Šta je novo?

Koji tel oko 250e

nemanjahtc

Cenjen
Učlanjen(a)
26.11.2010
Poena
170
Najpre sam planirao telefon do 150e i uz vasu pomoc saznao da nema bolja ponuda od XRN4.
U medjuvremenu sam odlucio da izdvojim malo vise, to bi bila skala od 200-300e, znaci oko 250e, ako bas neki tel vredi 300e izdvojio bih, ali u tom slucaju 300e MAXIMALNO.

Da li uzeti Mi A1 za oko 220e, ili neki novi Samsung iz serije A ili C (2017), ili mozda Huawei Mate 8, stariji model ali sam citao o njemu da je veoma kvalitetan, mozda P10 Lite?

Poslednja izmena:
Najpre sam planirao telefon do 150e i uz vasu pomoc saznao da nema bolja ponuda od XRN4.
U medjuvremenu sam odlucio da izdvojim malo vise, to bi bila skala od 200-300e, znaci oko 250e, ako bas neki tel vredi 300e izdvojio bih, ali u tom slucaju 300e MAXIMALNO.

Da li uzeti Mi A1 za oko 220e, ili neki novi Samsung iz serije A ili C (2017), ili mozda Huawei Mate 8, stariji model ali sam citao o njemu da je veoma kvalitetan, mozda P10 Lite?
Uzmi u razmatranje i Honor 8.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

Koliko vidim za 300 eura se moze naci lg v20 koji je koriscen oko 20-tak dana sa garancijom od godinu dana.Vidim da ima na kp sajtu pa mozes i njega uzeti u razmatranje.
Ja sam uzeo pre dve nedelje nov lg v20 za 330 eura.Dosta dobar fon,pocevsi od zavrsne obrade pa do svega ostalog.

Ja bih gledao Xiaomi Mi 5s(ima za 250e), ili cak Mi Note 2 (odlican fon, o kome se bas ne govori mnogo na forumu), moze se naci za 310e. Isto vazi i za Mi5s Plus koji je ispod 300e.

Opet za 330e je tu Xiaomi Mi Note 3, a za 350e Mi 6, sto cenim da je malo previse iznad vec probijenog budzeta.

Overall Mi 5s bi tebi bio verovatno najbolji deal. Jako dobra kamera, ispred Plus i Mi Note 2 modela. Ja bih opet uzeo njih, jer ispod 5.5inca ne bih razmatrao telefon, plus imaju dosta bolju autonomiju. Meni licno je baterija najvaznija stvar, a kamera, pa skoro poslednja rupa na svirali. Opet to sam samo ja.

Ti vidi kako tebi odgovara i sta zelis, opet kazem cenim da bi ti Mi5s bio(overall) najbolji izbor.

Poslednja izmena:
Mozda malo vise cimanja, ali ako imas mogucnosti i nekoga u EU, idi na Xiaomi Mi6
Sa DHL shippingom za EU, kojim si oslobodnjen carine i PDV-a, dodje 300e, po meni za te pare (a i vise) nema bolje.

Poslednja izmena:
Mi6 je preskup vec tako da otpada, mi 5 i 5s su mi maleni 5.15 mi sada nekako maleni ekran, standard je postao 5.5 :)

Max 2 mi je sada nejasan model, na oglasima pise da je ekran 5.9 ili 6.0, na gsmarena 6.44, to je vec preveliko 6.44,

Mi note 2 mi se svidja specifikacijama, e sad dal on ili mi a1?

Upravo gledam oglase, mi note 2 je oko 300e, i retki su bas.

Poslednja izmena:
Pa sad. To ti je 80e vise.

Fora kod Mi A1 je sto dobijas klot android na xiaomi telefonu, sto je mnogima good deal, plus kamera za 220e je sasvim dobra. E sad, kao neko koristi telefon iste dijagonale, rezolucije, sa istim chipsetom, i baterijom koja je jaca za preko 1000mha, ja to ne da ne bih kupio nego, ne bih ni uzeo u razmatranje, kazem meni je baterija bas bitna stvar. Mnogo sam se razmazio po tom pitanju. Punim telefon jednom u dva dana i to kad je bas heavy usage, ovako jednom u tri dana.

Sa druge strane za tih 80e dobijas, ipak telefon iz pa, i dve klase iznad u svakom pogledu. Msm da vredi. Build quality je sigurno iznad Mi5 S i Mi5S plus, autonomija baterije takodje.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Xaomi nema konkurencije u tom cenovnom rangu.
Ako ti je potreban dual sim mozes razmotriti Samsung Galaxy J3 2017 Dual ili Samsung Galaxy J5 2017 Dual. Oba imaju solidnu bateriju koja drzi i duze od 3 dana uz stednju i ok hardware, solidne su izrade.

J3 i j5 2017 su ok, ali nemaju fhd ekran. Supruga ima A5 2017, dobar tel ali mi maleni ekran 5.2, fale onih 0.3inca :)

Ipak su mi skupi i honor 8 i mi5s, sve je to oko 300e, a ipak ekrani 5.2inca, dok Mi A1 pruza dosta za svoju cenu oko 215-220e.

Listajuci kineske telefone na KP sajtu naletim na: UmiDigi S2, UmiDigi Crystal, Oukitel K3, Elephone S7, Doogee Mix, LeEco Le Max 2, imaju po 4-6gb rama, 6000mah baterije, i svi kostaju do 250e, vredi li nesto od ovoga?

Umidigi S2 je jako lepo ocenjen telefon, to znam, ima malo cudnu rezoluciju ekrana, ali jako.dobar deal koliko vidim za oko 220e. Problem je samo sto Xiaomi Redmi Note 4X, osim dijagonale i dizajna, nudi sve to za manje novac...

LeEco Le Max 2 je odlican fon isto.

Sa ostalima nisam upoznat.

Razmisljam i o njemu, imam ga za 220e nov sa garancijom kod jednog poznanika. Inace moj otac ima J7 2016 koji je osakacen rezolucijom, nije fhd, ali onaj super amoled izgleda bolje od pojedinih fhd ekrana, tako da je kod 2017 modela to ispravljeno i dodat ram, a kamera je prilicno fina kod modela 2016, verujem da je ovde ista ili pak mrvicu bolja.
Videcu, sad tek ne znam sta da kupim, a resio sam do vikenda da zavrsim s tim. Sad sam prepun informacija :)

Ne bih ni razmatrao J7 pored A1.

Sto ne bi razmisljao, uzme 4/64 telefon sa SD 625 i stock Androidom, nema sta Samsung J7 pored toga da trazi, osim ako mu Amoled nije najbitnija stvar kod telefona.

Razlika u bateriji mu nista ne znaci, ukljucen AOD i razlika izmedju Stock i sugavog TW(sugav je i Emui i MiUi, kao i svaki drugi skinovani, da ne bude da hejtujem Samsung) ce nadoknaditi razliku u bateriji.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno