Šta je novo?

Koji tablet kupiti

Meni se ovaj Note 8.0 sviđa al ga baš ubiše sa cenom, ko da nisu u vinklu, života mi... i još ostaje pitanje da li će wifi model moći da se teteruje, ma sa Samsungom vazda ima nekih *******cija

Zato ce uskoro izaci Samsung model od 8" koji nije note, nema olovku, i kostace dosta manje.

Treba mi pomoć pošto sam planirao da kupim tablet.

Želim da što više mogu zamenim sedenje za kompjuterom i surfovanje - ležanjem u krevetu uz neki tablet, što zbog kičme, što zbog nekih drugih problema.

Ono što bih najviše radije je naravno pregled web stranica kao zamena za sedenje za kompom (za kojim provodim možda i previše dnevno na internetu) i kada odem na putovanje da mogu da gledam filmove.

E sada sam u dilemi da li da jurim 10" neki tablet ili da uzimam Nexus 7? Iako mnogi ljudi kažu da je 7" dovoljno za sve operacije, meni se ipak čini i nikako da se razuverim, da je to ipak malo, i da bih morao da zumiram ekran dok surfujem internetom, pa me privlače 10" tableti. Inače nije mi nešto bitna portabilnost jer bih ga koristio uglavnom po kući i kada idem na neko putovanje, možda po neka igrica.

Da mogu ovde u Srbiji kod nas da nadjem Nexus 10 odmah bih ga kupio (naravno da stave neku pristojnu cenu tipa 400€ za 32 GB ako je to uopšte moguće da bude ta cena za taj model, tipujem da bi nabili oko 55.000 din sigurno :S ).
Pored Nexus 10 koji je stvarno moćan po hardwer-u, a naravno i po software-u, ne znam ima li još 10" tableta koji su jako dobri, a da cena nije urnebesna. Vidim ovaj Asus TF300 nije loš, ali ne znam... Ta Tegra 3 mi ne deluje kao futureproof za 10" tablet, mada pretpostavljam da za moje potrebe mi ne treba ništa jače.

PS. Idem u Barselonu sledeće nedelje, da li bih možda tamo mogao da nadjem negde Nexus 10 možda?

Mišljenja? :)

Imaj u vidu da Nexus 7 i TF300 imaju istu rezoluciju, pa bi ono što bi zumirao na jednom morao i na drugom.
Tegra 3 je za tvoje potrebe čini mi se puna kapa za duži period, ne moraš da brineš oko toga.
Najbolje bi bilo da pojuriš Nexus 10.

Tacno, nisam ni razmisljao o tome. Znaci da bih mogao kao covek da surfujem bez mnogo zumiranja treba mi Full HD tablet.
Imate li mozda jos neki predlog? iPad-ovi su poprilicno skupi, gledao sam i njih.

Jesu, ali razmisli i o iPad 4 ipak, možda bi mogao da ga otplatiš na rate ...

Pogledaj moj post na prethodnoj strani. Ako ti nije preskup, uzmi TF700, on ima bolju rezoluciju od TF300.

Inače, s obzirom da ti nije bitna mobilnost već udobno korišćenje tableta u kući, onda svakako idi na 10", a ne na 7".

Zaboravio sam da je ipad 4:3, onda je svakako bolji TF700 za filmove.

Neko je pomenuo da se ocekuje izlazak 10" Full HD tableta...

Koji 10" tableti su Full HD? I koji ce se uskoro pojaviti? Ako je neko upuce... :)

Ljudi u pomoc.... Kupio bih neku tabletu 7 ili 8" koji moze da radi bez mnogo zezanja sa 3G modemom a max cena do 23000 hiljade ... Rezolucije 1024 , IPS ekran, da radi jedno 5-6 sati dnevno, dual cpu ... Pomagajte

Sto ne bi za te pare uzeo tablet koji ima 3g video sam da ima za 22 ili 23k Prestigio crni i beli

Ljudi u pomoc.... Kupio bih neku tabletu 7 ili 8" koji moze da radi bez mnogo zezanja sa 3G modemom a max cena do 23000 hiljade ... Rezolucije 1024 , IPS ekran, da radi jedno 5-6 sati dnevno, dual cpu ... Pomagajte

Ako nisi probao tablet sa slobodno mogu reci ``budzevinom`` od 3G modema, prvo probaj pa onda idi na tu varijantu... A kao sto rece covek za te pare imas i vec gotov proizvod, samo ne znam kakav hw ima..

Poslednja izmena:
Ja sam zapamtio da je dual core mislim 1,6 da ima 1 gb rama i fenomenalno pakovanje, futrola sto je meni privuklo paznju.

Pa kaki su ti Prestigio-i sto se tice baterije ( duzine trajanja iste) i grejanja jer kapiram da je i to vrlo bitno za ovaki tip uredaja ???

Ma ima nexus 7 na kp-u za oko 200 evra, sa garancijom, a jos plus ima 3g u sebi. :)

Moja preporuka je Samsung galaxy Tab 7.7 (GT-P6800).
Polovne mozes da nadjes za nekih 200-300e. Inace u radnjama je i dalje preskup: oko 60k din.
Najbolji 3G tablet koji je Samsung ikada napravio.

Ja mogu da predozim Prestigio 5597 citao sam i ljudi kazu da je dobar.Ja sam koristio njihov stariji model 5080cpro i veoma sam bio zadovoljan.treba da ima tema pa malo procitaj

jel ima neko preporuku koji kinez valja!i savet za ovaj allwinner quad core 10inch sa powersgx 540 gpu.neka iskustva deluje mocno za nije skupo i sl?

ovi kinezi sa izmisljenim imenima sto koriste ove arm quadove dual core proc i neke grafike dobre ...deluju hardverski pristojno pa ako je neko imao iskustva da nesto preporuci.

da rezoluija je prilicno retro ali kao parce hardvera ne deluje lose,jel ima nek iskustva sa fleshovanjem romova i rutovanjem ovakvih tableta,prestigio i sl ..

Vrh Dno