Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sa jednom... sub-temom/pitanjem da se javim. Koj spliter uzeti za 1 ulaz a 6 do 8 izlaza? Da li može bilo koj pasivni, neki firmirani ili mora aktivni? Nakon splitera su kablovi dužine do 10-15 metara.

Pustite tog GhostFace,nezna šta priča..Philips je u svim rangovima bolji napram Lg televizorima.. A u pojedinim modelima, i od Sonya i Samsunga..A ovdje je jedan od citata, sa prošlogodišnjeg sajma CES.
Still, it is interesting to observe that Chinese TV manufacturers are at the forefront of TV hardware innovation ahead of popular brands such as Samsung and Sony.

Poslednja izmena:
Meni samo nije jasno šta u vama prelepomi da kupite philips pored LG, Samsunga ili Sony'a. Voleo bi da znam zbog čega ljudi daju tolike pare za Kineski brend koji odavno nema veze sa philipsom?
Marketing.
Svaka škola se plaća.

Originalni Philips je i dalje nastavio da proizvodi sijalice, tako da sve preporuke što se tiče LED rasvjete. :)

A *** mnogisu ga hvalili.Sto vi koji sad kritikujete niste predlozili neki drugi model/marku kada smo ovde trazili pomoc?

Dosta dobre recenzije ima.
http://hdtelevizija.com/2016/06/19/philips-49pus6501-pus6501-android-ultra-hd-tv-recenzija/

E sad ovo za sortiranje kanala stvarno zeza ali valjda ce se i za to naci neko resenje.
Nahvalili?
O ovome ja pricam sve vreme...
Sažetak: Philipsov PFT6550 nastavlja tradiciju problematičnih televizora serije 6 od kojih smo prvi testirali 2012-te godine: 42PFL6007. Iza kvalitetnog panela visokog kontrasta i već dokazanog Philipsovog Perfect Pixel HD procesiranja nalazi se niz softverskih problema zbog kojih ovaj televizor jednostavno ne možemo preporučiti, čak ni prosječnom korisniku. Zamućenja slike, automatsko paljenje interpolacije i povremeno samo aktivirajući dinamički kontrast nešto je što smatramo potpuno neozbiljnim za jedan moderan televizor.

Meni je isti fascinantno sto niko od ljudi koji podrzavaju Lg i samsung ne odgovara na pitanje TV od 43" moze full Hd moze 4k do 600€. Jedini odgovor koji sam dobio privatno je ovaj Phillips.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni je isti fascinantno sto niko od ljudi koji podrzavaju Lg i samsung ne odgovara na pitanje TV od 43" moze full Hd moze 4k do 600€. Jedini odgovor koji sam dobio privatno je ovaj Phillips.

LG 43UH7507
Samsung UE43KU6072

Alternative:
LG 668V
Samsung UE40JU6412U
Philips 43PUS6401
Panasonic 40DS630E

Zar nema ništa drugo da valja?

Uvek navedi cenu do koje ćeš da ideš da bi znali šta da ti predložimo.

Poslednja izmena:
Nije cena bitna, bitno je da to radi što bolje/lepše. Video sam na uhd philips-u kako izgleda tv program sa iptv-a, ne bih ono stavio u dnevnu sobu ni za duplo manje pare.

Nije cena bitna, bitno je da to radi što bolje/lepše. Video sam na uhd philips-u kako izgleda tv program sa iptv-a, ne bih ono stavio u dnevnu sobu ni za duplo manje pare.
Sada će da ti se javi jedan kolega i kaže kako treba da pogledaš na neki hr forum ili sajt proizvođača i vidjećeš da tamo kažu da ti je slika u dnevnoj odlična.

@prodavacPhilipsa opet moje lično iskustvo sa 2 Filipa je 1 ozbiljan kvar i jedan prljav ekran. Na sve to ti televizori imaju 2 godine garancije. Sada mi je i razumljivo zašto je tako.

Sada će da ti se javi jedan kolega i kaže kako treba da pogledaš na neki hr forum ili sajt proizvođača i vidjećeš da tamo kažu da ti je slika u dnevnoj odlična.

@prodavacPhilipsa opet moje lično iskustvo sa 2 Filipa je 1 ozbiljan kvar i jedan prljav ekran. Na sve to ti televizori imaju 2 godine garancije. Sada mi je i razumljivo zašto je tako.

Pa što se tiče prljavog ekrana, nečeš nači Led televizor koji nema tog problema..A što se tiče kvarova, si pogledaj onaj graf, da nečeš govorit nešto na pamet..Daj mi ti jedan dokaz, da se Philips najviše kvare..Kad češ mi dat taj dokaz, odmah prestanem sa preporukama na ovom forumu..A što se tiče garancije, zavisi od same prodaonice..Jedni daju 5 godina garancije jedni 2.Treba, da znaš, da je dvije godine garancije po zakonu, a sve ostalo je stvar prodaonic.Recimo kod nas ,možeš kod svih televizora različitih brendova, dokupit jamstvo 3,4 ili 5 godina.

