjenja i eto kupovine.

Nazad
Vrh Dno