Šta je novo?

Mobilni telefon koji telefon do 400e?

Koji mobilni telefon kupiti

provokator

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poena
330
Ono sto mi je potrebno je da telefon ima dva slota za SIM card, da ima minimum 6gb rama i da moze da se igra CoD mobile 🙂

Motorola Edge 40 i kusura da imaš 🙂

Pod uslovom da budem dosadan, preporučio bih ti Motorola G54 Power Edition. 12/256, solidan čipset, kamera sa optičkom stabilizacijom, baterija 6000mah. Jedino IPS ekran a ne Amoled, što po meni i nije mana. Kako ko voli.

28ooo u A1 za keš. Bolja cena nego na KP. Po meni trenutno best buy. Dovoljno ram memorije, storage i baterije za igranje na fonu. A i sve ostalo.

Plus u džep 160 eu.

Ili Samsung A54.

Ako će već Samsung, onda bolje A34. Bolji fon od A54 i ako nominalno pripada nižoj seriji.

A52s je i dalje bolji od oba gore navedena modela, ali ga nema novog da se pazari.

Oko 400eu je i Samsung S21 FE, i on je odlična kupovina. Entry level flagship.

ne razumem se mnogo u procesore ali eto izmedju samusnga i motorole koji fon ima bolji? citao sam da a54 ima 4 godine obezbedjuje update......sve sto vise citam sve vise informacija

Motorola ima brži procesor a slabiju bateriju. I da, samsung ima više obećanih apdejta za a54 i generalno su redovniji nego kod motorole.
A plus za motorolu je brže punjenje i punjač koji dolazi u paketu za razliku od samaunga.

Džaba Samsungu obećani apdejti 4 na novije verzije Androida, ako će već drugom verzijom da ga totalno ubiju i učine neupotrebljivim.
Inače, i moj glas ide za Moto Edge 40.

Motorola ima brži procesor a slabiju bateriju. I da, samsung ima više obećanih apdejta za a54 i generalno su redovniji nego kod motorole.
A plus za motorolu je brže punjenje i punjač koji dolazi u paketu za razliku od samaunga.
Nije generalno već ne mogu da se svrstaju u istu kategoriju. Samsung ima redovne mesečne zakrpe, redovne android nadogradnje a Motoroli kasne i sigurnosne zakrpe a kamoli android nadogradnje.

Još jedan glas za Edge 40.

Jeste da pokretač teme nije naveo kao bitno, ali - Moto je mnogo lakši, uži telefon, daklem lakši za korišćenje, sa mnogo manjim bezelima - u odnosu na A54. Verzija sa "kožom" pozadi, bez maske i milina.

Da, poco f5 je verovatno najbolji u tom rangu što se tiče procesora, ako mu nisu toliko bitne ostale stvari. Jedino što ga nema u poznatim radnjama, nego u ovim što ga dobavljaju nezvanično 😁

Ako ideš na 400eu, uzmi nov S21 FE dok ga ima i ne razmišljaj.

Ja sam više za dizajn,ekran,izradu,nego gledati koji je cpu malo bolji od drugog,iili neka druga stavka...a držiš ciglu,plastikenca,odnos kućišta-ekrana...
Cpu manje više svaki završava posao od 200+evra.Naravno,bolje što brže.

Realme 11 Pro+ 512GB

hahah tacno tako.....motorola ili samsung tu sad treba izmeriti pa izabrati.....nudili su mi i neki honor lite (ne znam koji tacno u yetelu ali nisam hteo na prvu loptu) .........
Вероватно су ти препоручили Magic 5 lite, који има одличан екран, батерију једну од најбољих, али слабији процесор који нема могућност снимања у 4К резолуцији. У принципу Magic 5 Lite, Samsung A54, Motorola Edge 40 имају изложени у доста радњи/код оператера, па ако се троумиш око њих најбоље иди прочачкај мало и види шта ти од тих најбоље одговара...

Ja iskreno bih kupio honor 90.
Prelep telefon😁

+1

Isto i ja - nikad, ali nikad telefon sa lite u nazivu. To lite u nazivu deluje degradirajuće. Pre ću uzeti fon slabije kategorije nego sa lite u nazivu. Npr, pre bih uzeo Redmi Note 12 Pro nego Honor Magic 5 Lite. I ako je Redmi brand Xiaomiija za narodne mase.

Honor 90 Lite/Magic 5 Lite ne mogu u istu rečenicu ni sa Motorolom G54/Samsung A34 a kamoli sa Motorola Edge 40, Samsung A54 ili S21 Fe. Ja sam Huawei/Honor fanboy. Uvek sam ih preferirao, ali u zadnje vreme ono što nude i po kojoj ceni nema veze sa mozgom. Naročito što i nižem flagship segmentu daju telefone po nenormalnim cenama a bez nekih osnovnih karakteristika segmenta poput optičke stabilizacije na glavnoj kameri. Džaba tebi 108 megapixela kamera kad u uslovima slabijeg osvetljenja slike izgledaju kao na Samsung A14 (najjeftiniji Samsung). Znači, ne pamtim da je Honor u zadnjih 3 godine izdao telefon sa pristojnom kamerom. Srednji segment im je posebno stravičan. Honor 50 i Honor 70 (i to ne lite, njih da ne komentarišem tek) je tuga što se kamera tiče. Sada, kada su svi proizvođači usvojili OIS u srednjem segmentu, ni ne razmatram telefone bez istog.

Po meni, trenutno najgore što možete pazariti (legalno u prodavnicama) su Honor telefoni. Precenjeni a samim tim i skupi, vade se na staru slavu. Drugi proizvođači daju mnogo više za site novce. Realme, Redmi i Motorola. To su najisplativiji brandovi kod nas.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno