Šta je novo?

Koji tablet kupiti

E to je vec druga stvar, mada ako je nekome najbitnija stvar na tabletima da ima zadnju kameru onda i sgt 2 moze XD

SGT2 moze da dodje kao razumna kupovina naspram nexusa jedino ukoliko nekome treba i uredjaj za telefoniranje, nikako drugacije, realno ko ce da slika za tabom??? :D Msm i telfoniranje je jedva izvodljivo, ali je izvodljivo.. :D

A, ko ce da drzi onoliki tablet pored uveta :):):). Lepo uzmes slusalice i razgovaras.

Zar moze nexus 7 da radi kao telefon? Ne racunam skype i slicno.

Koji tablet od 10" je trenutno best buy? Ili koji tablet/tablete te dijagonale vredi uzeti?

Koji tablet od 10" je trenutno best buy? Ili koji tablet/tablete te dijagonale vredi uzeti?
Svaki. I nijedan. Cene za 10" idu od 20k do preko 100k, operativni sistemi 3 komada, mogućih kombinacija milion.

Izmena: ustvari mislim da ih ima već od 12-13k kod nas.

Poslednja izmena:
Slazem se da je veliki izbor, ali bas zato sam i potrazio savet :)
Rekao sam "best buy" ili "best value for the money", a nemoguce da tu spadaju svi 10" tableti. Mozda ih ima 2-3...

Slazem se da je veliki izbor, ali bas zato sam i potrazio savet :)
Rekao sam "best buy" ili "best value for the money", a nemoguce da tu spadaju svi 10" tableti. Mozda ih ima 2-3...

Pa i ne baš. Zavisi od onoga za šta ti treba i šta očekuješ.

Meni recimo treba za zabavu - da klincima pustim crtać, da poteram neku besplatnu igricu (one slabije zahtevne), da malo surfujem, da malo chatujem. Znači nikakav ozbiljniji rad. Čak zbog klinaca mi i odgovara da baterija nije aždaja - posle određenog vremena zacrveni se i žalim lepo - tablet se gasi i ide na punjenje. Tu za 20 - 25 hiljada možeš da uzmeš fin dual core android od manje poznatih (nepoznatih) firmi - Prestigio, GoClever i slično. Naravo to je bez GPS-a i bez 3G.

Za razliku od mene drugar koristi tablet za posao - treba mu da je stalno online da bi mogli da ga kontaktiraju u slučaju nekih problema - on je uzeo Nexus7 (Google + ASUS) i njemu to odlično radi, ali onda tražiš neki da podržava 3G.

Naravno, ako ti treba za neki ozbiljniji posao tu od jačih imaš ASUS (TF300T, 700 i sl).

Ako oćeš apple, to kreće od nekih 35k za ipad mini pa naviše. Ljudi kažu da su predivni i da savršeno rade, nisam probao al nema razloga da im ne verujem.

Ako oćeš win8 mislim da to kreće od 500 evra pa naviše. Ima i win7 al koliko sam shvatio nije baš funkcionalno (jednostavno OS nije pravljen za tablete).

Uglavnom, meni je trebao za zabavu, uzeo sam prošle godine prestigio 5097 i zadovoljan sam. Uzeću sad ponovo 5597 jer je ćera razlupala ekran (inače iako razlupan ekran tablet i dalje radi) mada sam video u jednoj radnji da ima TF300T za 26k al je na outlet-u što cenim da je ustvari refurišovan (il već kako se to kaže na naškom) iako ne piše.

Dodatak: da ne bude zabune, imaš ti zabavu i za veće pare i zabava je bolja (recimo kod ovog mog je zvučnik baš loš i ne može dosta toga da potera - ipak je single core), al znaš šta kažu - kolko para tolko i muzike.

Poslednja izmena:
Hvala na iscrpnom odgovoru :)
Meni je vazan kvalitet ekrana i baterija. Sluzice za surf, citanje casopisa i za gledanje filmova (uglavnom sa LAN-a). Vazno je da je 10" tj da je veci ekran (zato svi 7" otpadaju).
Nemam neku predodredjenu cifru ali recimo do oko 400 evra.

Kupis IPAD i sigurno ce ispuniti sve tvoje uslove i vise, baterija jednostavno nenadj.....
IOS naviknes se, a kad se naviknes best aplikacije, tweekovi.....

iPad svakako nije idealan za gledanje filmova. Iako ima ekran od 9,7" inča, ipak je u 4:3 odnosu stranica pa ti veliki deo ekrana neće biti iskorišćen kod gledanja filma (tj. biće velike crne trake iznad i ispod filma). Što se tiče kvaliteta ekrana, baterije, tu jeste odličan. Ali novi iPad 4 bi svakako preskočio tvoju cenovnu granicu od 400 evra. Zato, ako želiš da gledaš filmove i serije, moj predlog je neki kvalitetniji Android tablet od 10" sa odnosom stranica 16:10 (većina je takvih). Npr. za 300 evra imaš Asus Transformer TF300T, ima jak procesor, ali i štedljiv za bateriju jer kad radi manje zahtevne zadatke koristi samo jedno (dodatno) jezgro, a kad mu treba snage koristi četiri puna jezgra. Odlična mašina, ali uzmi u obzir da je rezolucija 1280x800 koja na tolikoj dijagonali postaje mala. Imam tablet te dijagonale i rezolucije, dobro sve izgleda, ali može i bolje. Ako ti nije hitno, razmisli da sačekaš koji mesec i da kupiš neki 10" tablet sa rezolucijom 1920x1200. Ima ih i sad na tržištu, na primer Asus Transformer Infinity TF700T, ali košta 55 hiljada dinara.

Samsung Note 10.1, wifi verzija, imaju novi na KP sa računom i garancijom, uzeti preko operatera, mislim da se možeš iscenjkaš za tu kintu, ako ne i nižu.

Posto vidim da se ovde skupila ``tableticarska`` ekipa.. :D Vidoste li rodjaci vi cenu za Note 8.0 WI FI model.. :D :D 405 e. . . :D hahahah 3G onda 500e.. Mozga bez.. :D

Ja bi to nazvao LOPOVI kojima nikako neko da stane na put

Ja bi to nazvao LOPOVI kojima nikako neko da stane na put

Ma kako god da nazoves isto ti je.. Znaci toliko mi fali tablet od 7 incha koji mogu da koristim ko telefon, i planirao sam da prodam ovaj galaxy tab 10.1 i telefon i kupim neki od 7 incha ili ovaj od 8 i Bog da me vidi, ali kako akd kosta 500e.. :D Msm realno ima da idem i da kupim Galaxy tab 7.7 i uzdravlje.. Cekam onaj Galaxy tab 3, mislim sve ajde napravice sad neki quad core, roknu ga 300-350e za 3G model, kad ono gedora.. I dalje dual core na 1.2, nije da bolujem od hw i da ocu da pricam kako ima quad core tablet, nisam iz te price, ali kako da koristis dual core neki Samsung kad mu TW ne da da radi.. Kako... :(

Meni se ovaj Note 8.0 sviđa al ga baš ubiše sa cenom, ko da nisu u vinklu, života mi... i još ostaje pitanje da li će wifi model moći da se teteruje, ma sa Samsungom vazda ima nekih *******cija

Nazad
Vrh Dno