Šta je novo?

kojim programom režete?

Kojim softverom spaljujete svoje diskove?

• Alcohol 120%

Glasovi: 46 10.9%
  • Nero 5

Glasovi: 23 5.5%
  • Nero 6

Glasovi: 369 87.6%
  • Easy CD Creator 4 / 5 / 6

Glasovi: 9 2.1%
  • Easy Media Creator 7

Glasovi: 9 2.1%
  • CloneCD / CloneDVD

Glasovi: 30 7.1%
  • Ashampoo Recording Suite

Glasovi: 4 1.0%
  • Stomp / Sonic RecordNOW

Glasovi: 2 0.5%
  • CDRWin

Glasovi: 3 0.7%
  • GNU command-line alate (mkisoft, cdrdao...)

Glasovi: 3 0.7%
  • Mogućnosti ugrađene u Windows XP

Glasovi: 6 1.4%
  • Nešto levo...

Glasovi: 20 4.8%

• Ukupno glasača
    421
momsab je napisao(la):
filipenko, Nero mlogo glomazan ;) Kod Nero-a me nervira što ne može da se bira šta hoćeš da instaliraš već ti u onih 25 i kusur MB dolazi sve i svašta(Express mi ne treba a uvek ga dobijem :( )

Sta meni pricas, ja taj program nema sanse da drzim na kompu :) Em je najglomazniji i najslozeniji (mada ne slozen u tom smislu da ne moze nista da se uradi nego vise da trebas stalno da trazis i klikces ako ti treba ista drugo osim difolta a ja skoro nikad ne koristim difolt opcije) em najbagovitiji...:d

Neko je pitao za tc plagin. Krsh. Ne nudi opcije za brzinu rezanja nikakve osim maksimuma. Moze da se ukljuci "querry speed" opcija u njemu, ali ona opet daje samo maksimalnu brzinu, samo precizno ispisanu. Recimo kad trebam da rezem dvd on mi ponudi max i 16x :d A ni dvdove ni cdove ne rezem u principu maksimalnim brzinama. Dobro je osmisljen, zaista je prava stvar za poklonike Totalnog Komandanta, ali morace to u jos par verzija da se ispegla...

ja licno rezem u Wordu ... kad treba da narezem na brzaka onda rezem u notepadu

:)

Poslednja izmena:
da da, ja rezem na bukvinoj dascici (slaninu, sunku i to)

Može li se u Neri podesiti da ne izbacuje ladicu sa diskom nakon narezivanja?

Vader je napisao(la):
Može li se u Neri podesiti da ne izbacuje ladicu sa diskom nakon narezivanja?

Configure - Expert Features - Do not eject the disc after burning

Nevjerovatno :trust:

Hvala :wave:

momsab je napisao(la):
...Nero mlogo glomazan ;) Kod Nero-a me nervira što ne može da se bira šta hoćeš da instaliraš već ti u onih 25 i kusur MB dolazi sve i svašta(Express mi ne treba a uvek ga dobijem :( )...
Stvarno si čudan čovek... Dali si čuo za Nero General Clean Tool 1.1.6.4?! :)
Izvoli program u attachmentu. ;)

nisam :)
je'l to nešto od Nero-a? :)
skinuću ga malo posle

Hvala!

Snimio sam dva PRINCO DVD-R (Write Once) na 4X,
na oba DVDa snimljen je isti film Pioneerom 108.
Jedan je snimljen sa ONES 2.00.300 a drugi sa Nero 6.6.0.15.
Uradio sam test "PI PO" u DvdInfoPro v4.21.
Ako je neko strucnii da protumaci podatke:

ONES
onestest4qq.png

NERO
nerotest8uh.png

Kod mene DVD-\+RW narezan posle nekoliko puta sa ONESom kucni DVD/DivX plejer ucitava ga bez problema, sa Nerom nece.
Pozdrav :wave:

Ajd, posto ga toliko nahvaliste, rekoh da probam ONES.
Prva, OGROMNA zamerka sa moje strane: ne moze da napravi(reze) BOOT-abilan cd? Ne da iskopira.
Ispravite me ako gresim, ali nigde nisam nasao doticnu opciju. Inace, imam retail varijantu.
Licno - lici mi na ulepsanu i osakacenu verziju DiskJugglera.

Sta mislite o ovom skoru?

Evo bacio sam svoj nec i liteon na testiranje.Disk je verbatim dvd+r 8x i narezan je sa necom 3520 sa originalnim 1.04 FW 24.06.2005. i to na 8x iz cdburneraXP pro 3.0.116 i danas je isproban skoro mesec dana kasnije u liteonu 163ltd-u i izbacio je ovakve krive.Verujem da su dobre jer mi oba uredjaja citaju disk bas kako treba.

Prva slika je slika iz dvd info pro-a 4.22 a drugi fajl je onaj koji je napravio dvdinfopro i moze sluziti za poredjenje u dvd info pro-u(ekstenzija treba da mu bude dip jer forum ne prihvata fajlove sa takvom ekstenzijom pa sam ga preimenovao u txt).

Prilozi

• dvdb8 21 jul liteon.jpg
    dvdb8 21 jul liteon.jpg
    125.3 KB · Pregleda: 57
  • dvd backup8 21 jul liteon163ltd.txt
    9 KB · Pregleda: 31
Не спада у домен резања DVD-јева, али је симптоматично:

Забаве ради, резао сам најобичнији аудио CD компилацијu од низа wav-ова на NEC 3520 успомоћ Nera 6.6.0.0 и Ones-a, на огавној, крш медији под називом Optical Storage - Plasmon заправо. Дискове резане Nero-м старији CD плејери који генерално имају проблема са читањем резанаца, и који су стога одлични тест уређаји, ладно су одбијали да прочитају, док је са Ones-ом било све фантастично прочитано, и то чак и они резани 16x.

Са резанцима спаљиваним Nero-м на 8x имао сам проблема.

Да не спада као реклама, гомилу дискова сам раније резао Nero-м и било је ОК. Ипак, учинило ми се да га је Ones сада мало претекао.

Poslednja izmena:
@Matrix77

Te krive ti govore da je Nero bolje narezao disk, tj. da je imao manje gresaka (i ne zanemarljivo veci peak )

Reci cu ti jos nesto: mani se Princo diskova (DVD) ! Iz mog nekog iskustva, lose se rezu i slabo su citljivi van uredjaja koji ih je rezao. Moj externi DVD plejer Pioneer cita svaki 7-mi princo DVD (rezani pioneerom 108 i 107E) Pioneer 106S u kompu nece ni jedan da procita, samo ih rezac cita...No name DVD (rodhum itd.) rade odlicno i jeftiniji su !

Koristim Nero 6.6.0.14 i ima sve sto mi je potrebno...

BokiPK je napisao(la):
Ajd, posto ga toliko nahvaliste, rekoh da probam ONES.
Prva, OGROMNA zamerka sa moje strane: ne moze da napravi(reze) BOOT-abilan cd? Ne da iskopira.
Ispravite me ako gresim, ali nigde nisam nasao doticnu opciju. Inace, imam retail varijantu.
Licno - lici mi na ulepsanu i osakacenu verziju DiskJugglera.

Dobro, ljubitelji novotarija, niko mi ne odgovori na gorenapisano pitanje. Butabilan CD?

Pazi stvarno kad nema...
Doduše, to se ionako koristi jednom u sto godina, pa ako zatreba može da se izbilduje butabilan ISO u nekom ISO editoru pa da se reže ONES-om...
U principu, meni lično i nije toliko bitno što ONES nema sve opcije koje ima Nero (a koje ponekad, doduše retko, mogu zatrebati)... daleko je bitnije što ONES daje čitljivije diskove, što pokazuju primeri sa audio diskovima...

moj matori DVD citac 106S nece ni da cuje za DVD +RW Verbatim rezan sa Nerom. Isti disk rezan ONES-om nekad i oce da procita (jedan u pet).... Ne kazem da sam uninstalirao Nero, nisam, tu je Nero, samo ga retkoooo koristim...

Sit se nachitah i samo mi jedno nije jasno:kako sam ja promenio 4 dvd rezacha,nekoliko operativnih sistema,ubacivao loshe (princo) diskove i nero mi nije pukao ni jednom?A svakog dana koristim snimach za najrazlichitijim sadrzajima.Sad dodjoh na ideju da nabavim taj "Easy" pa da probam.Samo da ne zeznem neshto,jer ovo kod nera mi radi savrsheno......

Koristim nero 6.... i do sada nisam imao nikakvih problema(ne pamtim da mi je puko neki disk), rezac je Nec 3500, jedini problem se javlja kada koristim divca dvd diskove, i kada rezem na max brzini(8x ili 16x), onda nece da ih procita citac Nec 5700, ali kada to isto uradim sa Verbatim diskom onda nema problema.

@Dark Side:

Imas srece ;) Uzmi verbatim DVD RW 4x, narezi ga nerom (podatke ili film svejedno) i ubaci ga u neki matori citac, recimo pioneer 106S

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Pazi stvarno kad nema...
Doduše, to se ionako koristi jednom u sto godina, pa ako zatreba može da se izbilduje butabilan ISO u nekom ISO editoru pa da se reže ONES-om...što pokazuju primeri sa audio diskovima...

Heh, ja ga pravim jednom u tri dana...A znaci opet treba dodatni softver...
Za perfektan audio - WinOn. Ili Alcohol120%, na 16x naravno.

gx-x@
Ok onda...probacu Easy.Moj prijatelj ga ima.Mada sam nekako uvek gledao na njega kao na 2 razredni program u poredjenju sa Nero.Imam neke budjave cd pa cu testirati...
btw.snimam kuci ono sto uradim na nekim shugavim cd rw pa to nosim na posao_Ochitam sa prepotopskim Nec chitachem i shtampam.Nikad problema nisam imao..

Poslednja izmena:
@Dark Side:

CD-RW-i nisu problem, pricam o DVD-RW :)

Treba imati i Nero i jos nest pa biti siguran...Ne valja biti jednostran :)

Nero 6.5. Nemam nameru da ga menjam.

Nero uvek najnoviji, trenutno 6.6.0.16

Nero 6....pa nesto od sinoc, a do sinoc nista :type:

Poslednja izmena:
Ja nabavih Easy media creator 6 ali je nesto oko 500 mb.Ima li tu nekih updateova?Vidim da pojedinci idu do 1 giga.

Nazad
Vrh Dno