Šta je novo?

Tablet Koji tablet?

Struna

Poznat
Učlanjen(a)
24.05.2022
Poena
30
Ne znam šta da izaberem između ovih tableta, svi mi deluju slično...
1. Samsung Galaxy Tab A8 4/64
2. Nokia T20 4/64
3. Lenovo P11 4/128
4. Realme Pad 4/64

Nekako naginjem Samsungu, najnoviji je i koliko sam shvatio imaće najdugovečniju podršku, mada mi svi deluju kao rame uz rame.

Ok, Samsung otpisujem zbog ekrana, vidim da ostali imaju bolje IPS LCD 2K ekrane...
Realme, vidim eMMC pa računam da je nešto možda sporiji sa aplikacijama...

Nokia, ima tu prednost u LTE podršci, dolazi sa Android 11, 2 god podrške, 3 zakrpe, deluje solidno... Malo mi je taj Unisoc Tiger T610 nepoznanica mada deluje u skladu sa klasom.

Lenovo mi se dopada najviše izgledom, najveći ekran, quad zvučnici, SD 662 mi je poznat, ali ne znam koliko dugo podržavaju tablete... Ovaj dolazi sa A10.

Da odgovorim sam sebi, proverio sam...

Lenovo završava podršku za P11 krajem ove godine... Malo glupo, model iz prošle godine podržan samo naredne.

Nokia podršku za Android do 2023. a zakrpe do 2024.

Mislim da ću samo zbog toga prednost dati Nokiji.

Imao sam Realne Pad. Odličan je. Prodao jer pored fona, tablet ne koristim.

Nikad čuo za ananas hah... Je l' realna ta cena, koliko znam to je tablet koji košta 40+k inače...
iskren da budem jos nista nisam od njih kupovao, postoji diskusija o njima benchmark ananas diskusija, koliko vidim to je projekat delte tj miskovica tako da ne bi trebalo da bude problema
ovaj tablet je tokom preordera prosle godine kostao 34-35k tako da cena nije toliko nerealna

Jeste dobra ponuda, skoro previše dobra u poređenju sa ostalim, ali šta ću kad sam podozriv prema novim iskustvima kupovine. 😂

Elem, naručih T20... Dadoh joj prednost na konto podrške, ima LTE a i po recenzijama deluje kao solidan tablet za ne previše zahtevne korisnike.

Ipak sam na kraju uzeo Lenovo P11... Otkazao sam T20 kada sam pročitao da ume da brljavi sa WiFi signalom i da je zvuk osrednji...

Stigao mi P11 juče i baš mi se dopada... Odličan dizajn, velik ekran, odličan zvuk, samo eto neće dalje od Androida 11, ali dobro sad...

30k je realna cena za Mi Pad 5. Par puta ga i bilo na sniženju po 32000 u Mi Shopu. A preorder cena je bila koliko se sećam 35000.

Sad je kasno, kupih P11 za 30k... Malo sam bio podozriv prema ananasu, mada vidim da ljudi imaju pozitivna iskustva...

Kako god, zadovoljan sam sa P11 za moje potrebe, jedino sam se šokirao koliko je skupa tastatura za njega, oko 12k... Tastatura baš mnogo košta u odnosu na tablet.

Inače, Xiaomi Pad 5 je i dalje 30k, ako nekoga zanima...

Šteta što Xiaomi nema neki tablet skromnijih specifikacija za manje pare.

A8 ima katastrofa ekran. Moj glas za P11 ili Realme.
A sta fali A8?

Ja sam ga uzeo skoro klincu za crtace kada je bilo otvaranje Samsung Exp radnje u Delta City-u na lepom popustu i ne vidim da mu nesto specijalno fali.
Ok, nije OLED ekran ali daleko od toga da je katastrofa..

Koji tablet uzeti sa sim.card da ima za razgovor ,sms poruke itd. Posto imam a1 internet karticu od kucnog neta 400 gb ,ubacio bih ga u tablet . Vidim neki oukitel okt 1 i njegov drugi robusni tablet rt1 kakvi su oni ima li neko iskustva citam ok komentare.. Uzeo bih neki lenovo xiaomi itd ali nemaju opciju za razgovor putem sim card , ili imaju ali su skuplji od 30000 din .koliko bih ja izdvojio. Samsung vidim ima losiji ekran, a xiaomi ima po 3 gb rama. Ali je procesor 2.2.

Nokia, има сигуран апдејт. Остале фирме су како која и како где.
ali ima drugih nedostataka. bas sam citao i za nju. od zvuka koji nije sjajan pa nadalje. ovaj ide sa anlndroidom 12 ali ima sigurne apdejtove za dve godine .mislim na lenovo sa m10plus 3gen. 128gb.2k. 4g call. s tim sto lenovo ima dolby atmos i bolji zvuk.

ali ima drugih nedostataka. bas sam citao i za nju. od zvuka koji nije sjajan pa nadalje. ovaj ide sa anlndroidom 12 ali ima sigurne apdejtove za dve godine .mislim na lenovo sa m10plus 3gen. 128gb.2k. 4g call. s tim sto lenovo ima dolby atmos i bolji zvuk.
Онда долазимо до варијанте шта је новији модел, Нокија или Самсунг ?

Пошто оба телефона имају редован апдејт.
Или да се узме нпр Леново али ако постоји баг, генерално је питање када који модел Ленова има апдејт.

Онда долазимо до варијанте шта је новији модел, Нокија или Самсунг ?

Пошто оба телефона имају редован апдејт.
Или да се узме нпр Леново али ако постоји баг, генерално је питање када који модел Ленова има апдејт.
najblizi sam da uzmem lenovo ovaj m10plus3gen 2k 4gcall. 128gb. 4gb
bolji mi je ekran ips od samsunga bar za mene od tfta u toj cenovnoj klasi. a po meni nudi vise i bolje performanse od nokie po solidnoj ne tako skupoj ceni. moze se dokupiti i olovka za njega.

Koristi li neko Realme Pad? Deluje da je i dalje najbolja kupovina za do 200tinak eura.

Koji tablet izabrati Samsung tab a8 4/128 ili Xiaomi Redmi pad 5 4/128 oba od 10.5 inča? Oba su nešto više od 210 evra na kp.
Ograničen budžet.
Da li ima negde Xiaomi Redmi pad 5 6gb/128gb po nekoj povoljnijoj ceni?

Nazad
Vrh Dno