Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stavi ono što nađeš po kući :D

Brašno, šećer, so, flaše vode, džak praksa za veš, kilogram jabuka, nakupi se. Samo prvo pogledaj kakvo je postolje, jer 18 kilograma raspoređeno na 50cm kvadratnih nije isto kao 18 kilograma raspoređenih na dve nogice od 5cm kvadratnih.

Ovako izgleda: ?
l_10159637_003.jpg

Ako je takav, i moj je takav, i stajao je na svakojakim komodama u iznajmljenim stanovima koje su isto tako bile samo 1cm ploča i ništa im nije bilo.

Drugari koji je najbolji izbor od ova tri modela:
Samsung 40MU6172 - 408€
Samsung 40NU7192 - 416€
TCL U43P6006 - 380€

Mislim da su sva 3 modela sa VA panelima. Soba je mala 10ak kvadrata, pa to sto TCL ima prednost u velicini mozda je i mana :)
Ne znam ni da li ima servis za TCL u Bosni...

Hvala unaprijed na pomoci.

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

Kupio sam pre godinu ipo dana Philips 48 pus 7600 na preporuku nekih clanova ovde. Moram da kazem da gore parce tehnike nikada nisam kupio. Na tom tv-u skoro pa nista ne funkcionise ( cast screen,apps redovno padaju,ps konzola se prepoznaje tek posle 3-4 tv restarta o sporosti da i ne govorim...) a svaki update je bio gori od predhodnog, stvarno neverovatno. Hteo bih samo da skrenem paznju ljudima ako se uopste i razmisljaju za philips da sto pre odustanu od te opcije.

Elem, hteo sam da pitam za misljenje ili iskustva za Lg 55 C 7 D OLED?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Znaci,havarija... Philips u bi stvarno trebala da se oduzme licenca za plasiranje ovako necega na trziste. Ne mogu da kazem ni da je poluproizvod, vise kao nesto u prvoj fazi testiranja.

Neverovatno je da nisu popravili povezivanje. Ja sam muku mučio sa svojim 32" 5404 modelom i HDMI povezivanjem. Sliku sa set top boxa sam dobio tek posle 10og kabla, a zvuk posle 100og restarta. Zbog toga PHILIPS nikad više nisam ni razmatrao. I takođe, mislim da su problemi počeli posle softverskog ažuriranja.

@Caridze - Kako je čovek mogao da zna da postoji lik koji godinama visi po svim forumima u regionu i da svuda besramno promoviše Philips televizore? Znamo da majstor/Slovenac/garfild (...) koristi razne naloge i nikove, da otvara nove profile, da ga banuju (btw, na HR forumima ga ne izbacuju, tamo ga samo korisnici prozivaju, ali i dalje opstaje i radi propagandu). Ali ne znaju svi ljudi ko je ovaj i šta radi.
Trebalo bi da postoji neki sticky topic gde bi se forumaši upozoravali na ovog tipa i njegovo konstantno veličanje Philipsa. Ozbiljno. Jeste da menja imena, ali se bar stil i preporuke prepoznaju.

@duma - Žao mi je što si kupio uređaj kojim nisi zadovoljan. Kao što si u međuvremenu verovatno već zaključio, postoji taj tip koji je očigledno hmm... "motivisan" od strane Philipsa da svuda promoviše i hvali njihove proizvode. Bilo bi u redu da je to otvoreno reklamiranje, ali ovde je u pitanju prikriveni marketing maskiran kao iskrene preporuke na forumima. Uvek i svuda preporučuje samo ovog proizvođača, u svim klasama je Philips best buy po njemu, bez obzira da li gledaš HD ready od 32" ili OLED od 75".

Prošle godine sam kupio neki FHD Philips od 43" (valjda PFT4132, ili tako neki sličan model - EDIT: ne, ipak je bio PFS4112, ali ne verujem ni da je ovaj mnogo drugačiji) i nije kod mene proveo ni 24 sata, katastrofa od televizora. Jeste da je plaćen samo 40 hiljada, ali i ne vredi ni toliko. Iskoristio sam zakonsko pravo jer sam ga kupio preko interneta od domaće prodavnice i vratio sam to smeće. Dobio sam pare natrag bez problema. Ali sam od tog brenda definitivno odustao. Kažu pojedini neutralni recenzenti da su im zapravo dobri neki napredniji modeli, ali ja kažem - ne, hvala. A tvoj slučaj me dodatno uverava.
Posle sam kupio LG 43UJ670v i veoma sam zadovoljan. Nije baš savršen, pisao sam o tome, ali u odnosu na onaj Philipsov krš fantastičan je!

Poslednja izmena:
Drugari koji je najbolji izbor od ova tri modela:
Samsung 40MU6172 - 408€
Samsung 40NU7192 - 416€
TCL U43P6006 - 380€

Mislim da su sva 3 modela sa VA panelima. Soba je mala 10ak kvadrata, pa to sto TCL ima prednost u velicini mozda je i mana :)
Ne znam ni da li ima servis za TCL u Bosni...

Hvala unaprijed na pomoci.

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

TCL ima dobre televizore ali je relativno nov na podrucju BiH i samo par radnji ga prodaju pa sumnjam da ima neku razvijenu servisnu podrsku i ja ga bas ne bih kupovao dok se malo ne stabilizuje na trzistu.
Sto se tice ostala dva televizora NU7192 je nasljednik MU6172 jer je Samsung izbacio seriju 6 i radi se o prilicno slicnim televizorima uz neke stvari koje su izbacene u novijem modelu. Tako da, iako je NU7192 model iz 2018-te a MU6172 iz 2017-te godine i neko bi pomislio da je NU7192 bolji ali nije jer je izbacen bluetooth, DTS podrska i ima manje maksimalno osvjetljenje od MU6172. Jos jedna razlika je sto je MU6172 direct LED a NU7192 edge LED ali to nije presudno za kvalitet slike.
Eto pa sad sam razmisli koji TV da kupis od ta 3 ponudjena.

Poslednja izmena:
Znaci,havarija... Philips u bi stvarno trebala da se oduzme licenca za plasiranje ovako necega na trziste. Ne mogu da kazem ni da je poluproizvod, vise kao nesto u prvoj fazi testiranja.

Ne znam kako su isle stvari sa prodajom Filipsa, ali vjerujem da je vise ljudi odustalo od kupovine te marke zbog njegove navalentnosti.

@Caridze - Kako je čovek mogao da zna da postoji lik koji godinama visi po svim forumima u regionu i da svuda besramno promoviše Philips televizore? Znamo da majstor/Slovenac/garfild (...) koristi razne naloge i nikove, da otvara nove profile, da ga banuju (btw, na HR forumima ga ne izbacuju, tamo ga samo korisnici prozivaju, ali i dalje opstaje i radi propagandu). Ali ne znaju svi ljudi ko je ovaj i šta radi.
Trebalo bi da postoji neki sticky topic gde bi se forumaši upozoravali na ovog tipa i njegovo konstantno veličanje Philipsa. Ozbiljno. Jeste da menja imena, ali se bar stil i preporuke prepoznaju.

@duma - Žao mi je što si kupio uređaj kojim nisi zadovoljan. Kao što si u međuvremenu verovatno već zaključio, postoji taj tip koji je očigledno hmm... "motivisan" od strane Philipsa da svuda promoviše i hvali njihove proizvode. Bilo bi u redu da je to otvoreno reklamiranje, ali ovde je u pitanju prikriveni marketing maskiran kao iskrene preporuke na forumima. Uvek i svuda preporučuje samo ovog proizvođača, u svim klasama je Philips best buy po njemu, bez obzira da li gledaš HD ready od 32" ili OLED od 75".

Prošle godine sam kupio neki FHD Philips od 43" (valjda PFT4132, ili tako neki sličan model - EDIT: ne, ipak je bio PFS4112, ali ne verujem ni da je ovaj mnogo drugačiji) i nije kod mene proveo ni 24 sata, katastrofa od televizora. Jeste da je plaćen samo 40 hiljada, ali i ne vredi ni toliko. Iskoristio sam zakonsko pravo jer sam ga kupio preko interneta od domaće prodavnice i vratio sam to smeće. Dobio sam pare natrag bez problema. Ali sam od tog brenda definitivno odustao. Kažu pojedini neutralni recenzenti da su im zapravo dobri neki napredniji modeli, ali ja kažem - ne, hvala. A tvoj slučaj me dodatno uverava.
Posle sam kupio LG 43UJ670v i veoma sam zadovoljan. Nije baš savršen, pisao sam o tome, ali u odnosu na onaj Philipsov krš fantastičan je!
Na zalost temu sam do tada samo povrsno pratio iako sam video u par postova da lik forsira Philips, mislio sam da je krajnje dobronameran i od pomoci ( onako kako bi i trebalo da bude na ovom forumu). Opet to sad nije tema,sam sam se upecao i to je to. Hteo sam samo da skrenem ljudima paznju na tog proizvodjaca jer ne vredi pis.... boba. Inace Tv je od samog starta stucao i mogao sam da ga vratim, medjutim ocekivao sam da se to nekim updateom malo ispegla a bilo je sve gore i gore.

Nego jel ima neko nesto da kaze za ovaj Lg C 7? Danas sam ga malo cackao,odusevio sam se,posebno kako funkcionise Web Os. Uglovi gledanja,kontrast...dosta toga mi se svidelo. Inace do sada nisam imao Lg,samo Sami i ovaj raspad gore.

