Šta je novo?

Kućna multimedija Koji TV izabrati

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

obren24

Poznat
Učlanjen(a)
07.09.2019
Poena
42
Pozdrav ljudi, gledam da zamenim svoj TCL C715 i nasao sam par modela koji mi se svidjaju, pa me zanima vase misljenje i sta bi vi uzeli

1. TCL 65C735 - 90.000
2. Hisense 55U8HQ - 90.000
3. Hisense 65U7HQ - 75.000

Ovo sam ja nasao da mi je privuklo paznju, uglavnom bih koristio za gaming, filmove itd. Gledam na neko daljini od 1.5m do 3.5m zavisno gde sednem.
Ako neko ima iskustva sa nekim od modela bio bih zahvalan. Naravno ako znate za neku bolju ponudu do 100k dobrodosla. Trenutni tv mi je 50 inca, nisam imao veci pa nzm sta bih pre jurio.
Bitno mi je da je 120hz.

Valja li Xiaomi TV A 2025 50'' za ove pare?
Nesto bolje od toga do 40k?
Gledanje tv programa i youtube.
Ako gledamo striktno tu cenu od 34 000 din sa sajta Xiaomi jedino ko moze da mu parira u tom cenovnom rangu je Tesla 50E635SUS.Ako gledamo Xiaomi vs Tesla moj glas definitivno ide ka Xiaomi.Meni licno je to jedan dobar brend.Sto se tice TV ne mogu da pricam previse ali npr moja koleginica je uzela za spavacu sobu Xiaomi i prezadovoljna je.Da se razumemo - ne ocekuj cuda jer to je ipak osnovni DLED model.Jedina prednost Tesle je sto imaju akciju od 5 godina garancije.Ali posto ja imam Teslu od 43 inca koja je isto serija 6 SUS mogu da kazem da je i to OK TV ali ja opet kazem da bi pre uzeo Xiaomi jer su po meni bolja marka.

Tako da za te pare je Xiaomi odlican.Ako gledas do 40 k onda tu dolaze u obzir modeli Hisense 50A6K , Tcl 50P631 i Tcl 50V6B.Izmedju ta 3 modela je da kazem mrtva trka.Po meni je najbolji model Tcl 50V6B.Jer Hisense ima VIDAA OS koji je po meni losiji Android TV.Sto se tice kvaliteta brenda tu ce ti uvek svako reci svoja iskustva.Npr meni je kurir koji nosi TV na popravke rekao da je Hisense najgori brend jer ima najvise reklamacija.Iz mog iskustva najgori je ubedljivo FOX.Na ovaj moj komentar ce ti neko reci - jaoo , nemoj TCL to je smece.Tako da svako ima neku svoju pricu.Ono sta je prednost Hisense , TCL i Tesla u odnosu na Xiaomi je garancija od 5 godina.Ne znam koliko daje Xiaomi garanciju na TV ali verujem da je 2 ili 3 godine.

Medjutim, za 34 k po meni ako nadjes Xiaomi tv neces ti tu ni malo pogresiti.Jer ja imam od njih bt slusalice , power bank , air fryer i box i nikad nisam imao ni 1 problem.Tesla je da kazem ok brend i super je sto nude 5 godina garancije.Ako bi birao izmedju Tesle i VOX , FOX , VIVAX i sl ja bi izabrao uvek Teslu.Medjutim, da mi je neko rekao da za one pare sto sam uzeo 43 inca ima i Xiaomi ne bi ni 1 min razmisljao i uzeo bi Xiaomi 100%.Oni su po meni komotno mogu da kazem brend neke srednje klase.Mozda je taj TCL bolji model po specifikacijama.I tu je da kazem mrtva trka.Ali TCL kosta ipak i vise para.Po meni odluci izmedju TCL vs Xiaomi.Neces pogresiti ni sa jednim ni sa drugim.

Pozdrav. Razmišljam se između
TCL
43V6B i
TCL
50P635. Zbog manjka prostora više bi mi pasao ovaj 43 inčni. Međutim, vidim da piše da je osvježavanje svega 50 herca. Da li će to predstavljati problem kad se spoji računar preko HDMI na njega? Ovaj pedeset inčni ima 60 herca ali mi je frka zbog prostora. Ne znam koji bih brend još mogao pogledati a da ima što čistiji Android ili ti Google TV.

Pozdrav. Razmišljam se između
TCL
43V6B i
TCL
50P635. Zbog manjka prostora više bi mi pasao ovaj 43 inčni. Međutim, vidim da piše da je osvježavanje svega 50 herca. Da li će to predstavljati problem kad se spoji računar preko HDMI na njega? Ovaj pedeset inčni ima 60 herca ali mi je frka zbog prostora. Ne znam koji bih brend još mogao pogledati a da ima što čistiji Android ili ti Google TV.
Ja licno nisam primetio bog zna kakve razlike.Jedino sto ovaj od 43 inca ima micro dimming a ovaj od 50 inca nema.Sto se tice osvezavanja meni izbacuje da oba imaju 60 hz.Proveri opet.Tako da moj glas ide za 50 inca zbog velicine ekrana.Ako ti ne odgovara 50 inca onda uzmi 43 inca.Ali ako mozes vecu dijagonalu uvek je bolje od manje.Sto se tice samog TV po meni nema neke znacajne razlike da bi isao na manju dijagonalu.Ako hoces razliku onda idi na TCL 43C655.Tu vec ima razlike.Sto se tice Androida nema cistijeg Androida.TCL ima original Android.A pored njih to su VOX , Tesla , Grundig , Dahua , Xiaomi ,JVC ,Sony i.....Jedino ko ima fake Anroid je FOX.On sustinski ima WEB OS stariju verziju.Ali neki retki modeli imaju taj AOSP koji jeste neka varijanta Androida ali nije original kao kod pomenutih brendova.Jedina razlika je oko update.Npr moj Tesla ima neku stariju verziju Androida u odnosu na Xiaomi box koji je ipak malo noviji Android.Ali sustinski nema razlike.I sve sto mozes na google play da nadjes i sto ide za android OS mozes da instaliras.Tako da sto se toga tice ne brini.

Da ne bih otvarao novu temu pisacu ovde ako nije probmel....Pratim ovaj tv

HISENSE 58E7NQ QLED 4K Ultra HD​

Tv se moze naci ispod 50 000 sto mislim da je ok cena...Da li neko ima iskustva sa ovim tv od 58" ? Hvala I koja je razlika izmedju oznaka

E7NQ i A7NQ ?​

Poslednja izmena:
koja je razlika izmedju oznaka

E7NQ i A7NQ ?​

u prvom karakteru 😁
u podforumu "kućna multimedija" ima tema za televizore marke Hisense pa možeš tamo da se raspitaš. u suštini, ja mislim da je E lošije od A (koliko vidim, i preporučene cene to kažu), a neki kažu da je A lošije

Da ne bih otvarao novu temu pisacu ovde ako nije probmel....Pratim ovaj tv

HISENSE 58E7NQ QLED 4K Ultra HD​

Tv se moze naci ispod 50 000 sto mislim da je ok cena...Da li neko ima iskustva sa ovim tv od 58" ? Hvala I koja je razlika izmedju oznaka

E7NQ i A7NQ ?​

Koliko sam ja uspeo da saznam na google momsab je u pravu.E je basic model i losija serija.A serija je bolja od E serije.Neki kazu da je sve to manje vise isto ali da je A serija za filmove vise a E serija za gaming.

Tcl 55 c655 ili Hisense 50U6NQ? Cena je slicna pa koji bi ste od ova dva tva preporucili? Koliko sam ispratio specifikacije prednost Tcl je velicina ekrana, zvuk i sto kao ima 120 hz dok je na strani Hisense mini led ekran i bolje osvetljenje koje ide od 400 do 600nita (Tcl je do 450). Oba tva su Quantum dot. Da li je sad sve ovo samo na papiru ili je Hisense stvarno bolji tv da se zrtvuje velicina od 5 inca?

TCL ima Android TV/Google TV a to znači da je bolji po pitanju dostupnosti aplikacija. 120Hz znači realno za video igre. uzmi u obzir i garanciju (Hisense daje 5 godina)

Pozdrav svima, treba mi savet u vezi kupovine tv za roditelje od 50incha. Gledao sam hisense e7 KQ, E7NQ, zatim TCL V6b, toshiba 50UV2363DG, PhilipsUS 7009, i LG UR 8100. Svi su između 40-45000 otprilike. Najvise me interesuje kvalitet slike, msm kontrast, kao i ugao gledanja. Sta mislite o ovim modelima ili eventualno neki drugi u tom cenovnom rangu. Hvala.

Pozdrav svima, treba mi savet u vezi kupovine tv za roditelje od 50incha. Gledao sam hisense e7 KQ, E7NQ, zatim TCL V6b, toshiba 50UV2363DG, PhilipsUS 7009, i LG UR 8100. Svi su između 40-45000 otprilike. Najvise me interesuje kvalitet slike, msm kontrast, kao i ugao gledanja. Sta mislite o ovim modelima ili eventualno neki drugi u tom cenovnom rangu. Hvala.
U tom cenovnom rangu po meni LG 50NANO81T3A.On je 45 000 din , nano cell i 5 godina garancije.Ako ides na TCL onda po meni bolje gledaj tcl 50p735.Sto se tice Hisense taj tv je koliko vidim 55 inca i iznad 50k sto si rekao da ti je budzet.TV je dobar.Kazu da bi trebalo da je bolji ekran nego pomenuti LG nano cell.Tako da Hisense treba uzeti u obzir.Ali racunaj da ima VIDAA OS i da ces morati da uzmes neki box ili stick jer je to OS sa vrlo ogranicenim aplikacijama.Tj ima aplikacije ali nema kao google tv ili WEB OS.Toshiba mi je losiji od ovih sto smo pominjali.Philips isto ne jer nema nista sa cime bi se izdvojio.Znaci po meni razmisljaj o LG , TCL ili Hisense.Ovaj LG sto si ti postavio vidim da je 57 000 din tako da ga nisam uzimao u obzir jer si napisao od 40-50 000 din cenovni rang.

U tom cenovnom rangu po meni LG 50NANO81T3A.On je 45 000 din , nano cell i 5 godina garancije.Ako ides na TCL onda po meni bolje gledaj tcl 50p735.Sto se tice Hisense taj tv je koliko vidim 55 inca i iznad 50k sto si rekao da ti je budzet.TV je dobar.Kazu da bi trebalo da je bolji ekran nego pomenuti LG nano cell.Tako da Hisense treba uzeti u obzir.Ali racunaj da ima VIDAA OS i da ces morati da uzmes neki box ili stick jer je to OS sa vrlo ogranicenim aplikacijama.Tj ima aplikacije ali nema kao google tv ili WEB OS.Toshiba mi je losiji od ovih sto smo pominjali.Philips isto ne jer nema nista sa cime bi se izdvojio.Znaci po meni razmisljaj o LG , TCL ili Hisense.Ovaj LG sto si ti postavio vidim da je 57 000 din tako da ga nisam uzimao u obzir jer si napisao od 40-50 000 din cenovni rang.
Hvala Boro puno. Lg vec imaju bas nano od 50 incha, od pre par godina nzm tacno koji i mogu ti reci razocaranje je slika, cim semalo gleda sa strane bleda skroz. Moj LG od pre 7 god ima mnogo bolju sliku. Najblizi sam hisensu ali koji pazi sad: A7 NQ i KQ. E7 NQ i KQ? Znaci neki Hisense ili mozda TCL. Njima je najbitnija slika i ugao gledanja, ovo oko aplikacija itd nije toliko vazno. Znaci toshiba i philips imaju losiju sliku?

@Danilo74
Ako je najbitniji ugao gledanja onda traži IPS ekran, tj. da nije VA. Nije ni čudo što su razočarani tim postojećim lg televizorom je je on VA. Znači nije do marke ili modela već do tipa ekrana. Ranije su kod lg-a sve neparne dijagonale bile IPS a parne VA.
Prvo proveri koji je tip ekrana, pa onda suzi izbor

@Danilo74
Ako je najbitniji ugao gledanja onda traži IPS ekran, tj. da nije VA. Nije ni čudo što su razočarani tim postojećim lg televizorom je je on VA. Znači nije do marke ili modela već do tipa ekrana. Ranije su kod lg-a sve neparne dijagonale bile IPS a parne VA.
Prvo proveri koji je tip ekrana, pa onda suzi izbor
Hvala na inf. Kako da znam koji je IPS a koji VA, kad nigde to vise ne pise u karakteristikama?

^ Ima raznih izvora, jedan od njih je:
Ima i način kako da fizički proveriš, ja nisam baš zapamtio kako ali proguglaj. Naravno to iziskuje da budeš u fizičkom kontaktu sa tv-om u prodavnici

TCL C655 od 55 inca ima daleko bolju sliku i uglove gledanja od Hisensa AK6 od 50 inca. To je direktno poredjenje jer mi je TCL u dnevnoj (od pre neki dan) a Hisense u spavacoj sobi. Ni sam nisam mogao da verujem da za neznatnu razliku u ceni TCL moze biti toliko bolji tv. Na oba probana i PS4 pro i PS5 tek tu je slika dosta bolja na TCL. Kod igrica se ima utisak kao da TCL pojacava malo FPS dosta slabije je uocljivo ono trzanje slike kod 30fps igirca i sve deluje ugladjenije. Uglovi gledanja super za taj cenovni rang, bukvalno morate otici skroz sa strane da bi tv poceo da gubi jasnocu boje (isto bolje od Hisensa), probijanje svetla po ivicama neprimetno (kod Hisensa dosta izrazeno na zelenoj povrsini pogotovo kad gledate fudbal ili igrate fc) i zvuk je mnogo bolji na TCL jer ima odvojen bas od zvucnika pozadi. A i TCL je jednostavno bolji jer je u pitanju QLED tehnologija ekrana samim tim i otud sve ove prednosti i stvarno vredi dodati par hiljada vise za njega. Eto to je od mene direktno poredjenje ova dva modela koji nisu iste tehnologije a za malo para dodatih dobijete mnogo vise. Mozda da se poredi neki Hisense sa QLED tehnologijom iz tog cenovnog ranga stvar bi bila drugacija mada po specifikacijama i ono sto pise na papiru TCL je za tu cenu opet u prednosti sta sve nudi u odnosu na Hisense.

TCL C655 od 55 inca ima daleko bolju sliku i uglove gledanja od Hisensa AK6 od 50 inca. To je direktno poredjenje jer mi je TCL u dnevnoj (od pre neki dan) a Hisense u spavacoj sobi. Ni sam nisam mogao da verujem da za neznatnu razliku u ceni TCL moze biti toliko bolji tv. Na oba probana i PS4 pro i PS5 tek tu je slika dosta bolja na TCL. Kod igrica se ima utisak kao da TCL pojacava malo FPS dosta slabije je uocljivo ono trzanje slike kod 30fps igirca i sve deluje ugladjenije. Uglovi gledanja super za taj cenovni rang, bukvalno morate otici skroz sa strane da bi tv poceo da gubi jasnocu boje (isto bolje od Hisensa), probijanje svetla po ivicama neprimetno (kod Hisensa dosta izrazeno na zelenoj povrsini pogotovo kad gledate fudbal ili igrate fc) i zvuk je mnogo bolji na TCL jer ima odvojen bas od zvucnika pozadi. A i TCL je jednostavno bolji jer je u pitanju QLED tehnologija ekrana samim tim i otud sve ove prednosti i stvarno vredi dodati par hiljada vise za njega. Eto to je od mene direktno poredjenje ova dva modela koji nisu iste tehnologije a za malo para dodatih dobijete mnogo vise. Mozda da se poredi neki Hisense sa QLED tehnologijom iz tog cenovnog ranga stvar bi bila drugacija mada po specifikacijama i ono sto pise na papiru TCL je za tu cenu opet u prednosti sta sve nudi u odnosu na Hisense.
Hvala, ali taj hisense je ipak niza klasa. Gledao sam od hisensa: A7 NQ i KQ. E7 NQ i KQ. Oni su Qled. I ne dolaci u obzir veci od 50inca zbog prostora. Nzm da li tcl taj ili slican ima u dimenziji od 50?

Kako da znam koji je IPS a koji VA, kad nigde to vise ne pise u karakteristikama?
kod Hisense-a to se utvrđuje na osnovu vrednosti kontrasta. naime 1xxx:1 je IPS, 3xxx:1 i jače je sigurno VA. kod LG-a uglavnom po dijagonali: x0 je VA, ostalo je IPS. koliko znam, TCL ima samo VA.
TCL C655 od 55 inca ima daleko bolju sliku i uglove gledanja od Hisensa AK6 od 50 inca.
Hisense A6K je osnovni, najslabiji 4K kod Hisense-a. kod TCL-a je, koliko znam, C među najboljima
Gledao sam od hisensa: A7 NQ i KQ. E7 NQ i KQ
N je za 2024., K za 2023. godinu, A je bolje od E

VA

VA

A7KQ i E7KQ nema u 50" na zvaničnom sajtu za 🇷🇸

Poslednja izmena:
kod Hisense-a to se utvrđuje na osnovu vrednosti kontrasta. naime 1xxx:1 je IPS, 3xxx:1 i jače je sigurno VA. kod LG-a uglavnom po dijagonali: x0 je VA, ostalo je IPS. koliko znam, TCL ima samo VA.

Hisense A6K je osnovni, najslabiji 4K kod Hisense-a. kod TCL-a je, koliko znam, C među najboljima

N je za 2024., K za 2023. godinu, A je bolje od E

VA

VA

A7KQ i E7KQ nema u 50" na zvaničnom sajtu za 🇷🇸
Hvala. Ima KQ, sad sam video i jeftiniji su nesto od NQ. Da l zato sto su modeli iz 2023 ili ima jos neke razlike nzm? A sto je A bolje od E, male su razlike u ceni?

koji KQ od 50" ima na zvaničnom sajtu? ima 55" i 43". što se tog pitanja u vezi E i A tiče, vidi u temi za Hisense televizore u podforumu "kućna multimedija"

Prilozi

• Screenshot_2025-05-11-19-08-54-04_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2025-05-11-19-08-54-04_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    73.4 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_2025-05-11-19-08-11-60_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2025-05-11-19-08-11-60_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    74.6 KB · Pregleda: 25
daj linkove. kod mene i dalje nema

i ta dva imaju VA tip panela. malo slabiji kontrast i malo više manje osvetljenje u odnosu na N parnjake.

i ta dva imaju VA tip panela. malo slabiji kontrast i malo više manje osvetljenje u odnosu na N parnjake.
Hvala. To sam video, al kako ce to da izgleda u praksi kad je slika u pitanju i dal i vrede te razlika u cenama nzm. Pitao sam i na zvanicnom sajtu hisensa za sva 4 modela, pa cu videti da li ce i sta ce odgovoriti. Inace tv je za roditelje koji koriste uglavnom iris i cale ponekad YouTube.

Hvala Boro puno. Lg vec imaju bas nano od 50 incha, od pre par godina nzm tacno koji i mogu ti reci razocaranje je slika, cim semalo gleda sa strane bleda skroz. Moj LG od pre 7 god ima mnogo bolju sliku. Najblizi sam hisensu ali koji pazi sad: A7 NQ i KQ. E7 NQ i KQ? Znaci neki Hisense ili mozda TCL. Njima je najbitnija slika i ugao gledanja, ovo oko aplikacija itd nije toliko vazno. Znaci toshiba i philips imaju losiju sliku?

Znas kako.U opisu QLED i NANO pise bolji je QLED ali bi za detalje morao da vidis uzivo i doneses odluku na spram svog oka.Mi ovde mozemo reci bolji je ovaj tv ili onaj tv.Ali najbolje je videti uzivo TV i doneti odluku na spram nekih svojih utisaka.VA paneli su kao sto su ljudi objasili losi ako ih gledas iz nekih da kazem drugih uglova gledanja.Npr ja na poslu imam IPS Teslu koja je najsocijalniji tv i kad gledas sa strane iz nekog ugla na njemu je bolja slika nego na mom Grundigu koji je veci ekran , bolja rezolucija i mnogo skuplji tv od te Tesle.Tako da je poenta ne samo kakav je tv nego i odakle ga gledas.A vec sam pricao o tome da je takodje i izvor gledanja bitan.Dzaba ti Ferari u selu kad imas put na kome mozes jedino da vozis traktor 50 km/h.

Sto se tice Hisensa on jeste bolji od TCL ali to zato sto je bolja klasa tv-a.Pomenuti Hisense 55A7KQ je QLED a TCL je DLED.Zato je i cena veca.Sto se tice klase o tome smo vec pisali ja mislim na ovoj temi.Tako da cu ponoviti ono sto sam napisao : .E je basic model i losija serija.A serija je bolja od E serije.Neki kazu da je sve to manje vise isto ali da je A serija za filmove vise a E serija za gaming.

Sto se tice Toshibe i Philipsa nisam primetio nista u cemu bi se izdvajali.

Nazad
Vrh Dno