Poslednja izmena:

Nema šta da gledam dalje, video svojim očima. Na samsung-u iz potpisa od 300€, to izgleda 2x bolje.

Edit: Puštao mi je par 4k videa sa YT i to izgleda dobro, ali meni tv treba za dnevnu sobu...

Poslednja izmena:
koji tv

Gde to da kupim?
https://www.pametno.rs/televizori__240/panasonic-3d-televizor-tx-50ds630e-50-127-cm-led__22184221

Edit: Kako stoji Panasonic sa inostranim garancijama kod nas?

Edit1: "i glatkim prikazom filmova odličan je upravo za filmofile koji će ekran gledati frontalno ili pod vrlo malim uglom."
Šta će mi ovo u dnevnoj sobi?

Imas u emezzeti,taj model je sada na akciji,a imas i na kp,cena ide od 615e do 660e.A sto se tice garancije ako ne gresim mislim da i za panasonic vazi,ali sacekaj da jos neko to potvrdi,posto nisam siguran.A u emezzeti imaju i ovaj model nosi oznaku cs 630,evo ovde da uporedis ta dva modela
http://www.displayspecifications.com/en/comparison/fb54b59
Ja kada sam pitao za preporuku za tv,dobio sam za sony w seriju,ali nju ces tesko naci,a ovaj panasonic mi deluje kao nesto najpribliznije,nije ips panel nego mva,to je bolje zbog crne boje,bolji je za filmove i za gledanje utakmica,a sto se tice uglova gledanja mani su nego kod ips panela ,ali mislim da nije to tako strasno.

Poslednja izmena:
Nema šta da gledam dalje, video svojim očima. Na samsung-u iz potpisa od 300€, to izgleda 2x bolje.

Edit: Puštao mi je par 4k videa sa YT i to izgleda dobro, ali meni tv treba za dnevnu sobu...
Ne vjeruj svojim očima. Vjeruj šta ti testovi kažu. ;)

Kad smo već kod testova, evo jednog finog testa za Philips 55PUS7101

http://www.trustedreviews.com/philips-55pus7101-review-sound-and-conclusions-page-3

Picture quality 5/10

Zaključak:
The cool design and Ambilight tech show traces of Philips' past innovative spirit, but the 55PUS7101 is a big disappointment where picture performance is concerned.

E sad, ili ja ne znam engleski, ili bih se zakleo da su rekli da je reč o velikom razočarenju kada je kvalitet slike u pitanju! Mogu samo misliti koliko je tek razočarenje LG identične klase kada je ovako pisano o Philipsu.

Mada, ovo mora da su pisali neki amateri, šta znaju oni šta je pravi test!? Ovo je odrađeno krajnje amaterski sa očigledno niskim namerama prema Philipsu jer ga ne vole, sad će da dođe pravi test koji će biti jedini verodostojan...

Koji full HD ~50 inch 90% sd kanali, 10% gaming?

Pogledaj ovaj panasonic,50 incha,120hz,veliki kontrast
http://www.displayspecifications.com/en/model/0f414c8

Edit1: "i glatkim prikazom filmova odličan je upravo za filmofile koji će ekran gledati frontalno ili pod vrlo malim uglom."
Šta će mi ovo u dnevnoj sobi?

..nije ips panel nego mva,to je bolje zbog crne boje,bolji je za filmove i za gledanje utakmica,a sto se tice uglova gledanja mani su nego kod ips panela ,ali mislim da nije to tako strasno.

Znači da batalim sd kanale i WoT, a da se bacim na utakmice i filmove? :d

Ljudi, ne možete za 500 evra kupiti vrhunski TV, čak ni 1000 evra nije dovoljno za kompletan TV. Pisao sam već ranije zašto je slika SD formata lošija na 4K televizorima i to nije samo na pomenutom Philips-u. Kome smeta efekat prljavog ekrana nek kupi OLED TV.
Ovde se govori o Philips-u 6501 i na testovima se pokazao bolje od njegovog brata 7101.
Ispod je link najbolje recenzije za Philips 49PUS6501 o kome ovde pričamo.
https://www.avforums.com/review/philips-6501-49pus6501-uhd-4k-hdr-tv-review.12949

Poslednja izmena:
LG 43UH7507
Samsung UE43KU6072

Alternative:
LG 668V
Samsung UE40JU6412U
Philips 43PUS6401
Panasonic 40DS630E

Uvek navedi cenu do koje ćeš da ideš da bi znali šta da ti predložimo.
Vidim da je i LG i Samsungu refresh rate 60gz. Kako se snalaxe sa PS4 i filmovima?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno