Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Verovatno može, iz servisnog menija. Ima uputstvo na netu. Zasad se ne usuđujem.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Postovanje ljudi, moze li neko udeliti neki savet ili preporuku. Cena za TV izm. 35k max. 45k

Potreban mi je TV za moj novi stan, 43, max 55' ali 43' ce biti dovoljan. TV ce se uglavnom koristiti za YouTube i gledanje filmova (pozeljno popcorn time ili nesto slicno) eon go, hbo go i dr. slicni app...

Kablovskog operatera nemam, znaci nista od toga, tako da od klasicnih TV programa samo ono sto spada pod DVB-T2 mada (mada ni to se nece cesto gledati).

E sada ...koji TV mi preporucujete?

Samo kvalitetnije marke kao npr. Sony, Samsung, Panasonic, HiSense... izbegavam Fox, Vox i sl. "kineze".
Nisam previse zahtevan, samo da YT radi i da mogu da neometano gledam filmove :D ... razmisljao sam se da li uzeti neki obican + android box ali mislim da je bolje neki TV sa "Smart" opcijom OS.?

Imate li mozda neki savet ili preporuku? Danas sam malo gledao neki izbor knp. Samsung UE43RU7092UXXH (45K); Samsung UE43RU7022UXXH (prva dva maltene ista), HiSense H43B7300 43k. i tako, sta znam

Dajte neki savet, prekretnicu, preporuku cisto da prelomim. :D

Hvala na svakom savetu unapred. Zivi bili :D

Poslednja izmena:
Sasmung ili LG na akciji, 55" obavezno a ne 43".

Ekipa

Imam 200 evra. Treba da kupim TV radi slike radi zvuka. Povezaću kompjuter ili kupiću neki shitbox android za dalje

Da li je moguće dobiti dobar TV za te pare. Da li kupiti 32 incha ili je moguće dobiti nešto od 40 incha

Full HD je must have.

Mislim nisam pametan, u kojoj radnji uopšte kupiti?

Još da za 45k nadje na akciji 55"...
Za te pare samo ulazni modeli 43" navedenih proizvodjaca. Možda neki Hisense naleti.

...znaci morao bih vise da se otvorim. Hm...ondak ovako; LG Smart 55UM7100PLB
Misljenja? :D

Hvala again

ps: zar ova oznaka "7100" ne stoji za slabiju seriju?

Poslednja izmena:
Imas Hisense 50 b71000 na akciji u radnji na G za 42k.

Ja se trenutno dvoumim izmedju Lg 55c9 i Lg 65c9, najvise zbog pozicije sedenja na razlicitoj udaljenosti, posto imam ugaonu i fotelju (pored toga video sam da je 55 inca malo svetliji na display specifications, cini mi se uzivo i tanji). Najblize sedenje je na 1,4m od tv-a ulevo (tu sedim kad koristim tv za pc igranje i kao komp), a najdalje 2,7m centralno odakle, najcesce gledamo filmove (postoje jos 2 mesta - fotelja i jos jedno mesto na ugaonoj na oko 2.2m).

Imao sam doskoro 50" tv i generalno sam video da moze malo veci (kod ovih najdaljih pozicija i znacajno veci).

Pregledao sam cini mi se cro internet ali nigde nisam nasao da je neko obradio velicinu tv ako ima razlicitu udaljenost sedenja ispred tv-a, pa mi treba savet koji od navedenih izabrati.

Malo se plasim da bi 65inca bilo suvise blizu da gledam sport ili tako nesto brzo na manje od metra ipo, a s druge strane ako ne uzmem 65 se tripujem da cu zaliti sto nisam uzeo veci (ima uticaj i cena ali je ne bi ovom prilikom uzimao u obzir).

Hvala unapred svakome na pomoci.

Nadovezao bih se na predhodne postove,pa vas molim za pomoc.Trazim tv od 50 do 55 inca za cenu do 50k. Ono sto planiram jeste sbb digitalna na njemu i povezivanje sa kompom gde bi se gledali filmovi sa popcorna i po neki fudbal(pes)od igrica,ali redje.Verovatno bih uzeo i android box kasnije i zanemario komp. Sport na kablovskoj i filmovi su prioritet.Znam da za tu cenu tesko mogu mnogo da dobijem,ali podelite savet za sto kvalitetniju sliku ako je moguce. Voleo bih da bude 55-ica jer imam prostora za nju,ali ako bih izgubio na kvalitetu,onda je i 50-ica ok.U firmi na slovo G mogu da dobijem 20% na maloprodajnu cenu pa uzmite i to u obzir. U jednoj drugoj mi je zapao za oko ovaj Hisense Smart televizor H55B7300,nisam nasao bas utiske o njemu pa bih voleo da cujem,48k je cena. Hvala vam unapred.

Dakle,neki moji tipovi za sada:

Hisense H50B7500
Hisense H50B7100
Hisense H55B7300
SHARP 55BL2EA
Hisense H55B7100
GRUNDIG 55GDU7500B

Imao sam b7300 Hisense, ali nakon mnogo razmisljanja sam zamenio za Ru7020 Samsung. Mislim da nisam pogresio jer po meni ima malo bolju sliku i mnogo bolje iskustvo koriscenja (narocito smart koji ima EON, airplay itd).

U odnosu na LG koji nisam imao (sad se razmisljam o oledu koji je druga prica, gore pitanje između 55c9 i 65c9 ako moze neko da pomogne) razumem isto da Samsung imam bolju sliku (crna, kontrast i boje), pa mozda da razmislis i o 55 ru 7 seriji (osim ako ti trebaju savrseni uglovi gledanja za sta je LG bolji).

Kod Samsunga se dimming "gasi" tako što se slika prebaci u "film" režim slike. Pa onda u tom režimu podešavaš sliku po nahođenju.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

@azmeutin za dilemu 55 ili 65 niko ne moze da ti pomogne.. sa manje od 2m ces imati osecaj kao u bioskopu sa 65.. Meni na ugaonoj sa ceone pozicije je nekih 3.5-4m dok je najblize mesto na nekih 1.5m ali na njemu bukvalno niko nikada ne sedi..

Jedino sto mi pada na pamet je da probas da postavis nesto te velicine (karton neki ili slicno) i da vidis koliku to povrsinu zapravo zauzima..

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Hvala za odgovor. Generalno svi koji se razumeju su mi rekli da je sigurna opcija 55ica (mada generalno i da zavisi od mog osecaja i koliko se sedi na manje od 2 metra). Nazalost, sedece se i na toj udaljenosti, a 65ica za sve ispod i oko 2 metra je neprirodna i verovatno neprija (cak je upitno i za filmove i igrice da li je ok).

Nekako sa te razdaljine mislim da ces morati da juris sadrzaj po ekranu, tako da je 55 sigurnija opcija.. E sad, pitanje je da li i 55 sa 1.5m deluje neprirodno, ali je svakako bolje nego sa 65..

Pritom, razlika u ceni izmedju 55 i 65 je prilicno solidna..

po nekim grafikonima preporučena udaljenost za 65" je od 1,2m do blizu 2,5m. znači, može 65-ica

Hm, možda da i ja prelomim i uzmem taj Hisense H50B7100 na akciji, a nakon 3 godine da uzmem bolji ako bude trebalo.
Nešto me brine da sada dam preko 60k za tv i da ispadne da ima global dimming i da se posle samo nerviram zbog toga.

Benchmark je testirao model H50B7500 . on je 50k, vredi li dati 8k više za njega i šta se dobija, ili H50B7100 kao najjeftiniju varijantu pa dokle traje?

Kapiram da gori od ovog mog LG 42LB5610 neće biti nikako.

edit: po specifikacijama se b7500 razlikuje osim po izgledu sa rasponom boja od 74% u odnosu na 52%, koliko je to bitno je pitanje, najbolje videti uživo.

Poslednja izmena:
u temi o Hisense je bilo reči o B7500 i B7100. ukratko, ne bih išao ispod B7500

po nekim grafikonima preporučena udaljenost za 65" je od 1,2m do blizu 2,5m. znači, može 65-ica
Ovo sam i ja video na CNET i RTINGS cini mi se, ali je to za 40% field view (za filmove-bioskop fazon) i 4k kvalitet, a meni ce biti mixed sadržaj i kvalitet (Eon i kablovska).

Za 65" RTINGS preporučuje 30% field view i udaljenost od 2,77m što mi je otprilike pozicija kada sam najdalje. Nisam pametan :)

vidi, 4K televizor sve prikazuje u 4K :) ali, da zanemarimo to, ako je sadržaj niže rezolucije, može veća razdaljina. moj kum je gledao 50" sa pola metra (neka tekma) i nije se bunio

Uvek mozes da uzmes 65 i da ti uvek sedis gde treba :D

Postavio pitanje svim "Mađarima", niko nema na stanju LG 55um7450pla niti Samsung 55ru7402. U domaćim radnjama nigde da iskoče ta dva modela na akciji. Ima li neko informaciju za dobru, povoljnu cenu za jedan od ta dva modela, možda neka akcija koja nema na netu? Može i na PP ako ovde nije dozvoljeno.

U8B bi trebalo da ima znacajno bolju sliku pri prikazu HDR sadrzaja zbog velikog peak brightness-a

Kako se generalno kotira sam kvalitet prikaza na Hisense B7500 i U7B seriji u odnosu na LG UM7450 seriju? Zanemariti cenu i sve druge faktore.

Možeš porediti samo 50UM7450 jer je on VA. U slučaju druge dijagonale pre svega se postavlja pitanje VA vs. IPS, a to zavisi od tebe.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno