Šta je novo?

Koji webmail koristite?

• Začetnik teme Začetnik teme Pharos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Pharos

Slavan
Učlanjen(a)
28.03.2005
Poena
319
Gmail je ukinuo nalog čoveku koji je meni slao pozivnicu, a samim tim ukinuo je i sve naloge kojima sam ja slao pozivnice. Užas! Rekao sam sebi, nikad više gmail.
E sad sam u velikoj nedoumici za koji webmail da se odlučim, pa rekoh aj vas da upitam šta koristite. Znači, hotmail, yahoo, mail.ru, inbox.com ili nešto sasvim deseto.
pOz

Poslednja izmena:
Yahoo! zato sto ima 1Gb prostora + je moguce otvoriti 2 korisnicka imena npr. Pharos i Phraos1 koji redirekuju postu na primarni nalog koji takodje moze da se izabere + 15Mb za svoj web sajt u html-u sa lakim editorom sajta + dobart search to je meni dovoljno.

Meni je Gmail takodje juce iz cista mira ukinuo account....pre cetiri dana sam se prijavio,poslao jedan test email (na svoj mail na hotmail-u)......i pljas.....dan nakon toga su mi ukinuli racun bez ikakvog razlga...
Sva sreca pa ga nisam koristio....

Ostajem veran hotmail-u 🙂

mail.ru - čisto iz patriotskih, kao i praktičnih razloga:
1. nema spama (ili vrlo malo)
2. virusi - never
3. radi bez problema sa pop3 protokolom, što će reći da ga koristim i iz outlook expres, kao i na mobilnom.
4. radi brzo, eh kada se samo setim hotmail-a od pre par godina, muka me uvati!
P.S.
Malo van teme: da li neko zna šta se dešava sa drenik.net??
Imao sam nalog tamo, ostalo mi je uplaćeno i 30-tak sati po jeftinoj tarifi za e-mail, al džabe - dnevno po 100 spam poruka, a i radilo je kao k....

Poslednja izmena:
A za mail.ru ne podseća na viruse i komunizam 😀
Inače definitivno moj favorit.
inbox.com ima stvarno super dizajn i mnogo korisnih f-ja počev od promene theme do kalendara, samo što je najgori po pitanju primanja/slanja mailova.
Svi mailovi poslati odatle su protumačeni kao spam, mail.ru i ne prima mailove s te adrese, a i treba mu dosta vremena dok se sa servera primi/pošalje poruka.

ni meni nije ugasio account na gmailu...barem ne jos 😀
koristim inace pored njega i yahoo-ov webmail iz gore navedenih razloga...

"Sorry, your account has been disabled. If this should not have happened, please contact our user support team at [email protected]."

Ovo je poruka koju sam dobio na ekranu kad sam posle 3 dana pokusao da se ulogujem.
Napisao sam im mail,i dobio automadet response,koji me je uputio na forum za pomoc korisnicima....tamo sam nasao gomilu ljudi kojima se isto desitlo.....
Samo sam video za sada JEDNOG usera kome je problem ispravljen,i to zato sto zivi u drzavi gde ima neki google ogranak ili predstavnistvo,pa ih je zvao telefonom i trazio nekog lika koji radi u razvoju google aplikacija (ben ili neko ime slicno tome)......

Nekome majka,nekome maceha....
Sve ukupno,bez veze :S

Drenik dobro sljaka sto se tice hostinga da kucnem u drvo mada neznam za mail probaj ako imas da iskoristis to sto imas uplaceno.

Verovatno je google bot naleteo na temu o podeli mailova na vise domacih sajtova pa se odlucio za takav korak.

Auuu sada ste me naplasili ono moram da bekapujem vise hiljada meilova sa gmail-a. Ono jer stvarno ne zelim da izgubim neke vazne prepise odatle...

Ovo je prilično alarmantno i neozbiljno sa njihove strane!

Treba alaramirati ljude napolje pa kad svi masovno pocnu da kukaju i da prelaze sa Gmail-a, nece im vise pasti na pamet bilo kome da obrisu nalog, delio Invite-ove ili ne! Bolje neka smanje broj pozivnica nego da ljudima brisu naloge!!

Od samog starta mi se gmail nije svideo. Ja sam za yahoo svakako, pogotovo zbog mogućnosti korišćenja sa mobinog telefona, messengera, 1GB prostora (a i zbog tradicije). Mada je jedina mana ogromna količina spamova kao i to što nekad važna pošta završi u bulk mail... Što se tiče pretraživača googlu kapa dole!

E ljudi daj ne zezajte za gmail! Ja ga bash aktivno koristim i tamo imam brdo neophodnih informacija. Odoh ja da bekapujem 🙂 Yahoo neshto ne podnosim nikako.
Na kraju cu da se dogovorim sa nekim ljudima da uzmemo domen samo za mejlove... Mislim da je to najbolja varijanta...

ZoNi je napisao(la):
verovatno je neko od tih ljudi prekrsio neke od Gmail propisa... ili ga koristio kao web-disk ili nesto slicno...
Gmail mi nisu blokirali zbog onog sajta za besplatno slanje pozivnica jer nije u suprotnosti ni sa jednim pravilom iz njihovog pravilnika. I da jeste, sve su pozivnice bile u bazi, a google bot ne može da pristupi bazi 🙂 Dal' ja dao nekom pozivnicu ovako ili je ostavio na sajtu za internu upotrebu, svejedno je. A i da su mi zbog toga ukinuli nalog, trebali su da me obavste kao što su obaveštavali neke ljude. Znači, samo onaj ko je meni dao pozivnicu, mogao je nešto da zezne ili neko iznad njega i onda su pozatvarali sve naloge. Ali to je toliko debilno da nemam reči.
Ja sam slao invite na jedno 50 adresa sigurno (ne računajući ono sa sajta) i ti ljudi kojima sam slao invite, sigurno su poslali invite još nekome. To znači da je najmanje 200 naloga zatvoreno bez ikakvog upozorenja samo zato što je tamo neko koristio gmail drive ili slično. Sad se postavlja pitanje ko je to stvarno uprsko stvar (jer njega google mora da obavesti) i koliko je to naloga pogašeno. Jako neprofesionalno s njihove strane.

Yahoo koristim odavno ,i nemam nameru da ga menjam.
Pristupam sa telefona i iz Outlook Expressa .Na pocetku sam imao
dosta spama,ali sada spam guard radi odlicno.

Poslednja izmena:
Jel postoji nacin da utvrdim sa koje mail adrese je meni stigao invite? Mislio sam da imam to kao prvu poruku u all mail, ali je nema.

Znam da sam u to vreme otovrio naloge za vise ljudi, pa ne znam preko cijeg invite-a sam otvorio svoj.

Genghis, to radi sve vise ljudi. Ukljucujuci i mene :d
Gmail koristim za mailing liste i razne registracije...i za sada radi OK 🙂

Ne znam, meni je Gmail 10x bolji od svega ostalog.

PJ je napisao(la):
Jel postoji nacin da utvrdim sa koje mail adrese je meni stigao invite? Mislio sam da imam to kao prvu poruku u all mail, ali je nema.

Meni je ZoNi poslao pozivnicu, prema tome zna se koga ću :crash: ako mi ugase nalog 😛

ja koristim gmail iskljucivo i zaista je za klasu iznad svega ostalog...

Yahoo, ali polako prelazim na Gmail. Kao što Broz reče za klasu ispred svih...

Samo da potvrdim Pharos-ove reci, meni licno su ukinuli gmail kao i dvojici ortaka kojima sam ja poslao invite...support tim ne odgovara na mailove...neozbiljno i frustrirajuce.
Account je bio aktivan oko 6 meseci, ne vise od 3 MB zauzetog prostora, ali gomila vaznih mejlova...zato pamet u glavu i bekap.

Caramba je napisao(la):
Samo da potvrdim Pharos-ove reci, meni licno su ukinuli gmail kao i dvojici ortaka kojima sam ja poslao invite...
Ovo je veoma zanimljivo. Ajde da se jave svi ljudi kojima je u poslednjih par dana ukinut account da vidimo koliko je bio dugačak taj lanac 😀
A jedno zajedničko protestno pismu Googlu?

Kad je bila navala otvaranja gmail naloga otvorio sam ih pre 20. Kad sam primetio ovu temu nasao sam papir sa svim nalozima i sad sam ih proverio, SVI RADE !!!
Inace za sebe koristim gmail kao glavni email i nemam nikakvih problema. Ne secam se ko mi je poslao prvi invite, ja sam slao mozda desetak na pocetku (pre vise od godinu dana), od tad nisam poslao nijedn invite i sve odlicno radi.
Inace na 3 naloga imam gmail drive i koristim ga bez problema, mislim da nije do toga.

ako ces prevashodno koristiti pop3, onda gmail..
ako ne, yahoo.. gmail.com ima par kapitalnih falinki (visak klikova misem, nema stubca sa velicinom poruka, plain text potpis, ne mozes da iskljucis skript po defaultu itd..)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno