Šta je novo?

Koju 5900 XT - HITNO !!!

• Začetnik teme Začetnik teme Vule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Crkla mi ova Clubova pa posto je nemaju vise imam izbor... Koju da uzmem? Interesuju me MSI 5900XT, 5900SP ili da uzmem Leadtek 5900XT ???

Samo mi brzo odgovorite posto uskoro idem da se izjasnim koju cu !!!

Evo sad sam bio kod njih i rekli su mi da biram graficku do 200 eura, jer sam ja svoju tada toliko platio, tako da sve dolazi u obzir... Sutra idem da im kazem sta da donesu...

U ovu Club sam se malo vise razocarao jer je isla stabilno do 405\815 a sve preko toga je bilo mucenje... Zato sad hocu neku koja fino moze da se klokne i da ne razmisljam... A ako moze i da je malo tisa jer je ovo bilo kao TT da je pravio kuler 😀

Svaki savet je dobrodosao!

P.S. A koliko taj Leadtek moze da ide? O njima sam cuo sve najbolje ali tu XT nisam imao prilike da vidim...

Evo sad sam na nekom sajtu procitao opsiran test 5900XT kartica i jedino je Leadtek imao memoriju od 2.2ns i isao je preko 900Mhz... Da li je to tako sa svim novijim primercima ili je to upala neka slucajno? Ajde samo mi to recite i odma zovem da je rezervisem.......

Od svih 5900 XT kartica najbolje se pokazala MSI.Znace ona se najbolje o/c i stvarno je super karta 😉
Pozdrav...

Prolink rules! Na 480/870 prolazi 3x zaredom 3dMark2003 (sto znaci da moze jos!), dok je za igranje drzim na 450/820, jer na visim setovanjima posle 1-2 doom-a pocne da brljavi.

Poslednja izmena:
Imam jedno malo off topic pitanje.

Zasto kod novijih kartica GPU radi na nizem taktu nego kod nekih starijih, recimo 9600xt radi na 500 a ta 5900xt 405 ili 450/480 ? Ove najnovije, mislim da rade i na manje. Memorija im radi na mnogo visem taktu. Sa cim to ima veze? Mozda se pipe line-ovima or something?

@Ogi.
Vise operacija se izvrsava paralelno, u jednom taktu (bas to sa pipiline-ovima).

@vule85
Kad vec mozes da biras karticu do 200€, vidi ako imaju neki 9800Pro, pa makar i doplatio 10-ak jevreja, trust me, primetices razliku! 😉

Inace, kako si uspeo da ubijes karticu? :d

Ok, ali zasto se ne povecaju ti klokovi i onda ce uz vise paralelnih operacija kartice biti jos brze?

Kako cu ja to da primetim razliku ako uzmem 9800Pro? Sta, toliko je brza od 5900XT ili neki od vas vise vole ATi 😀 ???

Ja licno jako jako jako volim da se igram i najbitnije mi je da mi sve igre koje instaliram rade kako treba. Za ATi znam da ima problema sa driverima (ili je imao) pa necu da rizikujem da dam 200 Eura za karticu na kojoj mi nece raditi igra koja radi na nVidiji od 40 Eura... Ispravite me ako gresim...

Gresis, ali silno gresis sinko! :d

Bez zezanja, driveri za ATI su skroz OK, a mozda i bolji od drivera za nVidia-u, a u to mozes da se uveris i ovde na forumu.

Koristi malo search i kashce ti se samo! 🙂

p.s. Cisto zezancije radi (nije toliko znacajno), 9800Pro u 3DMark05 ima vise nego duplo poena u odnosu na 5900XT - 2500 prema 1000! 😉

Jos nesto, tada kada si ti tvoju karticu platio 200€, 9800Pro je bio 300 jevreja (i to malo govori o odnosu snaga), a sad im je svima pala cena zbog nove generacije GPU-ova.

p.s. Uostalom, meni ni iz dzepa ni u dzep, radi sta hoces, ja sam samo hteo da ti pomognem!

Ajde OK npr. da uzmem ATi-ja sutra... Koji da trazim ??? Koji se dobro klokuje ??? E sad si me nasao, ATi nisam prato uopste i neznam ni koje su cene ni koji valjaju...

Aj samo ukratko...

Bilo koji ce ti i na defaultu lepse raditi od dobrano overklokovanog 5900XT.

Ako ima Sapphire, a moze i Club3D, ma svaki ce ti biti OK, samo obrati paznju da je pravi 9800Pro, tj. da mu je default takt ~380MHz za jezgro i ~340(680) za memoriju.

Kako sad pazi da bude pravi? Sta, ima i lazni? 😀

Koja je cena nove? Mislim, moram da je uklopim nekako u 200 E

Evo opet prave dilemu izmadju 9800Pro i 5900XT ...pa ljdi razmisljate ili vi imalo???Pa ako ne vjerujte pogledajte malo trestove po netu pa onda pricajte 😉
Sto se tice proizvodjaca tu je na prvom mjestu HIS (ovaj moj je dosta skuplji) onda Sapphite koji je nedje oko 210 eura a ovo dolje da ne pominjem vec se sve zna !!!
Pozdrav...

HIS je skuplji od tih 200 jevreja, a sto se tice "pravog" fora je u tome sto se fura i neka LE varijanta sa smanjenim klokom, pa rek'o cisto da obratis paznju.

OK hvala na savetima, videcu sutra koje su cene kod njega pa cu se uklopiti...

Pozdrav.....

Jel moze neko da mi napise tacne oznake Club 3D 9800 Pro, Sapphire 9800 Pro i onog zelenog MSI-ja 9800 Pro, ako vas ne mrzi, pa ja lepo to da mu bacim na sto sutra i da vidim sta ce da kaze 😀

Puno trazis! :d

Ma skupi su, Club 3D je 220E a za ovo ostalo nisam hteo ni da pitam. Lepo sam narucio Leadtek 5900 XT i meni super! 😀

Pozdrav!

Ma dobro si odlucio!
I moj sledeci pazar ce biti nVidia... dosta mi je vise muke sa igrama i Radeonom.
Koja je cifra tog Leadtek-a 5900XT?
Pozdrav!

Ja sam ga nasao za 184 Eura, ne bi trebao da bude skuplji nigde...

Delija je napisao(la):
...
p.s. Cisto zezancije radi (nije toliko znacajno), 9800Pro u 3DMark05 ima vise nego duplo poena u odnosu na 5900XT - 2500 prema 1000! 😉

Jel' to u 640x480 rezoluciji? Ili na P4@4GHz?

@BokiPK
Pogledaj malo testove na netu (a mozes i rezultate koje su dali ljudi sa foruma), default 1024x768.

vidard je napisao(la):
Ma dobro si odlucio!
I moj sledeci pazar ce biti nVidia... dosta mi je vise muke sa igrama i Radeonom.
Koja je cifra tog Leadtek-a 5900XT?
Pozdrav!

Davide, fora je u tome sto je ogromna razlika izmedju ATI 9200 kartica (koja bas i nije za "teranje" Doom-a, sto si ti pokusavao :d) koje su jedva DX8 kompatibilne i 9800-tki. Ako te zanima kako radi slobodni mi shibni PM i mozes i da navrnes kod mene i poneses bilo koju igru koja te zeza da se uveris. Sve radi perfektno. 😉

p.s. Znam ja da postoji ono: "Svaki ciga svog konja..." 🙂, uostalom, ja prvi ne bih kupio nesto sto ne valja, ali pogledaj malo na forumu koliko ljudi je preslo sa 5900XT uz doplatu i preko 50 jevreja (tada) na 9800Pro i NIKO se nije pokajao.

Poz.

Cao Delijo,
ma verujem ja da je R9800 dobra kartica i brza od nV5900. Nije problem u tome. Nego, vec sam dobio fobiju od Radeona da sam spreman da uzmem i nesto slabiju karticu samo da se resim problema sa igrama (pucanje, blokiranje).
Mada sacekacu jos pa da vidim sta ce doneti novije kartice... A i ne daje mi se vise od nekih 150eura. :S:
Kada budem cvrsto resio (tj. kada budem mogao) da kupim novu graficku javicu ti se pa da se licno uverim kako radi R9800.
Pozdrav!

Poslednja izmena:
Do sada mi nije pukla/blokirala se nijedna igra. 😉

Vazi se, pozdrav! :wave:

Ma kad bolje razmislim to mi se desava uglavnom sa novim igrama. Secam se da ranije (dok kartica nije bila stara nekoliko generacija grafickih kartica) toga nije bilo. Pa i sada mi starije igre korektno rade...

Delija je napisao(la):
@BokiPK
Pogledaj malo testove na netu (a mozes i rezultate koje su dali ljudi sa foruma), default 1024x768.

...uostalom, ja prvi ne bih kupio nesto sto ne valja, ali pogledaj malo na forumu koliko ljudi je preslo sa 5900XT uz doplatu i preko 50 jevreja (tada) na 9800Pro i NIKO se nije pokajao.

Ja IMAM MSI 9800Pro sa XT cipom(Imao sam i MSI 5900SP, odlican primerak). I 3DM2K5 sa poslednjim patchom. Tesko da napravim uz max zongliranje 2500 poena, osim u 640x480(26xx). [email protected], 512MB, kartica i na default i na 420/760, Omegini drajveri, razlika je mizerna. To sto su ljudi postizali sa prvom verzijom gde je 9600XT jaci od 6800Ultre, okaci macku o rep.

Canyon 5900XT, odlicna kartica, kosta 175€ (+p.p.). saphire 9800Pro kosta oko 220€ + p.p. Govorim m.p. cene a ako covek moze da nadje po dilerskim, tim bolje po njega.

Bilo je dosta price i oko jedne i druge kartice. Razlike postoje, R9800 je jaca toliko koliko je skuplja, a da li mu se isplati da daje tu razliku sada kada su stigli 6800 i X800 serijal, jako je diskutabilno. Posle ce i jednu ili drugu da proda sa max 10€ razlike.

Inace, NV ima lepsi kolorit i tacka. Mnogo manje zafrkancije oko Tv-outa, itd.

Nazad
Vrh Dno