Šta je novo?

Koji VPN kupiti?

To nisu wifi ruteri i previse kostaju za kolko vrede.
Ok.
Moj Asus je jaci od ovog netgate-a...
Naravno. Jer četri jezgra je brže od dva. Matematika je prosta.
No ne treba mi tailscale, koristio sam drugi servis
Svaka čast.
u iste svrhe, samo sto je openvpn... naravno, treba ti akceleracija za openvpn...
Šta ono beše treba za OpenVPN akceleraciju ?

Nord vpn uzep preko BF popusta + mesec besplatno izasao me 2.75$ mesecno

uglavnom se konektujem preko bosne jer je server registrovan host provajder a nije klasican vpn server

A1 na huawei b535

brzina bez vpn

Poslednja izmena:
aes instrukcije na procesoru. Od asus-a samo ax86u i ax88u imaju... valjda i ovi jaci od njih, al ta dva su najjeftinija sa aes instrukcijama.
super..bas sam gledao koji wifi6 da uzmem mislio sam ax58

bas ima malo texta o ovom cpu

Poslednja izmena:
super..bas sam gledao koji wifi6 da uzmem mislio sam ax58

bas ima malo texta o ovom cpu
Ako ti ne treba openvpn, moze i ax58u, medjutim v2 ne podrzava merlin firmware, sto je veliki hendikep.
Drugo ako hoces da strimujes sa vise uredjaja na wifi u lanu, ax86u moze sa mu-mimo da srce do 2gigabita,
a jos nisam video uredjaj da moze da srce preko gigabita. Drugo, ax86u ima domet preko 100 metara u poluprecniku.
ac68u vuce openvpn do 30 megabita, ax58u je duplo brzi proseor, tako da ocekujes do 60 megabita.
Sa wireguard 100 i kusur megabita... sa ax86u koliki ti je bandwith kod ispa...

gledam ovde gde ima sve taj cpu ali nista opet sve dodje na ax86u

*** neverovatno koliko su ruteri poskupeli..
1669886585020.png

nije mi jasan ovaj 2.5g port samo

Poslednja izmena:
nisam video da ih ima puno ali vidim da nord nesto experimentise..nadam se da ce omoguciti

gledam ovde gde ima sve taj cpu ali nista opet sve dodje na ax86u

*** neverovatno koliko su ruteri poskupeli..
Pogledajte prilog 366151

nije mi jasan ovaj 2.5g port samo
Ja sam taj plavi koji je 1G/2.5G povezao sa ISP a taj zeleni 2.5G sa kompom koji ima 2.5G karticu i postigao duplo vece trtansfer brzine u lokalnoj mrezi.
Mada neznam kake to veze ima sa temom?

Jel koristi neko Kaspersky VPN? Kakvi su oni po pitanju degradacije brzine, izbora protokola i streaming servisa?

Do sad sam koristio Express VPN, istice mi 15.12. Malo sam se smorio da placam 99USD. Ima li sta za nesto manje love ili neko ima iskustva sa popustima za Express VPN? Neki imaju varijantu kad otkazes posalju ti 20-30% na mail kao "cobane vrati se" foru?

Znaci ne trazim dzaba samo cisto malo jeftinije ili bolje? Upotreba 99% streaming, 1% da svucem nesto sa SFTP seedboxa na racunar. Lokacija SIngapur. VPN podesavam na Apple TV boxu kroz zapravo DNS od Express VPN, i na LG Televizoru za neke aplikacije...mada kad pogledam to je isto DNS. VPN app koristim na telefonu samo... znaci realno nista na samom ruteru i nema.

Mada mozda tu i gresim... Mozda da probam da stavim VPN na ruter i zdravo nemam pojma ne razumem se preterano sta dobijam gubim jer zelim da koristim dosta lokalnih servisa u Singapuru, npr necu da mi PS4 ide preko VPN I guess

Neki imaju varijantu kad otkazes posalju ti 20-30% na mail kao "cobane vrati se" foru?
Ovo je potpuno tačno. I nije fora. Važi za sve.

Nakon što sam prestao da ih koristim, odmah sledeći dan sam dobio reminder da produžim. Pa kad su videli da nisam, dan kakon toga "ekstra ponuda koja važi samo danas". Ako uplatim odma godinu dana dobijam 30% popusta. Posle 2 meseca opet mail 30% popusta za godinu dana + 3 meseca gratis. Pošto nisam uspeo da se odjavim sa njihove mail liste "due to a technical error" morao sam da ih markiram kao spam. I dan danas mi stižu mailovi i sve ide u spam folder.
Znaci ne trazim dzaba samo cisto malo jeftinije ili bolje? Upotreba 99% streaming, 1% da svucem nesto sa SFTP seedboxa na racunar. Lokacija SIngapur. VPN podesavam na Apple TV boxu kroz zapravo DNS od Express VPN, i na LG Televizoru za neke aplikacije...mada kad pogledam to je isto DNS. VPN app koristim na telefonu samo... znaci realno nista na samom ruteru i nema.
Nord.
Mada mozda tu i gresim... Mozda da probam da stavim VPN na ruter i zdravo nemam pojma ne razumem se preterano sta dobijam gubim jer zelim da koristim dosta lokalnih servisa u Singapuru, npr necu da mi PS4 ide preko VPN I guess
Pa dobijaš to da ne moraš da se cimaš sa njihovim aplikacijama koje su sve spyware. Većina routera ima mogućnost da odabereš koji će uređaji ići preko VPN-a a koji direktno.

Mare, ja sam pre 2 meseca ovdasnjim savetima kupio Nord, za sada odlicno radi, cena je za 2 godine + 3 meseca gratis bila 80 $.

I sad otvorih sajt, ta ponuda i dalje vazi. Moze 6 uredjaja istovremeno da loguje, za neke osnovne potrebe je vise nego dovoljno.

Ili neograničen broj uređaja ako ćeš koristiti preko routera.

SurfShark je 2$ mesečno, neograničen broj uređaja i podržava 2FA...

Surf-Shark.png

Ja sam uzeo Surfshark pred black firday jer je bio najjeftiniji. Imam EON preko totala i Iris regularno, pa mi nije trebao za streaming. Probao sam ipak i ove servise. Na srpskim i hrvatskim serverima nisu radili svi kanali (na nekom hoće SK1, ali neće SK2, na drugom obrnuto), ali je sa servera u BiH radilo sve. GeforceNOW radi takođe bez problema i štucanja (mada ovde nije potreban VPN). Netflix je radio na nekom serveru ali se ne sećam na kom. Sa svakog servera sam uspeo da se povežem, ali nije hteo da krene video sa svakog. HBO mislim da je radio samo sa hrvatskim serverom. Ne koristim surfshark aplikaciju, sve je povezano preko wireguarda. Pominjano je ovde da sve lepo radi prvih mesec dana, a da posle zna da krene da koči. Videćemo.

Da li Nord VPN ima app koja moze da se koristi na supernovinom smartboxu(modovanom) a da ne mora da se koristi bezicni mis tj da moze da se upravlja daljince?Ja sam skinuo ovu neku oficijalni za android tv ali na daljinac ne reaguje samo na misa.

na amazon cube je radila na daljinac nord tv verzija. SKinuta je preko njihovog store pa ne znam tačnu verziju, ali trebalo bi da ATV verzija ne zahteva miš

Na amazon spravama Nord radi odlicno, nikakav mis nije potreban.

Ako neko traži opciju koja se lako uklapa u budžet, preporuka za FastVPN, dolazi od poznate hosting kompanije a prva godina je $10. Serveri su dobri, često ga koristim za HBO Max i neke streaming servise i nisam imao problema do sada.

Ja sam uzeo Surfshark pred black firday jer je bio najjeftiniji. Imam EON preko totala i Iris regularno, pa mi nije trebao za streaming. Probao sam ipak i ove servise. Na srpskim i hrvatskim serverima nisu radili svi kanali (na nekom hoće SK1, ali neće SK2, na drugom obrnuto), ali je sa servera u BiH radilo sve. GeforceNOW radi takođe bez problema i štucanja (mada ovde nije potreban VPN). Netflix je radio na nekom serveru ali se ne sećam na kom. Sa svakog servera sam uspeo da se povežem, ali nije hteo da krene video sa svakog. HBO mislim da je radio samo sa hrvatskim serverom. Ne koristim surfshark aplikaciju, sve je povezano preko wireguarda. Pominjano je ovde da sve lepo radi prvih mesec dana, a da posle zna da krene da koči. Videćemo.
Ne koči ništa ja ga koristim evo već dve godine. Nekada je neki server down, ali uglavnom sve radi solidno.

Solidno kao i svaki drugi, a probao sam 5-6. Svaki je imao problem "nekada".

Uzeo I ja Surfshark. EON ne radi na Srb serveru, a to mi je značajna stavka.
Probaću još, ali mi deluje da ću ga otkazati.

Ne vredi vam pričati, zenmate 15 servera Srbija beskonačno konekcija, ipvanish 3 servera beskonačno konekcija i još neki sa prethodnih strana što sam napisao. Probao sam ih preko 50 raznih i znam šta pričam. Problem je što pojedini kada uđu u određenu temu čitaju samo 2 poslednje strane i onda lutaju a ne znaju ni da vide napisana rešenja.

Ljudi, koristi li neko PIA vpn i kakav je on po pitanju brzina, servera u exyu i streming servisa uopšte?

Nazad
Vrh Dno