Šta je novo?

koji telefon do oko 22000

mspot

Poštovan
Učlanjen(a)
25.05.2016
Poena
54
to bi bilo za zenu koja nije bas tehnicki nastrojena.

primetio sam npr galaxy j5 i j3, huawei honor, lenovo vibe k5, redmi 3, mi4c htc desire itd.

Gde bi bilo dobro kupiti.

Da li je u redu kupiti od ekupi.rs i slicnih. Da li su ovlasceni prodavci za samsung huawei xiaomi lenovo i sl.

hvala

Poslednja izmena:
Po pitanju notifikacija ni androidi nisu zlatni ali ce bar da ima telefon koji ne baguje i ne mora da se vraca na fabricka podesavanja jednom mesecno.

Kupio ženi samsung j3 2016 i mogu da kažem da je sasvim ok telefon za 21000 koliko je plaćen.Tako da ako nije zahtevniji korisnik evo glas za j3.Instaliran face,mesenger,Viber,skype,whats up i radi bez da seca,koči ili bilo šta.Zasada....

Послато са HTC One M8s уз помоћ Тапатока

I ja sam prvo gledao j3, onda sam primetio da je za J5 vrlo slicna cena a bolji je telefon...

Kupio ženi samsung j3 2016 i mogu da kažem da je sasvim ok telefon za 21000 koliko je plaćen.Tako da ako nije zahtevniji korisnik evo glas za j3.Instaliran face,mesenger,Viber,skype,whats up i radi bez da seca,koči ili bilo šta.Zasada....

Послато са HTC One M8s уз помоћ Тапатока

@Evindzer. Sasvim logicno pises. Ja razmatram opcije i dosta mi koriste saveti na forumu. I ja ucim.

Ona koristi neko djubre od jeftinog androida za 1 din ali placa neku neverovatnu sumu VIP-u za neki stari plan. Dolazi do pritiska od strane prijatelja i mene da ona kupi normalan telefon koji funkcionise. Pitala me je da li ce umeti da koristi takav telefon. Rekao sam joj da je to isto android sa slicicama samo ce imati dodatnih slicica.
Ona bi ocito htela da snizi troskove ali ocito to malo zateze a ja mozda ne znam celu situaciju. Jos uvek nije sazanal broj minuta koji koristi iz listinga sto isto otezava situaciju.
Ekstremno je zauzeta dakle ona sama ne bi imala vremena verovatno za KP itd mada bi mozda njena deca to radila mada nisam siguran koliko su upucena.

Ja koristim linux, rutujem telefone ali sam ziveo dugo u zapadnim zemljama i uvek sam uzimao nove telefone od operatera. Nemam nikakvog iskustva ovde sa garancijama, falsifikatima, oglasima, prodavnicama i ne poznajem situaciju. Ne znam da li sam sposoban da procenim da li je telefon pravi, ispravan i sl. Zato bih hteo da bude 100% u neotvorenoj kutiji sa punom garancijom, od ovlascenog prodavca itd. Svakako je zanimljivo ako je cena 6000 niza ali nije vredno ako ce doci do problema. Hteo bih da ne bude uopste problema i jednostavno pogotovo posto je to za nju.

Znaci u firmi kao ekupi ne bi bila zakonska dvogodisnja garancija. To je svakako problem.

E sad vidim da su vecina tih velikih firmi i svi operateri isto na crnoj listi NOPS-a

http://potrosac.info/crna-lista/

Da li to znaci da su ove manje firme jos gore npr da li je u redu kupiti od ekupi.rs, mobilnishop, speedshop. Da li su ovlasceni za samsung, Huawei, itd.
Da li na njih mislis kad kazes da nemaju 2godisnju garanciju .i da su sumnjivi ili mislis samo na KP itd. Da li je to isti telefon samo sto nemaju tu garanciju od 2 godine ili su i telefoni razliciti ili sumnjivi.

Da mislim da bi i J5 2015 i J3 bili dovoljni za nju. Plasim se da ce opet uzeti neko skroz jeftino djubre.

Poslednja izmena:
haha

Cena moze biti oko 200E. Ne mora biti tacno do tog iznosa; moze malo vise ili manje. Nije ona nista povisila nego sam se ja izrazavao u dinarima pa posle u evrima. To nisu precizni iznosi nego priblizni.

Ja sam 2x napravio gresku zato sto sam prvo stavio u forum (u stvari deo foruma. ne mogu da se setim izraza) koji nije za androide, onda sam video forum za androide i izbrisao prvi post ali nisam mogao da izbrisem ceo post sa naslovom. Onda sam video da ljudi takva pitanja u stvari postavljaju ovde pa sam obrisao i drugi post misleci da je ovde prikladnije.

Prvo si hteo do 20.000 i otvorio 2 teme pa zena kada je produzila budzet za 2.000 novu si temu otvorio 2 sata kasnije :)

Pogledajte prilog 209185

Salim naravno ali nema potrebe za tri teme i uzastopnih nekoliko postova , msport jeste u pravu posto se vidi da se ne razumete oboje u telefone onda je moguce da ce vas neko nasamariti , j5 2016 nije losa kupovina 24.300 je nov https://www.mobilnishop.com/mobilni-telefoni/samsung/Galaxy-J5-(2016)-4847/

Poslednja izmena:
i j5 2015 i j3 bi svakako funkcionisali za nju;
ako moze p9 po slicnoj ceni to bi svakako bilo bolje ali nije neophodno.

Ona bi verovatno koristila email, viber. Trenutno koristi uglavnom sms i pozive.

Da li neko ima savet za trazenje i poredjenje cena npr sajtove i sl.

Pa za tih 210-215e imas P9 Lite nov neotpakovan sa 2 godine garancije da uzmes koji je po svemu bolji od j5 2016..

Ne, bas kod nas, uzet od operatera, sa KP, jutros videh oglas, ima ih stalno

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

da to je sve pomenuto.

sa KP kao ideja zvuci zanimljivo pogotovo ako je to zvanicna garancija. Da li ona glasi na necije ime (onoga koji je kupio sa racunom) ili glasi na bilo koga ko poseduje garanciju.
Kad VIP da garanciju, kome so onda nosi telefon na popravku. Ovlascenim samsung servisima ili u VIP.

Problem bi se pojavio ako bi ona to sama radila zato sto nije sposobna i veoma je zauzeta.

Morao bih ja da kupujem a ja nemam uopste iskustva ovde sa kupovinom telefona i garancijama. Pretpostavljam da bih mogao da odem da vidim kako izgleda novi u prodavnici i da uporedim prilikom kupovine tako da mi neko ne uvali nesto.

Isto dolazi do situacije gde se ona razmislja i odugovlaci. Ja sam joj dao sve te opcije osim recimo porucivanja iz kine.

to mu je već sve rečeno, pročitaj prethodne postove.

Poslednja izmena:
Jos uvek mi nisu jasne garancije. Koje vrste postoje i ko sta nudi.
Da li je garancija od Huawei ili VIPa ili od mobilnishop.com
Kome se nosi za popravku.

1. Operater kao VIP

2. Tehnomanija, Comtrade, winwin itd.

3 mobilnishop 1 god ili 2 god. razlicite cene; ekupi.rs

4 KP neko drugi je kupio od VIPa; da li je to potpuno isto kao kad ona potpise ugovor sa VIPom u smislu garancije. Da li je to Huawei garancija a VIP je ovlasceni prodavac.

Poslednja izmena:
Koliko sam u ovoj temi skontao, bolje da se ne zezaš sa kinezima.

Za ovo drugo, za garanciju, gde god da kupuješ, unapred se dogovori sve sa trgovcima, tj. da možeš da ga zameniš ako nešto ne valja. Bez obzira na sve, svugde treba da u prvih šest meseci možeš tražiti zamenu - 8 dana rok imaju da vide uređaj, i onda telefon na popravku ide samo ako si saglasan. Ako nećeš s time da te zavlače, tj. da čekaš popravku, tražiš zamenu. Za šupice i sokake su ti ostali sve već rekli.

I možeš uzeti u obzir Windows telefon. Nekad neko ima neki problemčić - što se da videti u Windows Phone 10 temi, i to bude na Windows 10 Mobile. Lumia 640 dolazi sa Windows Phone 8.1 koji super radi, ja sam i tatu njime opremio, skroz je zadovoljan. Posle može da proba i Windows 10 Mobile ako bude htela.

Koji je do sad imala telefon? Izvini ako su rekao to već ranije.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Ne znam na sta se odnose supe i sokaci, da li su mobilnishop i ekupi supe?

Ne mogu da se setim koji je. To je vrlo jeftin (bio) android na najnizem nivou od pre 3 ili vise godina sa vrlo malim malim ekranom. jedva funkcionise,

Koliko sam u ovoj temi skontao, bolje da se ne zezaš sa kinezima.

Za ovo drugo, za garanciju, gde god da kupuješ, unapred se dogovori sve sa trgovcima, tj. da možeš da ga zameniš ako nešto ne valja. Bez obzira na sve, svugde treba da u prvih šest meseci možeš tražiti zamenu - 8 dana rok imaju da vide uređaj, i onda telefon na popravku ide samo ako si saglasan. Ako nećeš s time da te zavlače, tj. da čekaš popravku, tražiš zamenu. Za šupice i sokake su ti ostali sve već rekli.

I možeš uzeti u obzir Windows telefon. Nekad neko ima neki problemčić - što se da videti u Windows Phone 10 temi, i to bude na Windows 10 Mobile. Lumia 640 dolazi sa Windows Phone 8.1 koji super radi, ja sam i tatu njime opremio, skroz je zadovoljan. Posle može da proba i Windows 10 Mobile ako bude htela.

Koji je do sad imala telefon? Izvini ako su rekao to već ranije.

Ne znam na sta se odnose supe i sokaci, da li su mobilnishop i ekupi supe?

Ne mogu da se setim koji je. To je vrlo jeftin (bio) android na najnizem nivou od pre 3 ili vise godina sa vrlo malim malim ekranom. jedva funkcionise,
Moguće, mislim da jesu, nisam siguran, ono su ti već rekli koji su ti pouzdaniji.

Onda bi joj i lumia 640 bila odlična.

Mislim da sad ovde previše pametujemo inače. Svi su preporučili do sad ok telefone, ostaje da odeš u grad i vidiš šta bi hteo da joj kupiš. I pričaj sa trgovcima, pitaj šta može i šta ne može, sve se dogovori. Vidi, ako te farbaju "a, pa znaš, ne možemo ovako, onako, ne znamo, to znaš funkcioniše tako (a ne kako je po zakonu)", ideš dalje.

Samo preseci, i kupi joj telefon. I tako svi mi ovde govorimo malko napamet. I nemoj u neki radnji koja ti ne deluje pouzdano. To već proceni koja ti ne deluje pouzdano, a ja nisam kupio po nekoliko telefona u svakoj od njih da bih znao baš "oni ne valjaju".

Poslednja izmena:
Onda bi joj i lumia 640 bila odlična.
Samo preseci, i kupi joj telefon.
To i ja kazem,i to lumia 640 XL posto sam razumeo da je zena u godinama a za taj ekran joj nece trebati naocare,ima Bog da je vidi.I to za male pare.Sad su 130-140 evra na kp.Moja drugarica ga kupila pre neki dan,sad nema srecnije osobe na svetu od nje.Progledala zena ;)
A za ostatak para moze da ode i u neku banju:)

Poslednja izmena:
To i ja kazem,i to lumia 640 XL posto sam razumeo da je zena u godinama a za taj ekran joj nece trebati naocare,ima Bog da je vidi.I to za male pare.Sad su 130-140 evra na kp.Moja drugarica ga kupila pre neki dan,sad nema srecnije osobe na svetu od nje.Progledala zena ;)
A za ostatak para moze da ode i u neku banju:)
Ali za kupi prodaj, mislim da ga s time samo zbunjujemo. Neko da ga tamo zezne, bilo bi bezveze. Zato bolje ipak da gleda prodavnice tipa WinWin, Gigatron, i slično. Jeste skuplje, ali šta sad. A i moj tata koristi l532 sa 4" ekranom, uveličao slova, i super mu je, mada se slažem da bi na većem ekranu bilo još bolje - ista veličina, a preglednije.

Jedino mesto gde gospodin pokretač teme može, i treba da kupuje telefon, je ovlašćeni distributer ili operater.

Gubite svi vreme.

Neka ode tamo, postoje ljudi koji su plaćeni i stručni da pomognu takvim kupcima.

Kada mu za njegov/njen novac ponude 2 ili 3 telefona, neka dodje ovde da zajedno izaberemo najbolji.

Sedne u kafić ispred radnje, popije kaficu i svi zajedno za 5 minuta rešimo dilemu/trilemu.
@op
Sve su šupe osim benchmarkshop-a, gigatrona, win win i podružnice, tehnomanija, neptun, telenor, vip,mts.

Ako postoji još neko mesto da nije navedeno a želiš tamo da kupiš telefon, samo pitaj da li dobijaš overenu garanciju uvoznika, i fiskalni račun uz telefon.

Ako ti još nešto nije jasno, proveri da li poseduješ osnovnu poslovnu sposobnost.

Ako poseduješ istu, onda si trol.

Poslednja izmena:
Ja mozda malo vise pitam zato sto volim da mi je sve potpuno jasno i na taj nacin i ja ucim i postajem samostalan. Dakle hteo bih da shvatim sustinu tako da ne moram da pitam svaki put za svako mesto i svaki telefon. Ako sve shvatim unapred onda ne moram da pitam. Bitno mi je da nesto naucim i da se osposobim, ne samo da u ovom jednom slucaju izaberem telefon za nju.

Vise mi koriste tacni podaci i objasnjenja sa razlozima, Npr kad bi neko napisao na sta tacno treba da pazim na KP (recimo ako bih uzeo p9) umesto samo "uzmi na KP" ili "ne idi na KP". Mozda bih ja kupio za sebe telefon na KP.

Vise volim da informacije dobijam od ljudi koji nisu ukljuceni u u transakciju. Npr ne bih pitao prodavca za informacije nego bih hteo da imam informacije o svemu pre nego sto udjem u prodavnicu.

Npr ovo mi koristi:
"samo pitaj da li dobijaš overenu garanciju uvoznika, i fiskalni račun uz telefon".
Pretpostavljam dakle da to ne bih dobio u mobilnishop.com i ekupi a dobio bih kod operatera i prodavnica tipa gigatron itd. A isto me zanima sta bih tacno dobio od mobilnog shopa.

Dok je
"Nemoj kupovati iz supa i sokaka" manje korisno i nedefinisano.

Najkorisnije mi je da razumem sve opcije i da onda ja odlucim sta mi odgovara.

Uglavnom bezim od kompanija kao Microsoft, i Apple ako je moguce mada one imaju svoju svrhu pretpostavljam. daleko mi se vise svidja Android koji je koliko toliko otvoren.

Recimo da onda uzmem od bench, gigatrona itd. Sta bih onda sa tom cenom u tim prodavnicama uzeo do 200E (android)?
Onda ne bi mogao nista od do sada preporucenog osim mozda j3 ili j5 iz 2015. da li bi to bilo onda najbolje od telefona iz tih prodavnica. (ako bih uzimao bez ugovora sa operaterom).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno