Šta je novo?

Kućna multimedija Koji TV izabrati

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

obren24

Poznat
Učlanjen(a)
07.09.2019
Poena
42
Pozdrav ljudi, gledam da zamenim svoj TCL C715 i nasao sam par modela koji mi se svidjaju, pa me zanima vase misljenje i sta bi vi uzeli

1. TCL 65C735 - 90.000
2. Hisense 55U8HQ - 90.000
3. Hisense 65U7HQ - 75.000

Ovo sam ja nasao da mi je privuklo paznju, uglavnom bih koristio za gaming, filmove itd. Gledam na neko daljini od 1.5m do 3.5m zavisno gde sednem.
Ako neko ima iskustva sa nekim od modela bio bih zahvalan. Naravno ako znate za neku bolju ponudu do 100k dobrodosla. Trenutni tv mi je 50 inca, nisam imao veci pa nzm sta bih pre jurio.
Bitno mi je da je 120hz.

Ima li nešto bolje kupiti od ovog Hisense televizora za oko 20 000-23 000 din.

Prilozi

• Screenshot_2024-07-17-19-21-01-90_96ead4550e6b2f35ccc02f4dc1d6aef3.jpg
    Screenshot_2024-07-17-19-21-01-90_96ead4550e6b2f35ccc02f4dc1d6aef3.jpg
    119.5 KB · Pregleda: 51
Pozdrav ljudi, gledam da zamenim svoj TCL C715 i nasao sam par modela koji mi se svidjaju, pa me zanima vase misljenje i sta bi vi uzeli

1. TCL 65C735 - 90.000
2. Hisense 55U8HQ - 90.000
3. Hisense 65U7HQ - 75.000

Ovo sam ja nasao da mi je privuklo paznju, uglavnom bih koristio za gaming, filmove itd. Gledam na neko daljini od 1.5m do 3.5m zavisno gde sednem.
Ako neko ima iskustva sa nekim od modela bio bih zahvalan. Naravno ako znate za neku bolju ponudu do 100k dobrodosla. Trenutni tv mi je 50 inca, nisam imao veci pa nzm sta bih pre jurio.
Bitno mi je da je 120hz.
Od ta 3 Hisense U8HQ. U toj klasi dobar je TCL C805, koji ja imam, ima VA panel tako da je sigurno bolji izbor od Hisensa za filmove. Dobar je i za gejming, slika je odlična i dovoljno je brz, mada pvp pucačine ipak igram na monitoru.
Edit: sad videh da je post od prošle godine, ali ko čeka taj i dočeka XD

Poslednja izmena:
Ekipa,treba mi pomoć.U narednom periodu bih uzeo TV pa se razmišljam da li uzeti LG koji nema Android ili Google operativni sistem ili uzeti neki srednje klase tipa TCL koji ima Android.Samo da napomenem pošto bih uzeo 4K da mora biti od 43'.Pa šta mi preporučujete?

Ekipa,treba mi pomoć.U narednom periodu bih uzeo TV pa se razmišljam da li uzeti LG koji nema Android ili Google operativni sistem ili uzeti neki srednje klase tipa TCL koji ima Android.Samo da napomenem pošto bih uzeo 4K da mora biti od 43'.Pa šta mi preporučujete?
Uh, premalo informacija si dao. Za šta ti treba tv, koji budžet, koji tip panela, koje aplikacije koristiš?
Ja sam uvek za WebOS ako koristiš manje više standardne aplikacije. Mnogo fluidnije radi, nije bagovit, optimizovan taman koliko treba. Sa druge strane android/google tv ima mnogo veći izbor aplikacija, ako ti treba.
Znam da će mnogi sad da skoče na mene ali ja imam jako loša iskustva sa tcl-om i izbegavao bih ga

Od ovih što si naveo, hisense možda ima, bar bi trebalo, najbolji kvalitett slike s obzitom da je qled. Mada ne znam kako to izgleda na 43 inča i da li je uopšte primetno. Ja lično ne bih išao na njega zbog vidaa operativnog sistema.
Kao što sam ranije napisao, moj favorit je LG, ova serija 8 hiljada šro si stavio je pristojna i najviše mi se sviđa njihov OS koji je jako dobro optimizovan operativni sistem za televizore.
Za Panasonic ne znam ništa, nekada su bili gigant ali čujem da su daleko od stare slave. Možda se javi neko ko ima direktna iskustva sa navedenim tv-ima.
Takođe, dijagonala 43 inča nije baš popularna u poslednje vreme, najmanje što se preporučuje je 50, tako da je moguće da važi potpuno druga logika za te modele. Neko kaže da proizvođači takvim dijagonalama ne pridaju naročitu pažnju i da se ne može očekivati neki kvalitet.
BIlo bi bolje ako možeš da se protegneš bar do 50 inča

Nisi napisao najvazniji stvar a to je koliki budzet imas tj koliko para planiras da dajes za tv.Ako hoces 4k tv od 43 inca tu se izbor znacajno suzava.Jer u jeftinoj klasi tj najpovoljniji TV imas Tesla 6 serija koja kosta oko 24 600 din.Imas pored toga VOX i FOX koji su neznatno jeftiniji.Ako imas ogranicen budzet na 25 k onda je moja preporuka Tesla 6 serija jer je najbolji tv u toj klasi a ima i 5 godina garancije.Ako planiras da dajes vise para onda imas Hisense 43A6K, TCL 43C655 i LG 43UR78003LK. Ta 3 tv su tu negde manje vise slicne cene.

Sto se tice Hisense on po meni otpada iz ove trke jer je po karakteristikama losiji od TCL modela.Jer je Hisense DLED a TCL je QLED.Takodje TCL je Android a Hisense je VIDAA OS a to je po meni znacajno losije resenje.Sto se tice LG po meni i on je losiji po karakteristikama od pomenutog TCL.Takodje po mom rangiranju WEB OS je 2 mesto iza Android TV jer ima manje aplikacija.Ali mogu da se slozim sa komentarom pre mene da WEB OS ima sve bitne aplikacije.Drugo , i da ti nekad zatreba android uvek mozes uzeti neki Xiaomi box ili stick i resiti problem sa OS.Sto se tice garancije sva tri brenda nude 5 godina.Po kvalitetu bi trebalo da je LG broj 1 od ova 3.Tako da eto biraj dal hoces kvalitetniji brend(LG) ili losiji brend(TCL) a bolji TV po karakteristikama.Ja licno bi izabrao TCL od ova 3.Sto ne znaci da sam protiv LG i da mislim da ces pogresiti.Ali ako gledamo odnos kvalitet i cene mislim da TCL pobedjuje.Jer od ova 3 tv jedini nude QLED i android.Jedan user je vec uzeo pomenuti model kad smo birali 43 inca i kaze da je prezadovoljan.Tako da eto odluci se dal zelis TCL ili LG.A ako planiras manji budzet moj glas ide definitivno ka Tesla 6 seriji.

Ako planiras vise od 36k onda razmisli i o LG 43NANO763QA.U odnosu na LG iz proslog posta je po meni bolji a skuplji je samo oko 35 e vise.Sto se tice brenda ne znam sta da ti kazem.Pricao sam o tome u proslim temama.Ja licno se vise ne kunem u brendove.Moje neko misljenje o TV je da treba ici na brend srednje klase sa 5 godina garancije.To su trenutno TCL , Grundig , Hisense i manjim delom Xiaomi.Ne mislim da su LG , Samsung i Sony ne znam koliko bolji od pomenutih brendova.Ako gledamo lupam TCL i LG izmedju ona 2 modela ja bi izabrao TCL.Ako gledamo ovaj sad sto sam ti napisao i TCL izabrao bi LG.Ali opet kazem ne mislim da je najvisa klasa ne znam koliko bolja od srednje klase.I mislim da su cheap brendovi sasvim solidni i da malo poprave kvalitet TV-a i oni bi mogli da budu rame uz rame srednjoj klasi.Nije vise ni ta prica koliko para toliko muzike.O Sony i koliko je placena popravka sam isto pisao na proslim temama.

Ovde su neki clanovi rekli nikad LG jer su posle garancije svi zavrsili u servisu.Moje kolege su uzele 2 LG.Jedan je zavrsio u djubretu a drugi je vec bio na popravci.Ni jedan ni drugi nisu bili najeftiniji LG.Tako da i bogati placu.Razlike se smanjuju.I zato i cene tih jacih brendova padaju.Ako me neko pita da je cena slicna i garancija 5 godina onda i dalje biram LG kao u ovom sad slucaju koji sam naveo.Ako je razlika mnogo veca u klasi tv-a onda biram bolje iz srednje klase kao u proslom postu.Tako da zakljucak je da se ne treba previse vezivati za brendove kao nekada.Sto se tice web os i Xiaomi box - to ti je odlicna kombinacija.Kad imas box ja prvi kazem da se ne treba opterecivati sa OS jer je u tvom slucaju bolje da imas 2 OS-a i tako biras sta ti vise odgovara i ne razmisljas o aplikacijama.

Vidim sad da LG tv-i koje spominjemo nemaju Dolby Vision i Atmos što me iznenadilo al ima ga MI Box S pa i nije tako strasno.Al u pravu si,bolje onda uzeti taj što si spomenuo a slična je cena.A što se mog sadašnjeg LG-ja tiče,imam ga od 2017-te i ništa mu se do danas nije desilo ali je od 32' pa bih sad malo veći.:D

Poslednja izmena:
Ja sam primetio da u toj kategoriji TV-a do 43 inca proizvodjaci se previse i ne cimaju.Tako da je retko naci neki model da kazes da je u klasi vecih dijagonala.Kod 32 inca je jos gora situacija.Verovatno da proizvodjaci racunaju da svi uzimaju 50+ dijagonale pa se ne cimaju previse oko 43 inca.Citam sad bas o nano cell vs QLED i kazu da je kao bolji prikaz crne boje i kontrast na QLED.Ali ja sad kad gledam neki Samsung VS LG iskren da budem ne vidim neke velike razlike.To je najbolje gledati uzivo jer tako imas najbolji vizuelni osecaj.

U svakom slucaju ostajem pri svemu sto sam rekao.Jedino sto mi se ne svidja sto je LG stekao na HDMI pa nije stavio 2.0 nego 1.4.Ali sta je tu je....Ocigledno da ih ne zanima previse 43 inca i to je cinjenica.Vidim da TCL ima 2.0 HDMI.Takodje ima i 120 hz za gaming.Kad se sve sabere i oduzme teska je da kazem odluka LG vs TCL.Misljenja sam da se TCL ipak vise potrudio oko tog C655 modela nego LG oko NANO763.Ali definitivno izmedju tog LG i onog LG 43UR78003LK moj glas definitivno ide na NANO763.Jer ono je ipak najsocijalnija varijanta LG i po meni se nikako ne isplati ustedeti tih 35e.

Javim ako uspem sutra da dodjem do informacije.

Sto ne kacis na zid?

Pozdrav,treba mi pomoc pri odabiru tv-a...brat hoce da uzme smart tv koji bi koristio uobicajeno pored televizije youtube,hbo i slicno...suzio sam izbor na ove televizore LG 55QNED80T3A,SAMSUNG QE55Q60DAUXXH,
LG 55QNED85T3C, SONY KD-55X75WL. Hoce 55 inca kaze da mu je to dovoljno ..
Kakvi su ovi televizori? imaju li neke mane?...od ovih samo lg qned85 ima 120 herza ozvezavanje slike...da li je toliko bitno?...ili ici na neki skuplji model
LG 55UM662H0LC, LG 55QNED87T3B,
SAMSUNG QE55Q80DATXXH
da li se isplati ici na neki od ova tri skuplja modela? Ja koristim Lg nano seriju od pre par godina i skroz sam zadovoljan pa sam mu preporucio Lg ali hocu da cujem misljenja onih koji se bolje razumeju...

Lg definitivno, nano model. Nema greške...Jedino nema Vpn aplikacije, ali ostalo sve radi fluidno...

Ne znači da je bolji. Kažem ti onaj za 39.000 nano je najbolja sad cena za 43ku plus ima i magični daljinski čini mi se.

Nazad
Vrh Dno