Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima, posle par dana biranja, gledanja, citanja, suzen izbor na dva modela, LG 42LA620s i Samsung 40F6400. Ako je neko uspeo da ih uporedi, testira ili slicno neka pomaze u odabiru, bilo kakav savet je dobrodosao, danas bi trebalo da porucim. Hvala

Ja nisam LG uzeo u razmatranje već SONY 42W650 i Samsung 40F6400, ali sve više naginjem samsungu, i zbog eventualnog servisa (ima delova ihaha), a i TV ima baš sve, i više portova iza. Možda moj glas i izbor bude Samsung 40F6400.

Znam da nije mesto za temu ali ne mogu nigde da pronadjem na forumu...Imam LG42LA620s kako pustam film sa prevodom preko usb-a? Da li mora da bude isti naziv fajlova ili jos nesto treba da se podesi? Hvala

Pobrkao je. Jeste sa 8 na 10, a na TV je vec bilo 20, ako se ne varam, tako da...

Uzeo bih neki lcd/led od 39" 40" 42" mislim da mi je 32" malo...E sad pitanje koji je najbolji a da je pritom i povoljan tj sto povoljniji best buy, mislim da uzmem negde na rate na cekove, hteo sam one iz Madjarkse ali mi je lakse ipak na rate..

Pobrkao je. Jeste sa 8 na 10, a na TV je vec bilo 20, ako se ne varam, tako da...

...s tim da neku robu prebacuju iz nize "tarife" u visu, racunare, recimo, pa ce za njih biti 20% ako tako prelome...

Elem, ne znaju gde udaraju... :wall:

Uzeo bih neki lcd/led od 39" 40" 42" mislim da mi je 32" malo...E sad pitanje koji je najbolji a da je pritom i povoljan tj sto povoljniji best buy, mislim da uzmem negde na rate na cekove, hteo sam one iz Madjarkse ali mi je lakse ipak na rate..

Sony 42W650 ubija kako je uradjen TV. Slika na kablovskoj SBB preko koaksijalca fenomenalna, a HD materijal i da negovorim. Player cita sve zivo od video formata, nasa slova sa kvacicama takodje. Smart funkcije integrisani WIFI ma sve leti. Televizor me prosto odusevio.

Imali neki manji TV (23 - 24") koji može da služi i kao dobar monitor (bar koliko i osrednji monitor), za normalnu upotrebu i poneku igru ? Voleo bih neka lična iskustva ako može, hvala. Probao sam neki veći Sony ali nije sve bilo naj oštrije.

Potreban mi je savet u vezi kupovine TVa , planiram da pazarim od trgovaca koji donose robu iz Madjarske(moze i ovde neko misljenje , iskustva , grarancija...), dvoumim se izmedju LG42LN5400 i SAM42F5000(imam ih za oko 400e). Takodje bih zamolio za misljenje LG32LN5400 ili SAM 32F5000(oko 300e). TV ce se koristiti za gaming , gledanje SDi HD sadrzaja, najvazniji mi je kvalitet slike i dobar odziv za gaming, ostale stvari su mi manje vazne. Hvala!

Potreban mi je savet u vezi kupovine TVa , planiram da pazarim od trgovaca koji donose robu iz Madjarske(moze i ovde neko misljenje , iskustva , grarancija...), dvoumim se izmedju LG42LN5400 i SAM42F5000(imam ih za oko 400e). Takodje bih zamolio za misljenje LG32LN5400 ili SAM 32F5000(oko 300e). TV ce se koristiti za gaming , gledanje SDi HD sadrzaja, najvazniji mi je kvalitet slike i dobar odziv za gaming, ostale stvari su mi manje vazne. Hvala!

Procesljaj malo po forumu i dobices odgovor na svoje pitanje. Vise puta je bilo poredjenje LN5400 i F5000. Neko se na kraju odluci za Samsung zbog boljeg kontrasta, a neko za LG zbog prirodnijih boja, upeglanije slike (efekat sapunice), manjeg lag-a.

Ponovio sam se sa Samsungom UE-42F5000 konačno i zadovoljan sam. Nego, recite mi, vidim na TV-u da je trenutni firmware 1016, a na Samsungovom sajtu postoji verzija 1017, ali nigde ne mogu da nađem neki change log ili nešto slično, da vidim šta se dobija sa novim firmverom? Ima li smisla updejtovati?

U principu to za TV uređaje često ne objavljuju. Ipak, nema razloga da ne uradiš update. Ništa ne gubiš to je sigurno.

Pogledah kod druga samsung UE32F5000AW. Nameravao i ja da kupim...

I nije mi nesto bas jasno..
Prikljucen je na sbb, i primecuje se kako se ostrina menja..
Kao da proba da fokusira non stop, cas ostro pa mutnije malo.. Da li je to nesto zbog prijema ili neka opcija u podesavanju?

I ugao gledanja nista posebno, tj kontrast, osvetljenje slike se promeni bas primetno, ne mnogo al se vidi. Kada sedis bas ispred, direktno ispred ekrana, daljina dva ipo metra ne vise slika je kontrasna ok, al pomeris se malo u stranu 30, 40 santima odmah se primetno osvetli.
Da li je tako i kod ostalih ekrana u ovom cenovnom rangu..?

Pogledah kod druga samsung UE32F5000AW. Nameravao i ja da kupim...

I nije mi nesto bas jasno..
Prikljucen je na sbb, i primecuje se kako se ostrina menja..
Kao da proba da fokusira non stop, cas ostro pa mutnije malo.. Da li je to nesto zbog prijema ili neka opcija u podesavanju?

Opcija u podesavanju TV-a, moze da se iskljuci.

...
Da li je tako i kod ostalih ekrana u ovom cenovnom rangu..?

Jeste

Upravo porucujem 42 f5000 za 420e ukoliko me neko od vas ne odvrati da treba da doplatim 50e i uzmem 42LN570S.
U sustini mi treba za xbox i za filmove sa usb/hdd...
Smart me ne zanima niti 3D, bitno je da je min 42 i max 500e.

Pozdrav

Upravo porucujem 42 f5000 za 420e ukoliko me neko od vas ne odvrati da treba da doplatim 50e i uzmem 42LN570S.
U sustini mi treba za xbox i za filmove sa usb/hdd...
Smart me ne zanima niti 3D, bitno je da je min 42 i max 500e.

Pozdrav

Ja sam se razmišljao izmedju ta dva modela i kupio sam 42LN570S. Izabrao sam LG jer ima LAN priključak (nigde nisam našao da Samsung ima). Od smarta koristim samo You tube.

Imas za 420e lg 42ln5400 ako te ne zanima smart.Slika je svakako bolja od 42f5000.Nisam znao dok nisam video i licno i review-e.Bio sam i suvishe skeptican za LG, bar naspram samsunga...ali za taj cenovni rang def.LG.

A on ima onaj motion-sta-god uvek ON kako sam procitao na par stranica nazad, i nekom to moze da se se ne svidi, al mislim da bih u svakom slucaju isao na jaci model jer je razlika 40e, zanimljivo je da svi madjari imaju usaglasene cene i svima je fixna, niko nece da spusti 42LN570S na 450e, mada ni ja ne zurim nigde jer i ovako sutra ne moze da se salje pa cu videti do ponedeljka konacno koji cu uzeti...

@kloshar Vidis nisam ni video da nema mrezni konektor, opet nije to neka mana, al 42LN570S ima wifi u sebi i SMART je, sto ce mi verovatno biti zanimljivo par dana al ajde, tako da za sada naginjem na LG al videcu jos, procitacu koji review to ponedeljka...

Reci mi kakav je sa reprodukcijom videa sa usb-a ili hdd-a, otvara sve standardne formate? Prevodi?

Poslednja izmena:
Ma to je bullshit, ljudi govore nema off, kao da znaju da je problem na on.On ili off zaista nikakve veze nema jer evidentno da sam tv hendluje kada ce shta da pusta u trumotion i kako.Nama jedino bitno koji ga gledamo je da li ili ne vidimo nesto shto ne bismo smeli.Ja ne vidim,a vidim da i ostali ne vide.Sam kvalitet slike je zaista bolji od samsunga (bar u tom cenovnom rangu) shto je za te pare po meni najbitnije.Takodje rokam filmove i xbox.Najbolje ti je da odes negde i sam vidis razliku gde ima izlozeno_Ovako ispada da svako hvali svog konja..(samo shto mene izludjuje je podatak da se spori o on/off funkciji kao da su gledali i utvrdili razlike,nego vele lg nije samsung, malo radikalno za moj ukus).

A on ima onaj motion-sta-god uvek ON kako sam procitao na par stranica nazad, i nekom to moze da se se ne svidi, al mislim da bih u svakom slucaju isao na jaci model jer je razlika 40e, zanimljivo je da svi madjari imaju usaglasene cene i svima je fixna, niko nece da spusti 42LN570S na 450e, mada ni ja ne zurim nigde jer i ovako sutra ne moze da se salje pa cu videti do ponedeljka konacno koji cu uzeti...

@kloshar Vidis nisam ni video da nema mrezni konektor, opet nije to neka mana, al 42LN570S ima wifi u sebi i SMART je, sto ce mi verovatno biti zanimljivo par dana al ajde, tako da za sada naginjem na LG al videcu jos, procitacu koji review to ponedeljka...

Reci mi kakav je sa reprodukcijom videa sa usb-a ili hdd-a, otvara sve standardne formate? Prevodi?

Što se tiče wifi-a, 42LN570S ga nema, to si negde pročitao pogrešnu informaciju, zato je LAN i bitan. Za Samsung bi morao da kupiš wifi dodatak. Mada uvek možeš da kupiš neki Android smart stick i imaš sve.
Rekoh već, od smarta koristim samo You Tube i ok je aplikacija, ostale nisam ni probao (za normalan surf i većinu stvari ti treba bežična tastatura i miš, sve ostalo je zaebancija, čak i magic remote (inače postoji aplikacija za android koja "pretvara" telefon u magic remote).
Što se tiče true motion-a na 42LN570S može da se isključi ili da se podesi kako tebi odgovara.
Video sam puštao sa računara i sa USB-a, radi kako treba, titlovi moraju da imaju isto ime kao i film da bi ih pročitao (čita naša slova, ima pet veličina titla). Eksterni hdd nemam pa ga nisam ni probao ali pretpostavljam da isto radi ok

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno