Šta je novo?

Koji tel oko 250e

nemanjahtc

Cenjen
Učlanjen(a)
26.11.2010
Poena
170
Najpre sam planirao telefon do 150e i uz vasu pomoc saznao da nema bolja ponuda od XRN4.
U medjuvremenu sam odlucio da izdvojim malo vise, to bi bila skala od 200-300e, znaci oko 250e, ako bas neki tel vredi 300e izdvojio bih, ali u tom slucaju 300e MAXIMALNO.

Da li uzeti Mi A1 za oko 220e, ili neki novi Samsung iz serije A ili C (2017), ili mozda Huawei Mate 8, stariji model ali sam citao o njemu da je veoma kvalitetan, mozda P10 Lite?

Poslednja izmena:
Pazi, Xiaomi je marka, vec izgradjena, i znacajna. Dok su ovi to tek u pokusaju, i veca je verovatnoca da ces sa njima imati vise problema. Ja ne bih isao na takve modele. Od kineza jedino Xiaomi, Huawei, Honor, ZTE (nubia), VIVO, OPPO, Leeco ili ti sad coolpad, Meizu. Mozda sam i preskoio neki ali ovi su najkvalitetniji.

Poslednja izmena:
Aha, evo bas gledam testove po YT, najvise mi se svidja UmiDigi S2 (220e ali me cudi ova rezolucija, dal je ovo uopste FHD?), pa onda Coolpad Max (imam ga na 240e), pa onda Elephone S7 i Mi A1, S7 mi je malo lepsi po dizajnu, nista vise.
Ali, ako su UmiDigi i Elephone sumnjivi po kvalitetu, onda mi ostaje izbor izmedju Mi A1 i Coolpad Max.

A kad si vec pomenuo Oppo, ima u mom kraju Oppo R9 Plus za 20.000din

Poslednja izmena:
Oppo je odlican telefon, ja sam kupio bratu r7s pre 2 godine, i jos ga sluzi. To je nov taj oppo r9 Plus?
Evo sad gledam specifikacije, i taj oppo r9 plus je vrhunski. Za mene prvi izbor, OPPO je vrh brend u Kini , npr oneplus je podbrand OPPO-a. Oppo su odlicnog kvaliteta u svemu.

Poslednja izmena:
Cak mislim da je taj OPPO R9 Plus, bolji od mi a1. Sve zavisi da li je nov ili polovan ( koliko je star ). OPPO telefoni su izuzetnog kvaliteta, i kad su novi nisu jeftini.

Za 20k dinara ovaj Oppo deluje stvarno jako dobro. Nisam uopste obratio paznju na njihove telefone. Ako je nov 20k, nema sta da razmisljas, to je 180e. Za taj novac bruka. Snap 652, 4GB/64GB, dobra baterija 4120mah, sad ne znam kakva mu je kamera i izrada. Ako nista kamera ne moze biti gore od RN4X :d

Otpada Oppo jer nema opremu, samo tel, lepo ocuvan, ali nije to to bez opreme bar meni. Otpada i UmiDigi S2 zbog rezolucije ekrana koji nije FHD, tako da za sada vodi MI A1, evetualno bih pogledao jos uzivo i Elephone S7 i Ulefone T1, koji ima takodje finu specifikaciju, brz odziv otiska prsta, 6gb rama, 64rom, Helio P25, ali mi nekako slabasna marka ovaj Ulefone, ima sam Teslu 6.1 to je ustvari Ulefone Paris i pokvario se nakon par meseci koriscenja.

Nema, nema nista. Pitao sam jel nije ukraden mozda, lik tvrdi da nije.
Ovako, odluka je pala na Xiaomi, e sad, sve prednosti ima Mi A1, samo me malo baterija mrsti, pa sam trazio nesto slicno njemu sa jacom baterijom i naisao na Mi Max 2, ali izgleda da je kamera njegova slabija od Mi A1, a ponajvise me brine velicina ekrana. Nasao sam u Nisu lika koji prodaje Note 4x, Mi A1, Mi Max 2, svi su na jednom mestu, pa cu videti koji mi najvise odgovara.
A sto se tice razlike u radu Mi Max 2 i Mi A1 cini mi se da su identicni, kao i prikaz ekrana, samo da kamera kod Max 2 mozda slabija, ali baterija dosta jaca.

Sve zavisi sta ti treba, mi A1 je 5.5 incha ekran, a Max2 je preko 6incha. Kamera ni nije toliko losija na Max2, pogotovo ako se instalira ona google kamera. Pogledaj gore na temi o Mix2, ima postavljene fotografije.

LTPS =low temperature polysilicon sto znaci da omogucava vecu rezoluciju (vece pixele), manju potrosnju energije i manju temperaturu samog displeya. Sto znaci da je u neku ruku bolji od obicnog IPS displeja.

Da ne otvaram novu temu, koji telefon bi preporucili od ova dva ponudjena
1) xiaomi Mi A1 dualsim 64gb
2)Xiaomi Mi Max 2 dual sim 64 gb

Mislim da su oba tu sa cenom. A ako ima bolja kupovina u tom cenovnom rangu, vi recite.

Thx :)

Sve zavisi sta t vise odgovara, veliki telefon sa velikom baterijom (Mi Max2) ili manji telefon sa cistim androidom (Mi1).
Ne znam da li si svestan velicine mi Max2.

I ja sada trebam da prelomim izmedju ova dva definitivno.
Prednost Mi Max 2 je po meni samo baterija i nista vise.
Zato sto, ako zanemarimo gabarite (neko voli vece, neko manje ekrane), velicina ekrana na Max 2 nam pruza vecu preglednost na telefonu ali takodje i manji kvalitet slike (meni bitna stvar), jer ista rezolucija na 5.5" i 6.44" ne moze dati isti kvalitet, kamera verovatno malcice losija u odnosu na dual kameru kod Mi A1, nadogranja os-a ce sigurno biti pre na stock androidu (mi a1) nego kod miui-a (max 2), tako da sve sem baterije je po meni na strani Mi A1, ali......hahaha ne znam ni ja. Morao bih da pogledam i jedan i drugi uzivo pre nego odlucim, najvise zbog kvaliteta ekrana i stabilnosti u radu.

Otišao J5 2017 kod šuraka!!!!
Mogu ti reći da je Mi A1 aždaja(za 3 klase bolji) za J5 2017 a isto koštaju.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Svratih do telenora juce, i odusevio sam se Motorolom Moto Z, onaj izuzetno tanki telefon.
E sada, ne dal ce biti podrzan sa Os-om neko duze vreme. Vidim da je i kamera ok.

Nazad
Vrh Dno