Hvala,na prvu ovako,Samsung ima ostriju sliku za 10% manje vise,vise manje,tu pre svega mislim kada se gleda sadrzaj preko Youtube 4k demo sadrzaj,ali i to je tu negde,kablovska HD kanali slika je super i na jednom i na drugom,SD isti na oba,web OS vs Tizen,dajem prednost webOS-u,tu LG i njegova platforma bez konkurencije,magični daljanski perfektna stvar,zvuk je daleko jaci/bolji na LG Hraman Kardon za nekih 40% u odnosu na Samsung,e sad Samsung ima 8-bit-ni panel,LG ima 8+frc (10 bitni panel),i to se odmah uoci ta razlika 4K HDR sadrzaj,tu je LG u prednosti,LG detektuje svaki sadrzaj koji se gleda u HDR izbacuje ikonicu u desnom gornjem uglu,sto verovatno znaci da kada se gleda neki 4k film u hdr LG ima bolju sliku,kazem ovo je sve moje misljenje,naravno Samsung je 6 serija ,LG je 7 serija,tako da i nisu za neko poredjenje,u svakom slucaju po meni LG49UJ701v je brutalan TV,metalno / hromirano kuciste komplet,odradjen TV maestralan,deluje moćno.MrVladoa, čestitam ti na kupovini. Neka te dobro služi televizor (tj. oba). I hvala što si napisao svoje utiske.
Ako se setiš još nečega, napiši. Posebno me interesuje kakve su razlike u samoj slici, s obzirom da su oba televizora sa IPS panelom. (Ako se ne varam, Samsung MU61 je IPS u veličini 43.)
Kako se koji tv nosi sa standardnim tv signalom? Probao si možda gejming?
Takođe, kako si se odlučio za UJ701v? Koje prednosti ima u odnosu na npr. UJ670v? Čitam recenzije i specifikacije, ali ne nalazim mnogo razlika. Ne sumnjam da je 701 bolji, ali u čemu su konkretno prednosti?
Hvala puno! Odličan televizor si kupio. I zaista mnogo dobro izgleda.
A ja što više biram, to sam manje siguran šta da kupim...
Ponovo sam (po ko zna koji put) premeravao prostor u svom skučenom stanu i mislim da sam odustao od ideje za 49-50 inča. Verujem da je tačno da bih se navikao i da to nije preveliko, ali ipak sad verovatno uzimam 43".
Razlozi su i ograničen prostor, i malo dete u sobi (nemirno, naravno), i neki kućni dogovor, a ruku-na-srce i novac (već sad imam za manji tv, a za veći bi trebalo da uštedim još, kredit nije opcija).
I onda šta da se uzme od 43" do max 500e? Da je Samsung MU61 sa VA panelom i u toj veličini, uzeo bih njega (znam da 40" jeste, ali ne bih tu veličinu).
S obzirom da mi je izbor obrni-okreni samo IPS, najbliži sam odluci za LG 43UJ670v.
Vidim da su korisnici u mnogim zemljama vrlo zadovoljni, zatim tu je i pozitivna recenzija u Svetu kompjutera 8/2017 (jeste za veličinu od 49", ali LG valjda iste panele stavlja u sve dijagonale jednog modela).
I dobro izgleda, ima odličan smart sistem, a i bitno mi je što garancija za LG sa oglasa može da se ostvari kod nas.
Trebalo bi i da nije baš mnogo slabiji od 701v. Nema Harman Cardon zvučnike i možda još ponešto, ali kad se uporede ostale specifikacije, vrlo su slični.
O navedenim modelima nisam nešto mnogo saznao. Relativno brzo sam odustao od ideje da uzmem tako nešto (plus obavezan android box). Kao što i sam znaš, to su baš osnovni modeli. Ne samo što su bez smarta i što su FHD, nego bih rekao da im je i ekran nešto niže klase. Gledao sam par puta u radnji neki od ta dva (ali stvarno se ne sećam koji baš) i davao je nekako prigušeniju i tamniju sliku od većine (ili svih) drugih televizora u blizini. Možda je do podešavanja, ali pretpostavljam da je i on kao i drugi bio na maksimalnom osvetljenju i na izložbenom modu (vivid, ili kako god).
Daleko od toga da je loša slika bila, ali nekako nije bila živa.
Što se tiče toga da ti brišu poruke, evo iskrenog i prijateljskog saveta da ne pišeš (ponavljaš) identične poruke u različitim temama.
I hvala za preporuku i komentar o 670v!
vox ?Vidim da si pronašao Benchmarkove rezenzije novih Vox televizora. Nećeš naći mnogo drugih utisaka na netu (ako uopšte i nađeš nešto). Koristi te recenzije i sopstveni utisak iz prodavnice pa odluči.
U jednoj poznatoj domaćoj radnji trenutno je ispod 43 hiljade! Vredi pogledati.Ima li neko misljenje o LG 43LJ594V ?? Iz nekih revizija mi se cini da ima neke prednosti u odnosu na predjasnje modele 500V i 515V a moze i da se nadje oko 47k??
U jednoj poznatoj domaćoj radnji trenutno je ispod 43 hiljade! Vredi pogledati.
A razmisli i o fhd modelu 43LJ624V, u radnjama je oko 50 hiljada. A uvek imaš i onu drugu (povoljniju) varijantu kupovine.
... dok me kod tog LGa od starta nerviralo kada se u mraku gleda film videle su se te fleke ili probijanje na crnim delovima po uglovima i odozdo.
Brat ima Philips kod njega mi se svidja taj ambilight to sto ima android i daljinac sa qwerty tastaturom sa zadnje strane, ali koliko sam citao po forumu vidim da ima reklamacija za Philips.
Brat ima Philips kod njega mi se svidja taj ambilight to sto ima android i daljinac sa qwerty tastaturom sa zadnje strane, ali koliko sam citao po forumu vidim da ima reklamacija za Philips.
Mom bratu je to vec drugi Philips. Prvi je nesto stariji 43". Slika je na tom ok nema vecih problema, sem sto je izuzetno spor. Prebacivanje kanala, onda smart opcije sve to jako kilavo radi. Ovaj novi je po tom pitanju mnogo bolji s tim da je kod njega nesto oko pola godine. Za sada sve ok radi na oba tv bez reklamacija dakle.
Slazem se u potpunosti, medjutim imam vox tv plazmu koja tera evo vec 5 god, i sada mi zelja da uzmem nesto iz porodice LG ali opet zbog tog nekog predjasnjeg pozitvnog iskustva zeleo sam da nove modele Voxa ubacim u izbor jer vidim da su poceli polako da ih hvale.
Ima li neko misljenje o LG 43LJ594V ?? Iz nekih revizija mi se cini da ima neke prednosti u odnosu na predjasnje modele 500V i 515V a moze i da se nadje oko 47k??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari