XD800 je bolji, koliko je i skuplji od XD700. XD800 ima 10-bitni panel (8-bit+FRC) (mada Rtings tvrdi da je tako i koddefinitivno ne oled. bili smo u radnji i sa usb pustili hd materijal na lg 910 i sony 7005 i bele na oledu nije bilo vec sive detalji u svetlim materijalima ogromna razlika. e sad od sonija si rekao 8077 ali to je isto sto i 8005 osim boje okvira i postolja pitam jer sam nasao fabricki yapakovan 8005! i pitanje broj 2 bazajuci poslepodne po radnjama naleteo sam na 7005 takodje uhd itd... po ceni niyoj 200e od 8005 tvoje misljenje. koliko je bolji 8005 od 7005 odnosno zbog cega je bolji jer razlika u ceni je ozbiljna pa moram ozbiljno i da razmislim. uzgred pusten je usb i na lg 668 opet soni dominira... hvala ti na svim odgovorima do sada pokazali su se sasvim tacni svaka cast!
a da pitao si za cenu sonija u pravu si ali nije mi zao obzirom na sve sto sam hteo.
u radnji su mi rekli da su svih 6 komada koje imaju otvoreni i izlozeni ali da nisu svi pustani u rad sto moye da se vidi - dokaze kroz proveru opcije pregled radnih sati na tv. pojma nemam o cemu je rec i da li to ne moye da se fabrickim resetom ili nekako drugacije vrati na nulu ako je uopste tacno da postoji ta vrsta provere. molim te reci mi sta o tome mislis...XD800 je bolji, koliko je i skuplji od XD700. XD800 ima 10-bitni panel (8-bit+FRC) (mada Rtings tvrdi da je tako i kod
XD700), ima QD LED pozadinsko osvetljenje (koje daje proširenu pokrivenost boja) i HDR (koji je generalno sad još u
povoju, ali jednog dana će biti dovoljno sadržaja). Ima i malko bolji pokret, a XD700 ima malo manji input lag (~2 ms).
Ako imaš opciju da kupiš srebrnu verziju (XD8077), kupi nju bez razmišljanja. Nikako crnu. Srebrna boja kućišta drastično
poboljšava percepciju crne (iluzija kontrasta) i samo je bela očigledno bolja. Ovo je naročito bitno kod IPS-olikih panela.
Iako efekat nije kao kod monitora (manjih dijagonala), bez obzira, srebrna >>> crna.
Vidim da je ima po istoj ceni (112k). Nemoj da je propustiš ako se odlučiš za ovaj model.
Ne može da se vrati na nula sati.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
XD800 je bolji, koliko je i skuplji od XD700. XD800 ima 10-bitni panel (8-bit+FRC) (mada Rtings tvrdi da je tako i kod
XD700), ima QD LED pozadinsko osvetljenje (koje daje proširenu pokrivenost boja) i HDR (koji je generalno sad još u
povoju, ali jednog dana će biti dovoljno sadržaja). Ima i malko bolji pokret, a XD700 ima malo manji input lag (~2 ms).
Ako imaš opciju da kupiš srebrnu verziju (XD8077), kupi nju bez razmišljanja. Nikako crnu. Srebrna boja kućišta drastično
poboljšava percepciju crne (iluzija kontrasta) i samo je bela očigledno bolja. Ovo je naročito bitno kod IPS-olikih panela.
Iako efekat nije kao kod monitora (manjih dijagonala), bez obzira, srebrna >>> crna.
Vidim da je ima po istoj ceni (112k). Nemoj da je propustiš ako se odlučiš za ovaj model.
Na to sam ti već odgovorio (samo sam greškom otkucao X930C, al‘ je bilo kasno za ispravku):hvala!
jos samo misljenje o KD 49X8309CBAEP u poredjenju sa 8077 ako neko moze molim vas.
Na to sam ti već odgovorio (samo sam greškom otkucao X930C, al‘ je bilo kasno za ispravku):
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?164670-Koji-LCD-TV&p=5058071&viewfull=1#post5058071
Postoji i to upravo spominjana i hvaljena LG UH850V serija. Modeli su dostupni u Nemačkoj i Austriji, a da li ih ima ovde ili preko,A je l' postoji neki u rangu XD8005 al' da je u beloj boji? Trenutno imam Samsung UE50ES6710(beli okvir) i zadovoljan sam slikom. Jedino što sam se navikao na 50", pa bih sad išao na 55" ili eventualno 60" i naravno 4k. Odigrao bih tu i tamo neku igru u HDR-u, al' filmovi su prioritet.
Hvala
Postoji i to upravo spominjana i hvaljena LG UH850V serija. Modeli su dostupni u Nemačkoj i Austriji, a da li ih ima ovde ili preko,
mora se proveriti.
Dopuna
Preko i ovde se vode kao UH8507.
kod tog modela i svih testova u vezi njega mi jedna stvar nikako nije jasna. naime on po specifikaciji ima harman kardon zvucnike 2 puta po 20 a ostali i recimo i sony 8077 2 po 10 ipak zvuk mu nije nista bolje ocenjen od ostalih konkurenata, kako je to moguce?
inace ako se ispalim za soni 8005/8077 jedino mi preostaje upravo 8507...
naravno ali imam lap top sa harman kardon zvucnicima i to je stvarno zvuk i snaga i raspon odnosno boja i dubokih i visokih tonova bey ikakvih distorzija zato mi je cudno...Nije kod zvuka sve u snazi...
i uh85 ti je pored sonija odlican izbor ako ne i bolji (zavisi kako se gleda), ima 3d (bio potreban ili ne), local dimming, zavrsni prelaz kojim smanjuje glow... zvuk mu nije najbolje ocenjen jer je tanak i ne moze stati ozbiljan zvucni sistem u njega. dakle zvuk nista posebno...
Paz‘ sad, Sony TV-i se prodaju iz Mađarske samo tako, samo moraš ukucati u kp-u pošto prve stranicepoštovani, potrebna pomoć
tv do 500e +- 20%
za dnevnu sobu daljina gledanja od tv-a do troseda fotelja i sl 3,5-4 metra
klasika tv klinci preko dana ja i supruga uveče-noću kad se uspavaju klinci neki film, sport ne gledamo, smart može a i ne mora pošto će biti povezan sa kompom ali može zbog you tuba za klince, 3d nema potrebe osim ako je zbog njega slika bolja i da ga imam ako pusti 3 stvari do kraja života jednostavno ako ga ima ok ako ne lagano živim bez njega. WI FI poželjan a ako ga nema lan obavezan.
Ne mora 4hd rezolucija može i običan hd i sasvim bi bio zadovoljan sa istom ali ako ima za pristojan novac što da ne skidaćemo uhd imesto hd filmove i serije net je 30mbita tako da nije frka.
hvala unapred
p.s. ličnom pretragom izlazi mi jedan zanimljiv model : Samsung 49k6372 t2 koji je na granici sa finansijama al mož da prodje ako je odličan da li je ok i zakrivljenost ima neku caku tj manu ili je ok stvar?
Pored samsunga mogu i LG modeli pošto se kupovina planira sa kp od "madjara" tj ovih sto donose. Ja bi neki sony al to se ne dovozi a prodavnice su preskupe recimo LG 49UH603.
To enable chroma 4:4:4, set the mode to either Game or Graphics.
Just like with last year's Sony TVs, 1080p @ 120Hz produces little artifacts (lines), but this shouldn't be too
bothersome while gaming.
Update: With the new firmware update PKG2.463.0010NAB, This TV now supports 4k @ 60Hz @ 4:4:4.
To enable this, go to Home button - Settings - External Inputs - HDMI Signal Format - Enhanced (new).
Zavisi od namene.Kakav je "LG 49UH603V 4K" ?
S obzirom da imam ovaj TV mogu reci da je zvuk fantastican. Nejasni su mi ovi testovi po netu, jako je glasan i jasan zvuk, odmah se da vidjeti da nisu neki standardni zvucnici. Jeste da mozda nije na nivou nekih boljih eksternih zvucnika, ali ako gledamo u kategoriji integrisanih zvucnika u TV-u, zvuci veoma dobro.i uh85 ti je pored sonija odlican izbor ako ne i bolji (zavisi kako se gleda), ima 3d (bio potreban ili ne), local dimming, zavrsni prelaz kojim smanjuje glow... zvuk mu nije najbolje ocenjen jer je tanak i ne moze stati ozbiljan zvucni sistem u njega. dakle zvuk nista posebno...
Zavisi od namene.
Nema test (ili barem ja ne mogu naći) za UH600 seriju, ali ima za UH610. Jedina razlika je što 610 može da procesuira HDR signal.
Sve ostalo bi moralo biti isto (S-IPS panel) ili jako slično.
http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uh6100
@ Rosuljac...
Ako ti ne treba satelitski tjuner, onda 55K5500. Jedino ako je mala razlika u ceni, onda može i 55K5672.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari