Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naručio sam 65xf9005 na KP. Ispao mi je 1600e (175k rsd). Najeftinije što sam našao u radnjama je 215k rsd (za keš, a za rate 270k rsd) ali u Gig***nu i, kao po njihovom starom dobrom običaju, nemaju ga na stanju i može doći za 10 dana, a tad već ističe ponuda za 5 godina garancije. Inače i tih 10 dana je upitno, prošli put sam čekao kafemat 2 nedelje umesto 3 dana i odustao i kupio u Tehno*****i. Čačanske ćerke firme altija su na 260k rsd, tako da su mi se "madjari" prosto ponudili. Inače domaće cene nemaju uračunate druge troškove održavanja računa, koji na 2 godine iznesu još oko 100e.

Nadam se da ću sa FALDom i 1000 niti da rešim probleme HDR10ke za narednih 5-6 godina i omasovljenja micorleda.

Još jedno pitanje za kraj.. HDR dodatno obara performanse grafike, ili ne utiče? Uzeh 2080ti, pa se nadam glatkom 4h hdr igranju :D

Congrats, uzivaj! ja sam jako zadovoljan sa mojim [PC monitorom :D] 49XE9005 i koristicu ga dok ne stigne nesto self-emissive sto nema burn-in. :) Najveci nedstatak je IMO sto nema gigabit Ethernet port.

HDR ne utice na performanse naravno. Za igre koristi Game ili Graphis mod, i pogledaj malo preporucena podesavanja za Cinema Pro/Home mod da bi iskoristio sve sto TV nudi.

Congrats, uzivaj! ja sam jako zadovoljan sa mojim [PC monitorom :D] 49XE9005 i koristicu ga dok ne stigne nesto self-emissive sto nema burn-in. :) Najveci nedstatak je IMO sto nema gigabit Ethernet port.

HDR ne utice na performanse naravno. Za igre koristi Game ili Graphis mod, i pogledaj malo preporucena podesavanja za Cinema Pro/Home mod da bi iskoristio sve sto TV nudi.

Hvala :)

Jesi uporedjivao non hdr i hdr igre? Kolika je razlika makar i subjektivno tebi?

Može li link za ta podešavanja?

Hvala :)

Toliko pročitanih stranica na ovoj temi, ali bez rezultata... Nadam se da će neko hteti da pomogne i odgovori na prosto pitanje: šta je best buy za cca 500 EUR tj. 60k RSD? Neću se buniti ako košta manje, ali preko ovog iznosa ne bih da idem.

Dijagonala 49, 50, 55 inča, nije presudno ali se vodim logikom da je veća dijagonala bolja :) Namena: filmovi, youtube, netflix... i to je otprilike to. Igrice mi nisu u planu, ako je ta informacija od značaja.

Nađoh nekoliko modela, pa sam možda i pogodio neki koji valja:

- LG 55UJ635V
- Samsung UE50NU7092
- Hisense H58A6100
- Hisense H50A6500

Hvala puno!

https://www.ekupi.rs/Fox-LED-TV-32D...rice_click&utm_campaign=Eponuda.com&code=201e

Pozdrav ljudi... ovo smatram da je dobra ponuda s obzirom na cenu, android opciju i na besplatnu tastaturu i miš.
Planiram da naručim.
Neko vaše mišljenje?
Hvala!

Mislim da je loša opcija sada uzimati TV koji nije Full HD 1980*1080 sada se već kupuju 4K HDR tv-i...
Bolje dodaj malo novca i uzmi 40 inča full HD a android box možeš kasnije uzeti, skoro svi su bolji od ugrađenog androida....

https://www.ekupi.rs/Fox-LED-TV-40DLE172-Full-HD-432125.aspx

Ako ti je budžet ograničen bolje kupi ovaj, on ti izađe oko 185€ a 40 inča i Full HD....

Mislim da je loša opcija sada uzimati TV koji nije Full HD 1980*1080 sada se već kupuju 4K HDR tv-i...
Bolje dodaj malo novca i uzmi 40 inča full HD a android box možeš kasnije uzeti, skoro svi su bolji od ugrađenog androida....

https://www.ekupi.rs/Fox-LED-TV-40DLE172-Full-HD-432125.aspx

Ako ti je budžet ograničen bolje kupi ovaj, on ti izađe oko 185€ a 40 inča i Full HD....

Problem je što sam ograničen na 32 inča zbog nameštaja.... Neki predlog za 32 inča do 25k?
Hvala!

Taj je dobar zato što je FHD, samo proveri jel ga ima, i zbog čega je popust toliki. Ti popusti u Tehnomaniji su sumnjivi. Ili ga nema ili je radio koju godinu negde u prodavnici...

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Zato sto proslogodisnji fhd tv, makar i oled, nema sta da radi preko 1000e. I pre toga je stajala neka cena od "zaboravljenih" vremena :)

Pogledaj Samsung q6, cini mi se da je bilo popusta, to je dobar izbor tu oko 1000e.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kao i Sony xf9005 samo sad ga nešto ne spuštaju više. Evo sad nisam pametan da l ice 2019 modeli doneti nesto bitno. Gledam malo po CES I sem mozda Hdmi 2.1 ostalo sve šminkanje i podrška za Apple uređaje. Mada i hdmi 2.1 kad ce nam zatrebati, mozda gejmerima ovak oslabio par godina

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

q6 je dobar(edge led,va panel, visok kontrast, losi uglovi), lg takodje (direct led sa fald-om, ips panel, losiji kontrast, bolji uglovi gledanja). mada je samsung za neznatno vise para 55 inca tj veci tako da prednost ide samsungu.

Pozdrav.
Ima li neko iskustva sa LG 49SK8100 i 49UK7550? Na rtings i još nekim review-ima su ih prilično loše ocenili, pogotovo prvi model. Kako izgleda crna boja, pomaže li nano cell u tome iako je u pitanju IPS panel? Postoji li neki drugi tv koji preporučujete u tom rangu, dakle 4k, smart, 49-55 inča? Kontrast mi je bitniji nego ugao gledanja, znači idealno VA+direct led.
Ako se ne odlučim za neki od ova dva, izbor će verovatno pasti na LG 50UK6950, on je VA i direct led.
Do pred praznike je bio na akciji 79.900 sa sve soundbar-om gratis, ali avaj..
Hvala

pa ako ti je bitniji kontrast od uglova onda ce u svakom slucaju VA panel imati bolji kontrast koliko god se IPS poboljsavao. imas taj lg ili neki samsung nu7xxx

Ja se bas razmisljam oko Q6 ili Q8 ili bi mozda valjalo da pricekam za neki Lg Oled? Sve sto vise gledam,vise se gubim... Koristio bih ga pre svega za ps4 pro..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bio sam odlučio q6 pa mi se onda Sony xf9005 svideo po svim testovima bolji od q6. pa sad posto nema na popustima gledam okolo iz uvoza mozda i q7, a od danas posto glava ne miruje gledam i neki Oled, koji da nemam malo dete koje će gledati crtane filmovebih odmah kupio ali logoi na dečijim kanalima su mislim smrt za Oled.

nisu smrt na novijim oledima od 6,7 serije pa nadalje, nova 8ma serija ima algoritam za zatamljivanje logoa pa time dodatno snizava rizik pojave burn in-a. Ali, za neku standardnu upotrebu pogotovo ako se vecinom gledaju crtaci oled pa cak i neki qled je cenovni overkill, ali ko je perfekcionista i ima mogucnosti onda c8 svakako.

Kod mene mali gleda crtace po ceo dan na oledu, crtane programe ne voli baš ali zato 90% crtaća, pesmica gleda na YouTube gde uglavnom nema logoa.Nemam BI problema.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Sa testova CNN ubica oleda, Fifa ga isto nije stedela ostalo pesma. Meni ce tv do spavanja za dete a posle meni naravno za 4k Hdr filmove, i nekad za sportove.

cnn 20h dnevno svaki dan kod nas mozda gleda 0,001% gledaca, a verujem da ni preko nije drugacija situacija, na fifi se jedva vidi posle 5000 sati dok igrice sa hub-om i sportske utakmice nemaju burn in. Sve je lepo sazeto u klipu iznad, i sto se tice logoa i igrica pa i prevoda i crnih traka na filmovima, ko saltuje sadrzaj veoma tesko ce doci do burn in-a na novijim oled-ima, a pogotovo kao sto rekose ako su na c8 pojacali crveni filter. Takodje nema ni degradacije u boji i jacini svetlosti kako su neki najavljivali. Ko gleda dosta statickog sadrzaja dnevno (kao sto ima cnn) svakog dana taj treba da trazi drugu varijantu panela. Na mom B7 jos dva meseca do godinu dana koriscenja gde se 90% vremena gledaju filmovi i serije (sa prevodom) za sada nemam ni traga burn in-a, a da li ce biti opasnost za 7,8,10 godina to je vec diskutabilno i meni manje bitno.

Moj C7 ima godinu i dva meseca. Bez greške a bukvalno se ne gasi. Da izdrži jos 4 godine i ja zadoboljan, ko zna šta ce da izadje za 4 godine i u kojim veličinama.

Moj C7 ima godinu i dva meseca. Bez greške a bukvalno se ne gasi. Da izdrži jos 4 godine i ja zadoboljan, ko zna šta ce da izadje za 4 godine i u kojim veličinama.

E mjau mjau... Proizvođači su postigli svoje. Naterali su nas da to prihvatimo, da se televizori menjaju na 4-5-6 godina. :(

Ništa nije kao pre 10-20 godina... tehnika je sve kraceg veka.. uzmi primer telefona od 1K koji se menjaju svake ili svake druge godine.
Tehnologija toliko napreduje da tv posle 5 godina naspram novih modela ce delovati kao da je 15 godina star.
Namerno ce ukinuti apdejt glavnih aplikacija, sistema posle 3,4 godine, time usporiti samu funkcionalnost tva i stvoriti želju korisnika za nabavku novog modela.
Bar ja imam takav osecaj.

Naručio sam 65xf9005 na KP. Ispao mi je 1600e (175k rsd). Najeftinije što sam našao u radnjama je 215k rsd (za keš, a za rate 270k rsd) ali u Gig***nu i, kao po njihovom starom dobrom običaju, nemaju ga na stanju i može doći za 10 dana, a tad već ističe ponuda za 5 godina garancije. Inače i tih 10 dana je upitno, prošli put sam čekao kafemat 2 nedelje umesto 3 dana i odustao i kupio u Tehno*****i. Čačanske ćerke firme altija su na 260k rsd, tako da su mi se "madjari" prosto ponudili. Inače domaće cene nemaju uračunate druge troškove održavanja računa, koji na 2 godine iznesu još oko 100e.

Nadam se da ću sa FALDom i 1000 niti da rešim probleme HDR10ke za narednih 5-6 godina i omasovljenja micorleda.

Još jedno pitanje za kraj.. HDR dodatno obara performanse grafike, ili ne utiče? Uzeh 2080ti, pa se nadam glatkom 4h hdr igranju :D
Ja sad uzeo 55icu. Koja podesavanja koristis sa normalan tv sadrzaj, sbb npr. ? I kakva je slika?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno