Deluje isprva dosta skup za funkcije koje ima. Kod nas toner 1250 dinara tako da reklamirana ušteda od 80% samo marketing. Ako je obim štampe velik a tipski se štampaju jednostrana dokumenta može biti isplativo. Ideja je dobra, verujem da će vremenom biti kvalitetnijih i jeftinijih štampača tog dizajna.Jeli ima neko iskustva sa HP Neverstop štampačima? Ne netu piše da su za štampu dosta povoljniji od standardnih mono laser štampača, za ljude koji malo više štampaju.
Koliko strana izgura toner i koliko kosta zamenski?Uzeo Brother HL-1112E i da vam kazem da je kvalitet stampe odlican. Brzina stampanja takodje. I da napomenem da zamenski toneri funkcionisu odlicno. Takodje velicina samog stampaca je iznenadjujuce mala. Nikad vise inkjet...
To "isparenje" je u stvari ozon koji se stvara pri radu.Onda cu uzeti Brothera, pa javljam utiske. Mada negde sam procitao da laserski stampaci nisu dobri za zdravlje, tj. da imaju neka isparenja i da su ta ista kancerogena?
Toneri nemaju cip. Imaju neki klip mehanicki koji kad pomeris resetujes toner.Super to je bas povoljno, moj stari 5250DN se jos drzi ali svakako bi ga zamenio uskoro...
Jel ketridzi imaju čip?
Uzeo Brother HL-1112E i da vam kazem da je kvalitet stampe odlican. Brzina stampanja takodje. I da napomenem da zamenski toneri funkcionisu odlicno. Takodje velicina samog stampaca je iznenadjujuce mala. Nikad vise inkjet...
Ma odma da se nemlatim sa probnim. Njega neka u rezervi...Kad si pre isprobao zamenski toner?
Lepo, meni ne deluje sigurno da menjam sam onu boju... Ne bih da smrcemBrother mono laseri kidaju... Ja imam knjigovodstvenu agenciju i 3 5250DN u pogonu i 2 u rezervi. Stotine hiljada strana istampali, dnevno svaki odstampa bar 120-150 listova, nikad izdali a uzeti polovni pre 5-6 godina... 300 din toner, punim sam, za te pare dva punjenja i 5-6000 strana 💪
Pre toga 1700din zamenski toner 2.5-3000 strana. Nema bolje![]()
Maska i napolju menjam. Jako malo odleti, mizerno nesto...Ma odma da se nemlatim sa probnim. Njega neka u rezervi...
Post automatically merged:
Lepo, meni ne deluje sigurno da menjam sam onu boju... Ne bih da smrcemSvaka cast za to.
Da li cistis bubanj posle svake zamene tonera? Pise da treba da se cisti onaj fotosenzitivan deo sa mikrofiber krpom i alkoholom...I koliko stranica si odštampao kad si napisao da "zamenski" funkcionišu odlično? Množina.
Godinama koristim zamenske tonere i sve češće imamo probleme. Posebno mi ide na živce kada toner za 9.000 kopija posle 3-4 hiljade počne da izbacuje neku štraftu ili tačkice. Kada se desi u prvih 1000 kopija, reklamiramo. Kada se desi posle, trpimo ga za manje važnu štampu. Nadam se da neće da ošteti nešto u štampaču.
Nemam više nijedan štampač sa 1010 tonerom, ali kada su pali ispod 1000 dinara, postali su katastrofa. Plaćao sam ih as low as 450 dinara, ali sa njima je moglo da se štampa bez problema do max 1000 stranica. Bili je dovoljno jeftino, pa ih nismo vraćali. Nedavno izbacili poslednja 2 štampača sa tim tonerima.
Za dugovečnost makine, normalno se habaju delovi i da zaboraviš na servis, što bi narod rekao optimalno opterećenje kao i kod automobila imaš max broj obrtaja motora i preporučeno do koliko obrtaja da vrtiš.Preporučena mesečna količina stranica 100-1000?
Netačno.Samo da napomenem da u slucaju punjenja tonera gubite garanciju na stampace, znaci samo ako koristite originale imate garanciju.
Ispod toner praha postoji sunđerasti valjak koji hoće da se raspadne i pravi problem koji si opisao. Takođe, još mnogo toga utiče. Ako te interesuje gde ima kvalitetnih refil tonera u Beogradu pošalji mi poruku.U vezi zamenskih tonera; postalo je igra na sreću. Za moj kućni štampač (HP LJ 252n) kupio sam sve tri boje neki u crno-zelenoj kutiji, piše MS na njoj. Oznaka XL, za više strana. Sva tri sam morao vrlo brzo da promenim (bacim) jer sam imao linije od boja po papiru. Kada sam ih izvadio, prah sa bojom je svuda bio po onom valjku. Čišćenje nije pomoglo.
Kupio sam neki drugi (belo-plava kutija, mislim da je pisalo Orink) i ti su se pokazali boljim. Imao sam više sreće valjda. Taj nema XL oznaku...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari