Slazem se da je veliki izbor, ali bas zato sam i potrazio savet

Rekao sam "best buy" ili "best value for the money", a nemoguce da tu spadaju svi 10" tableti. Mozda ih ima 2-3...
Pa i ne baš. Zavisi od onoga za šta ti treba i šta očekuješ.
Meni recimo treba za zabavu - da klincima pustim crtać, da poteram neku besplatnu igricu (one slabije zahtevne), da malo surfujem, da malo chatujem. Znači nikakav ozbiljniji rad. Čak zbog klinaca mi i odgovara da baterija nije aždaja - posle određenog vremena zacrveni se i žalim lepo - tablet se gasi i ide na punjenje. Tu za 20 - 25 hiljada možeš da uzmeš fin dual core android od manje poznatih (nepoznatih) firmi - Prestigio, GoClever i slično. Naravo to je bez GPS-a i bez 3G.
Za razliku od mene drugar koristi tablet za posao - treba mu da je stalno online da bi mogli da ga kontaktiraju u slučaju nekih problema - on je uzeo Nexus7 (Google + ASUS) i njemu to odlično radi, ali onda tražiš neki da podržava 3G.
Naravno, ako ti treba za neki ozbiljniji posao tu od jačih imaš ASUS (TF300T, 700 i sl).
Ako oćeš apple, to kreće od nekih 35k za ipad mini pa naviše. Ljudi kažu da su predivni i da savršeno rade, nisam probao al nema razloga da im ne verujem.
Ako oćeš win8 mislim da to kreće od 500 evra pa naviše. Ima i win7 al koliko sam shvatio nije baš funkcionalno (jednostavno OS nije pravljen za tablete).
Uglavnom, meni je trebao za zabavu, uzeo sam prošle godine prestigio 5097 i zadovoljan sam. Uzeću sad ponovo 5597 jer je ćera razlupala ekran (inače iako razlupan ekran tablet i dalje radi) mada sam video u jednoj radnji da ima TF300T za 26k al je na outlet-u što cenim da je ustvari refurišovan (il već kako se to kaže na naškom) iako ne piše.
Dodatak: da ne bude zabune, imaš ti zabavu i za veće pare i zabava je bolja (recimo kod ovog mog je zvučnik baš loš i ne može dosta toga da potera - ipak je single core), al znaš šta kažu - kolko para tolko i muzike.