@Evindzer. Sasvim logicno pises. Ja razmatram opcije i dosta mi koriste saveti na forumu. I ja ucim.
Ona koristi neko djubre od jeftinog androida za 1 din ali placa neku neverovatnu sumu VIP-u za neki stari plan. Dolazi do pritiska od strane prijatelja i mene da ona kupi normalan telefon koji funkcionise. Pitala me je da li ce umeti da koristi takav telefon. Rekao sam joj da je to isto android sa slicicama samo ce imati dodatnih slicica.
Ona bi ocito htela da snizi troskove ali ocito to malo zateze a ja mozda ne znam celu situaciju. Jos uvek nije sazanal broj minuta koji koristi iz listinga sto isto otezava situaciju.
Ekstremno je zauzeta dakle ona sama ne bi imala vremena verovatno za KP itd mada bi mozda njena deca to radila mada nisam siguran koliko su upucena.
Ja koristim linux, rutujem telefone ali sam ziveo dugo u zapadnim zemljama i uvek sam uzimao nove telefone od operatera. Nemam nikakvog iskustva ovde sa garancijama, falsifikatima, oglasima, prodavnicama i ne poznajem situaciju. Ne znam da li sam sposoban da procenim da li je telefon pravi, ispravan i sl. Zato bih hteo da bude 100% u neotvorenoj kutiji sa punom garancijom, od ovlascenog prodavca itd. Svakako je zanimljivo ako je cena 6000 niza ali nije vredno ako ce doci do problema. Hteo bih da ne bude uopste problema i jednostavno pogotovo posto je to za nju.
Znaci u firmi kao ekupi ne bi bila zakonska dvogodisnja garancija. To je svakako problem.
E sad vidim da su vecina tih velikih firmi i svi operateri isto na crnoj listi NOPS-a
http://potrosac.info/crna-lista/
Da li to znaci da su ove manje firme jos gore npr da li je u redu kupiti od ekupi.rs, mobilnishop, speedshop. Da li su ovlasceni za samsung, Huawei, itd.
Da li na njih mislis kad kazes da nemaju 2godisnju garanciju .i da su sumnjivi ili mislis samo na KP itd. Da li je to isti telefon samo sto nemaju tu garanciju od 2 godine ili su i telefoni razliciti ili sumnjivi.
Da mislim da bi i J5 2015 i J3 bili dovoljni za nju. Plasim se da ce opet uzeti neko skroz jeftino djubre.