Lukija je napisao(la):
Sinak, ako cemo tako dosta je i oko 10h. Zasto? Zato sto Prime tada izvrti celu bateriju testova i posle toga ih ponavlja. Govorim za 23.8 verziju - blend test. I ne vidim razloga zasto da se ne vrti 24 ako ne i vise? Ideja je da sa 24h "pokupis" ne samo stabilnost procesora vec i ostatka (napajanje, memorija i sta ja znam) i to za jedan ceo dan. Ne pusta dzabe Aca 48h, ako me secanje sluzi. Pored toga, prime nije savrsen, treba upotrebiti jos neki od testova. Ja nameravam da pustim i onaj CPU stability test. Kvazistabilni sistemi me ne zanimaju, ako nece ovo da prodje, spusticu FSB/mnozilac/latenciju.
Ajd' da zanemarimo ovo "sinak"... (mozda i nisi mislio nista lose)
Pazi ovako: kada sam prvi put dogurao do 250 MHz FSB-a (nakon L12 moda), stavio sam memoriju na 3-2-2-2, mnozilac na 9 (da ne preterujem odmah) i digao Win. Bilo je OK, ali bi posle bilo kog ozbiljnijeg testa, masina zakucavala. Prime bi pukao nakon tri sekunde.
Smanjim CAS na 2.5, opet dignem Win... sve radi. 3DMark vrti loop-ove po ceo dan, GTA siba dok mi ne dosadi, koja god igra da je u pitanju - radi.
Ali Prime - ne. Puca posle one 3 sekunde. Dakle, sve radi osim tog bangavog Prime-a.
I za inat, hocu ja da vidim koliko masina moze da radi... bez gasenja, bez ijednog restarta. Nabrijana do kraja, svega 256 mega rama (Win XP, mnogi kazu nedovoljno memorije)... ludo od mene, tako bar kaze Prime
😉
10 dana... nijedan glitch. 10 celih dana bez restartovanja masine... a nijedne greske, cak ni najmanje. Sve radi extra, nijednom BSOD, restart, smrzavanje... cak Win nije ni memoriju pojeo, radi zivahno i desetog dana bas k'o da sam ga upalio pre 5 minuta. A igralo se igrica u tih 10 dana (terao sam burazera da igra Manager-a po vise sati, da mi testira CPU i FSB
😀... pa sam ja picio GTA, Mafiju... sta sam vec imao na kompu), i gledala se televizija, i vrteo 3DMark, i slusala muzika, i picilo po netu...
Dakle, sasvim normalno koriscenje kompjutera - k'o da je rec o superstabilnoj masini.
Tesko da je to bio "kvazistabilan sistem"... uprkos tome sto Prime nije prolazio.
P.S. Ne znam sta je to blend test, jer ne koristim ove nove verzije Prime-a, sa tim glupim podelama... iskljucivo dobri stari v22.12.1 i "Torture Test".
P.P.S. Pa sta ako Aca testira svoju masinu 48 sati? Kakve to ima veze? Jel' to treba da bude neko merilo?
On radi neke sasvim druge stvari na kompjuteru od mene, normalno je da i testira na drugi nacin.
Svako testira *svoju* masinu na *svoj* nacin.