Šta je novo?

Koji telefon do 350e?

rema1301

Slavan
Učlanjen(a)
21.09.2010
Poena
320
Do skoro sam koristio Nexus 4, extra me je sluzio ali malo smorio pa je doslo vreme za promenu, nesto novo ili polovno malo korisceno, do "5,5... Merkam Z2/Z3, G3, OPO kad bi mogo da se nadje za neku razumnu cenu kod nas... G3 mi se najvise svidja, ali me brine trajanje baterije, ne znam kakva su izkustva sa istom, koliki se SOT izvlaci sa nekim prosecnim koriscenjem. Neki predlog? 🙂

Posle N4 sigurno ti neće kraće trajati baKterija na G3.
Uzmi koji ti se najviše sviđa, svi od nabrojanih imaju prednosti i mane, sad treba da odlučiš šta ti je bitno.
Mada pošto si imao nexus, svejedno ti je koji god uzeo 😀
Možeš za te pare da uzmeš M8, Z2/3, S5, 1+1, G3, Note 3, Iphone 5S...

Mada pošto si imao nexus, svejedno ti je koji god uzeo

Pa nije svejedno, pitaj hundera npr kako rade M8/Z2/Z3 a kako radi stock G3 🙂 A vidim i Vojkan rece da stock G3 radi lose za jedan flagship sa takvim hardverom. Mada ako ce da se baci na xda ''lecenje'' onda je i G3 dobra opcija ali uz minus za autonomiju.

Uzmi OPO i to je to, odlican phablet za te pare, nema vecu manu a autonomija je bar 20% bolja nego na G3 u realnoj upotrebi. Sledece opcije su Z2 i M8/Z3 ako ih nadjes polovne do 350e. Note 4 sumnjam da moze da se nadje za taj iznos.. posle Nexusa 4 svaki od ovih telefona ce biti veliki korak napred.

I da, ako to je bitna xda podrska i zezanje sa romovima i sl. onda su M8 i OPO najbolji izbor, podrska za sony z seriju nije toliko razvijena.

Poslednja izmena:
Bitna mi je XDA podrska, ne verujem da bih mogo da se zadrzim na stock-u. Najvise bi uzeo OPO, sad su jos na snizenju, ali nemam nikog preko da mi uzme. Kakva je podrska zajednice za G3?

Onda OPO ili M8, G3 ima bolju kameru od M8 ali sa druge strane htc ima bolji, fluidniji UI, bolji displej, dosta bolje stereo zvucnike i bar 20% bolju autonomiju. A posle Nexus 4 kamere i ta na M8 ce ti biti dobra.

Sa druge strane OPO prakticno nema nista losije od G3, sve je slicno ili bolje a UI i autonomija su najveca prednost.

Pa nije svejedno, pitaj hundera npr kako rade M8/Z2/Z3 a kako radi stock G3 🙂 A vidim i Vojkan rece da stock G3 radi lose za jedan flagship sa takvim hardverom.

Jeste, imao nexus i sad će koristiti stock rom. 😉
edit
Kasnim sa odgovorom 😀 😀

Onda 1+1 i nista drugo. Ja sam presao sa N4 na g3 i jel mozes da verujes da jos uvek nisam rutovao? :d ALI i podrska nije najsjajnija, zato od mene preporuka za One+1. Ima ga ortak i odlican je. 🙂

M8 ili z3. Pricam o polovnim uredjajima. Sve ostalo je bacanje para 🙂

Nov do 350 i nema nista zanimljivo.. Z2 mi se ne svidja pa ti ga ne mogu preporuciti 🙂

Poslednja izmena:
Z2,M8,G3.Tim redosledom pa ti odluci,mislim da tim redosledom dobijas najvise za ulozeno doduse razlike nisu velike,ali ipak 🙂

Ne znam da li ste procitali ali covek je napisao da prelazi sa Nexusa i da hoce sto bolju xda podrsku a cini mi se da ocekuje i odlicnu autonomiju.

Znaci, za Z2 mora da proveri po xda da li mu je to od aktuelne xda podrske dovoljno.

M8 radi super i stock a ima i vise romova i ostalih zayebancija za gubljenje vremena :d Minus je samo kamera koja nije bas najbolja ali je svejedno bolja od Nexusa 4.

OPO je jak na svim poljima kao i sony, nema zastitu od vode i prasine ali je zato pogodniji uredjaj za XDA mrcvarenje. Nisam znao da su cene otisle na 390e za nov, u svakom slucaju moze da pojuri polovan po oglasima. Tu je i OPO tema na forumu, osim vertumusa koji zahteva apdejtove u nexus rasporedu jos nisam primetio da je neko nezadovoljan sa OPO.

G3 je dobar tel. ali ocigledno tek posle xda tretmana sto pokretacu teme i nije neki problem (meni npr ne pada na pamet da gubim vreme po xda zbog neznanja ili lenjosti LG softver tima i da od poluproizvoda pravim proizvod). Ali i kada se otklone sve posledice bola u predelu prepona LG sw ekipe :d taj telefon opet ima losiju autonomiju i zvucnike od sony, htc i OPO.

Da sam na tvom mestu ne bih razmišljao ni o 1+1, ni o kinezima ...
Kupi provereno pa šta nađeš za te pare

Ma da, vidim OPO je njesra, treba kupiti provereno.. npr G3, on je bas proveren u stock izdanju a i autonomija provereno briljira :d

Poslednja izmena:
Ne znam ko je teknolodzi nrd, pre bih rekao vi koji merite antutu skorove i coravite po xda da bi zakrpili propuste proizvodjaca na kog drvite pise 😉 :d

Poslednja izmena:
Lol, kakav ishitren zakljucak. Moj komentar nije bio vezan za LG, vec za mustru koju provlacis kroz svaku temu, a to je rekla kazala sa neta.

I druga stvar kako onda ispada da onanisem na g3, kad on fejluje u antutu.

^ a ne, nisi ti mislio na LG 🙂

Ja sam u slicnoj dilemi kao pokretac teme i to vec dosta vremena 🙂

Zato sam mu i dao savet,m8 ili z3. Kao korisnik nexusa sve ostalo moze da zaboravi.

Ili da poludi kao ja i da saceka nove nexuse za oko 3m i onda odresi kesu.. 😉

Malo mobova ima danas koji se bas isplate za uzeti do 350e. Svaki ima po neku ozbiljnu manu.. Drugi deo 2015 je za prave ljubitelje telefona 🙂

Poslednja izmena:
Koliko dugo si u dilemi skoro si i Hsv-a zahebao. :d
M8 je tu logican izbor, ipak je Z serija slabo podrzana na xda plus krs kamera (da ne pocne paljba od hsv-a i ostalih, probap sam vise primeraka i ni jedan nije zadovoljio slikama).

Najbolje da uštekaš pare i sačekaš još par meseci, ako nexus 4 još uvek šljaka. Otvoriće ti se dosta opcija, izlazi note 5, iphone 6s, i odmah ostalim uređajima pada cena. Onda ćeš moći da gledaš i note 4 ako ti ta cigla nije prevelika... 🙂 A ako moraš baš sada onda z3... 😀

Ja sam u slicnoj dilemi kao pokretac teme i to vec dosta vremena 🙂

Zato sam mu i dao savet,m8 ili z3. Kao korisnik nexusa sve ostalo moze da zaboravi.

Ili da poludi kao ja i da saceka nove nexuse za oko 3m i onda odresi kesu.. 😉

Malo mobova ima danas koji se bas isplate za uzeti do 350e. Svaki ima po neku ozbiljnu manu.. Drugi deo 2015 je za prave ljubitelje telefona 🙂

svaki ima i neke super stvari, počni stvari da gledaš pozitivno a ne negativno i onda nećeš kupovati telefon godinu dana ko mlada 😀

M8 je tu logican izbor, ipak je Z serija slabo podrzana na xda plus krs kamera (da ne pocne paljba od hsv-a i ostalih, probap sam vise primeraka i ni jedan nije zadovoljio slikama).

Ja sam i predlozio M8 (ironicno, on kako god da okrenes nema bolju kameru od nove Z serije ali je bolji za xda mrcvarenje) a za Z seriju i kameru mogu da se slozim samo za SA mod koji svoj posao odradi u najboljem slucaju prosecno a cesto veoma lose. Taj mod non-stop ''dise'', menja fokus, wb i ostala podesavanja kako pomeras kameru pa nije ni cudo sto snima brljotine, full idiJot mod koji nema nijedan drugi proizvodjac. Naravno nisu Z kamere najbolje na trzistu ali meni su sasvim solidne. Najvise sam koristio Z1 ali sve je to slicno i po hardveru a i softveru, vrte jedno isto od jeseni 2013 uz uvodjenje malo ''sirih'' sociva na Z2 i Z3.

Ovo je komentar o Z3 i kameri i to od pro fotografa sa foruma sa bar 15-20 godina iskustva u foto svetu, ako ne i vise - http://forum.benchmark.rs/showthread.php?334797-Sony-Xperia-Z3&p=4094277&viewfull=1#post4094277

Ali u ovom slucaju nije najbolji izbor Z2/3, zbog ogranicene xda podrske, vec M8, OPO..

Ako ti velicina nije problem za te pare Huawei mate 7.. odlican displej, bruuutalna baterija, vrhunska izrada itd

Naravno, ako nadje za 350e 😉

Poslednja izmena:
Kome je kamera na Z3 losa, taj ne zna nista o fotografiji i fotografskim tehnikama. Tacka.
Jednog dana kad budete imali medium format cmos senzore na mobilnom pravicete iste krsh fotke kao sto to radite i sada sa ovim senzorima, koji btw zadovoljavaju potrebe 99% imalaca istih. Tehnomasturbacija o losim kamerama, losim fotkama i losim telefonima pre svega dolaze od strane balavurdije koja jednom rukom mazi telefon a drugom prepone. Razumem ja sve to, testosteron je *******o pogonsko gorivo ali sto ume da zamuti razum, cudo jedno...
Dokonost, sta da se radi...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno