Probaj u praksi pa onda tvrdi nešto. A da ne pričamo o tome da ControlD i slični rutiraju taj targetovan saobraćaj kroz VPN tunel.Neće raditi, jer Iris ne blokira na nivou dnsa, kao i Eon
Tu samo vpn pomaže
U Srbiji veoma brzo, telefon par sekundi, sa laptopom i Sony google TV malo sporije, svakako manje od pola minuta. Ali u Francuskoj sam imao problem da se sa laptopom, mucio se, stucao, kako VPN konekcija tako i strim.PItanje za korisnike Nord VPN: iz kog se puta zakacite na server u SRB ili koliko vam treba vremena u proseku? Evo sad pokusavam nekih 15ak min i mrka kapa...
Dakle Iris Smart radi na SBB-ovom interneru sa ControlID?Probaj u praksi pa onda tvrdi nešto. A da ne pričamo o tome da ControlD i slični rutiraju taj targetovan saobraćaj kroz VPN tunel.
Problem sa Iris Go nije da ne može da se namesti da radi sa ControlD iz tehničkih razloga već problem #1 je da je taj srpski server preopterećen pa video secka a za bosanski su geoblokirani razni kanali.
I problem #2 je taj što ne može kao za neke druge streaming servise da se samo jedan-dva domena redirect-uju i kad tu potvrdu prođeš onda može IP iz Mozambika da gleda, glavni problem je da tih nekoliko različitih domena koje koristi Iris app svi zahtevi moraju da stignu sa iste IP adrese da bi Iris stream funkcionisao (= i URL manifesta je ne samo geoblocked nego i asociran za jednu konkretnu IP adresu, nije validan za druge).
Dele praktično radi kao da si konektovan na VPN tj tačnije sav saobraćaj Iris app mora "kroz tunel". A sa ControlD SmartDNS tako nešto može da se postigne. Pod uslovom da se ne raspada VPN kroz koji sve to ide u pozadini.
Meni je iste probleme pravio, ili se ne zakači ili do pola sata bukvalno. i na windowsu 10 i na mi boxu. Odustao od njega.PItanje za korisnike Nord VPN: iz kog se puta zakacite na server u SRB ili koliko vam treba vremena u proseku? Evo sad pokusavam nekih 15ak min i mrka kapa...
Problem sa VPN-ovima je sto njihove IP adrese jako lako mogu da se nadju i blokiraju od strane striming kompanija.
To ne znači nikome ništa za servise koji se koriste kod nas tipa: Iris, eon, supernova.
I kod mene zezali, stavio prvi BIH server i radi EON TV bez problemaEvo veceras i kod mene Nord ne moze da konektuje na kanal koji radi na EON-u. kao da su svi kanali koji mogu da prodju blokirani.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari