Treba mi pomoć pošto sam planirao da kupim tablet.
Želim da što više mogu zamenim sedenje za kompjuterom i surfovanje - ležanjem u krevetu uz neki tablet, što zbog kičme, što zbog nekih drugih problema.
Ono što bih najviše radije je naravno pregled web stranica kao zamena za sedenje za kompom (za kojim provodim možda i previše dnevno na internetu) i kada odem na putovanje da mogu da gledam filmove.
E sada sam u dilemi da li da jurim 10" neki tablet ili da uzimam Nexus 7? Iako mnogi ljudi kažu da je 7" dovoljno za sve operacije, meni se ipak čini i nikako da se razuverim, da je to ipak malo, i da bih morao da zumiram ekran dok surfujem internetom, pa me privlače 10" tableti. Inače nije mi nešto bitna portabilnost jer bih ga koristio uglavnom po kući i kada idem na neko putovanje, možda po neka igrica.
Da mogu ovde u Srbiji kod nas da nadjem Nexus 10 odmah bih ga kupio (naravno da stave neku pristojnu cenu tipa 400€ za 32 GB ako je to uopšte moguće da bude ta cena za taj model, tipujem da bi nabili oko 55.000 din sigurno :S ).
Pored Nexus 10 koji je stvarno moćan po hardwer-u, a naravno i po software-u, ne znam ima li još 10" tableta koji su jako dobri, a da cena nije urnebesna. Vidim ovaj Asus TF300 nije loš, ali ne znam... Ta Tegra 3 mi ne deluje kao futureproof za 10" tablet, mada pretpostavljam da za moje potrebe mi ne treba ništa jače.
PS. Idem u Barselonu sledeće nedelje, da li bih možda tamo mogao da nadjem negde Nexus 10 možda?
Mišljenja?