I mene je zanimao Oled ali su me ubedili da je previše osetljiv na burn-in. Realno, malo ljudi ga ima pa to nije lako proveriti.

Sa druge strane, svideli su mi se LG nano-cell modeli, ali mi kupovina još uvek nije aktuelna pa imam vremena da razmišljam.

Meni VA/QLed nije opcija. Velika promena slike zbog ugla gledanja me odbija, a i više mi se sviđa WebOS.

Pa nije tako. To je debelo preuveličano

Na zalost temu sam do tada samo povrsno pratio iako sam video u par postova da lik forsira Philips, mislio sam da je krajnje dobronameran i od pomoci ( onako kako bi i trebalo da bude na ovom forumu). Opet to sad nije tema,sam sam se upecao i to je to. Hteo sam samo da skrenem ljudima paznju na tog proizvodjaca jer ne vredi pis.... boba. Inace Tv je od samog starta stucao i mogao sam da ga vratim, medjutim ocekivao sam da se to nekim updateom malo ispegla a bilo je sve gore i gore.

Nego jel ima neko nesto da kaze za ovaj Lg C 7? Danas sam ga malo cackao,odusevio sam se,posebno kako funkcionise Web Os. Uglovi gledanja,kontrast...dosta toga mi se svidelo. Inace do sada nisam imao Lg,samo Sami i ovaj raspad gore.

Posedujem C7 65 od novembra prošle godine i tv se bukvalno ne gasi, prze ga deca da samo svira, yt, netflix, iptv, ps4, nakacen 3TB hdd sa brdo 4K filmova, serija, dokumentaraca itd. Radi bez greške kao prvog dana i nema nikakav burn, povremeno mu pustim pixel refresher kad svi odu na spavanje i tako.
Još nisam čuo da je neko dobio burn iz mog okruženja a imaju ga 4 osobe koje poznajem tj različite modele istog proizvođača , C6, B7, E7 i sl.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hvala za info. Pošto bih uzeo 65, i cena će igrati ulogu, a i to kolika je suštinska razlika u slici nano vs oled. Time ću se baviti kad završim sa nekim drugim obavezama koje me čekaju.

Zanimala bi me i iskustva sa nano-cell modelima, ako ih ima. To su modeli SJ/SK 85/90/95.

Hvala za info. Pošto bih uzeo 65, i cena će igrati ulogu, a i to kolika je suštinska razlika u slici nano vs oled. Time ću se baviti kad završim sa nekim drugim obavezama koje me čekaju.

Zanimala bi me i iskustva sa nano-cell modelima, ako ih ima. To su modeli SJ/SK 85/90/95.

Razlika je ogromna. Nano cell je obicni IPS panel sa dodatnim kvantnim kristalima ali i dalje ima sve osobine koje ima IPS panel a to su losa crna boja i los kontrast. Ako mozes kupiti OLED onda idi na njega jer nijedan LCD odnosno LED TV mu nije ni blizu po pitanju crne boje, kontrasta i ugla gledanja(u jednom uredjaju).

Na zalost temu sam do tada samo povrsno pratio iako sam video u par postova da lik forsira Philips, mislio sam da je krajnje dobronameran i od pomoci ( onako kako bi i trebalo da bude na ovom forumu)...

Koliko sam samo upozoravao na njegovo "znanje", njegovu "dobronamernost" i njegove "motive" i koliko sam ga puta argumentovano raskrinkao ali lakše je bilo u srednjem veku iskoreniti kugu nego skloniti njega i njegove promocije odavde...

Najgore je što se periodično vrati ovde sa sličnom pričom da prevari još nekoga, ne shvatajući da ga je prepoznati teško koliko i otkrivenog crnca među Kju-kluks-klanom...

@CooK - Mogu da kupim OLED, ali moram prvo sebe da ubedim da je vredan razlike u ceni i da neću imati burn-in problem. Doduše, trenutno i ne znam koja je razlika u ceni. Kupovinu planiram krajem godine, a do tada će se verovatno i cene malo promeniti.

Gledao sam malo SJ850 nano i to izgleda jbn dobro, sa vrlo vrlo dobrim kontrastom, iako je IPS. Naravno, crna je manje crna i nego na QLED, ali samo dok se QLED gleda pod pravim uglom. Svakako je puno bolja nego na mom LA660, a ja ne insistiram na apsolutnoj crnoj.

Posedujem C7 65 od novembra prošle godine i tv se bukvalno ne gasi, prze ga deca da samo svira, yt, netflix, iptv, ps4, nakacen 3TB hdd sa brdo 4K filmova, serija, dokumentaraca itd. Radi bez greške kao prvog dana i nema nikakav burn, povremeno mu pustim pixel refresher kad svi odu na spavanje i tako.
Još nisam čuo da je neko dobio burn iz mog okruženja a imaju ga 4 osobe koje poznajem tj različite modele istog proizvođača , C6, B7, E7 i sl.

