Šta je novo?

Koji UML alat koristite?

genuine

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2006
Poena
350
kao sto naziv teme kaze

ja sam na Poseidon-u sto je komercijalna verzija argoUML-a

Rational Rose
Power Designer

Mislim da su Rational Rose i Power Designer najrasprostranjeniji? bar kod nas

Upravo sam skinuo Together 2005 i gle cuda nece da radi sa Visual Studio 2005, kaze da na racunaru nemam verziju 2003 i da treba da je instaliram kako bi mogla instalacija Togethera da se pokrene.

Pre toga sam skinuo neki Visual paradigm i u njemu bas i nisam mogao da se snadjem, a i bila je neka Comunity verzija koja je jako osakacena.

Znam da se kod nas najvise koristi Rational Rose, ali moze li on da se integrise u Visual Studio 2005. Ajde pomagajte posto mi takav alat hitno treba.

Sta je i sa PowerDesignerom?

Pozdrav

Poslednja izmena od urednika:
ne moze da se RR integrise, barem ne ona stara verzija 2003. mozda neka nova, ali alat koji nije los i koji po mom misljenju vredi cak i kupiti, ako nameravate da se bavime iskljucivo UMML-om je Enterprise Architect, ima free 30 dana trial na netu pa probajte, podrzava UML 2.0, jos vise vrsta dijagrama i veza.

Upravo skidam Enterprise Arhitecth.

Thanks, pa videcemo kakav je.

Enterprise Arhitect je zakon. Nije glomazan, ima sve sto treba. Nisam se jos upoznao sa PowerDesigner-om, ali za sad je ovo moj favorit.

Power designer. ***,teraju nas na faxu...

a sta je po vama najvaznije da ima uml alat ?

da li je neko probao MagicDraw?

Visio + UML 2.0 Stencil

Za UML je dovoljan i Visio sa stencilom za UML 2.0 (posto je originalni M$ stencil za UML malo grbav).

Iako sam u pocetku koristio UML za inicijalnu generaciju koda, sa podrskom za roundtrip izinjering kod UML tool-ova nikad nisam bio zadovoljan (bugovito, prekomplikovano, nezadovoljavajuce generisan kod itd...). Zato sada lepo crtam u Visio-u, na papiru ili tabli, a ako vec treba kod generacija, to lepo ide iz jednostavnih template-a i uz pomoc meta-data-e.

Nema nepotrebne komplikacije, glomaznih i svojeglavih alata, razvoj je tecniji i zivlji, da ne kazem agilniji :banana: .

Sada Netbeans 5.5 ima UML alat i koliko sam video odlican je samo sto imam problem sa generisanjem koda dvaput.. prvi put hoce a posle ne.... jel zna neko sta ne valja

Kako to, odlichan ali eto ima problem kad generishesh kod dvaput :)

pa odlican jer podrzava direktno design patterns, uml 2.0 i sve ostalo .ali barem kod mene kada generisem kod ne mogu da ga generisem ponovo u isti projekat vec moram da pravim novi... mozda tako i treba..

inace podrzava standardnu uml i java sintaksu... kod mislim da moze da generise samo iz java sintakse ali nisam sto posto siguran.. isto mu veoma dobro radi reverse engineering...

do duse mozda je beta pa me zato zeza ili ja ne znam kako ...

Poslednja izmena:
Vrh Dno