Sent from my D6603 using Tapatalk
Hvala druze,olaksao si mi posao.

Fascinantno je i to da ja kada sam kupovao , niko nista nije rekao na njegovo hvaljenje philipsa niti je bilo ko preporucio nesto drugo . Fala bogu posle 2 godine i dalje nema problema , zadovoljan sam sa tvom, jedino mi je panel upitan .

@CooK - Mogu da kupim OLED, ali moram prvo sebe da ubedim da je vredan razlike u ceni i da neću imati burn-in problem. Doduše, trenutno i ne znam koja je razlika u ceni. Kupovinu planiram krajem godine, a do tada će se verovatno i cene malo promeniti.

Gledao sam malo SJ850 nano i to izgleda jbn dobro, sa vrlo vrlo dobrim kontrastom, iako je IPS. Naravno, crna je manje crna i nego na QLED, ali samo dok se QLED gleda pod pravim uglom. Svakako je puno bolja nego na mom LA660, a ja ne insistiram na apsolutnoj crnoj.

Burn-in je prenapuhana prica i OLED vrijedi razlike u cijeni. Tacka. IPS ne moze imati vrlo dobar kontrast i bez obzira na nano-cell kontrast mu ne prelazi 1500:1. E sad koliko je to tebi bitno ili ne, to je druga prica.

Poslednja izmena:
Fascinantno je i to da ja kada sam kupovao , niko nista nije rekao na njegovo hvaljenje philipsa niti je bilo ko preporucio nesto drugo . Fala bogu posle 2 godine i dalje nema problema , zadovoljan sam sa tvom, jedino mi je panel upitan .

pricali su svi na sav glas mozda nisi citao dovoljno dugo. inace nije philips toliko los, ok su paneli i novi procesor je dobar ali kao sto vec jedan clan ovde rece nije tv samo ekran (bar u danasnje vreme). Android je dosta poznat da baguje dok neko kao i ti nema problema, opet sve zavisi do modela i koliko firma ulozi u razvoj istog kao i kvaliteta komponenti po cemu bas philips i nije toliko poznat i preporucljiv pogotovo u nizim i srednjim klasama.

@duma
ako ti je za utehu nisi jedini sa problemom, izcititaj malo ovaj podforum, videces vlasnike hisense sa stucanjem slike ili soap efektom, gasenjem iz struje da bi uhvatili wifi ili fabricko resetovanje da bi gledali netflix... sony korisnike sa problemima sa banerom, stucanjem 4k slike verovatno zbog slabe mrezne kartice kao i postepeno bagovanje istog androida. Mozda su bolji od pomenutog philipsa ali daleko da su bez ikakvih problema.

Inace kao sto je receno ako Vam tv nije samo ekran (realno vecina i ne vidi razlike u panelima), bitne su Vam smart funkcije, stabilnost sistema, fluidnost, lakoca koriscenja... zna se koja dva proizvodjaca prednjace u odnosu na druge pa izaberete sta Vam najvise odgovara.

Ja isto gledam da kupim novi 4K TV i merkam Sony XE7 od 55". Voleo bih da ustedim kupujuci Philips, ima ga moj brat. Okej panel, okej dizajn, dobra slika ali je softver dno imho. Baguje poprilicno, zbog toga i ne gledam Philips. Mada moram priznati da mi se ne dopada da TV od 650 evra kao ovaj Sony ima problema sa mreznom karticom. Jel ima nesto da je dobro kao Sony za igrice (PS4, nizak lag i tako to), ima dobru sliku, slicnu cenu a nema problema sa mreznim performansama?

Napisao sam pre nekoliko dana šta trenutno tražim:
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?164670-Koji-TV-kupiti&p=5559804&viewfull=1#post5559804
TL,DR ovo je pisalo - obavezno VA, dijagonale oko 50", za oko 60 hiljada.

U međuvremenu, evo kako stoje stvari. Samsung UE50MU6172 se ne može naći za dobru cenu, pa ga više i ne tražim. Hisense A6100 od 55" ili A6500 od 50" se uklapaju, ali s obzirom na utiske vlasnika u temi o Hisenseu, deluje mi da su to hardverski odlične mašine za svoju cenu, ali da im nedostaje izbrušen softver.

Ohrabrio sam se (kao) da definitivno idem na 55 inča, zato mi je trenutni izbor Sony KD55XE7005BAEP ili KD55XE7077SAEP (još razmišljam koja boja mi se estetski bolje uklapa, drugo je u suštini isto između njih). Ima ih na stanju, proverio sam u prodavnici gde planiram da kupim.
Naravno, i budžet je nekako rastegnut na tih 80 hiljada koliko sada koštaju.
Uslov koji ostaje isti je da bude obavezno VA.

Kratko i jasno - to je to ili predlažete nešto drugo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno