Šta je novo?

Koji SSD

Они лево.

premijer je napisao(la):
evo ploce Gigabyte 990XA-UD3 AM3+
koji od ovih?
Otvoriš uputstvo za ovu ploču i na strani 24 lepo je obeleženo tačno koji je redni broj svakog SATA konektor. Poveži SSD na SATA3_0 konektor.

I na ploči je u većini slučajeva obeleženo.

Ti samo i imas 6 komada sata 2.0 (ili ti sata 3Gb/s) konektora.
Svejedno je u koji ces od njih ukljuciti ssd, a sa leva prvo idu sata_0 i sata_1 pa 2 i 3 pa 4 i 5.

6 x SATA 6Gb/s connectors supporting up to 6 SATA 6Gb/s devices

U pravu si ***... u sta sam ja sinoc gledao ko zna... u svakom slucaju neka boca u ta dva a brzine ce biti vece.

Stigao konacno samsung evo 250gb. :) naravno uz njega nisu dosli ni sata kabl ni srafovi pa sam muku mucio dok sam iskopao kesu sa kablovima od maticne :) nadjoh i srafove nekako nagurah u policu iznad hdd (raidmax je kuciste sa onih 5,6 polica). Nisam jos stigao da ga testiram. Tri puta sam u magicianu pokusao da kloniram sistemsku particiju svaki put je puklo kada dodje do 100 % ne znam sto. Onda sam mocnim Paragonom uradio posao iz prve. Ono sto nisam ocekivao je da ce u startu nakon prikljucenja biti uzeto 18gb pa od starta javlja 232gb velicinu. Prebacio sam u AHCI mod i ukljucio RAID imam 8gb rama pa kontam da ovo nije problem. Ispostovao sam onu proceduru od desetak stavki od iskljucenja hibernate do indeksiranja itd. Videcemo sta ce pokazati testovi. Mada najvaznije je kakav ce biti u realnom radu.

Ono sto nisam ocekivao je da ce u startu nakon prikljucenja biti uzeto 18gb pa od starta javlja 232gb velicinu.

Ajd nemoj sad i ti, mislio sam da smo sa tim završili.

250GB=250.000.000.000bytes (proizvođači diskova koriste SI sistem jedinica)= 232,81GiB (gibibajt, binarni gigabajt koji Windows označava kao GB).

250gb.jpg

Ajd nemoj sad i ti, mislio sam da smo sa tim završili.

250GB=250.000.000.000bytes (proizvođači diskova koriste SI sistem jedinica)= 232,81GiB (gibibajt, binarni gigabajt koji Windows označava kao GB).

Pogledajte prilog 157216

Da da totalno sam zaboravio da u binarnom sistemu nije hiljada nije hiljada nego 1024 :/

Pomislih u prvi mah da je toliko oduzeto za kes itd... A normalno da ce proizvodjaci da se gadjaju VECIM ciframa. Komercijala.
koji program je najbolji za testiranje?
Ako je ovo sto pokazuje u magicianu za ukljucen rapid mode istina ova sprava vredi svakog evra!

Ispodesavao si "ONU" proceduru za koju smo rekli da je bajata i da ne vazi za ssd-ove ima vec 2g ...?

nema nove procedure,podigni magician-a,u system optimization sini max performance i to je to.

nema nove procedure,podigni magician-a,u system optimization sini max performance i to je to.

a sta da radim sa onih dvanaest stavki ,,starih,, koje sam ispostovao od iskljucenja hibernate, indeksiranja, off defragment i ostalo? da sve tako ostane ?
sad mi je na max performance...

nije bitno,nece mu nista biti,nije ssd od papira,kad bi znao sta ja mom radim a evo ga kao nov posle toliko vremena.

Hibernaciju isključi jer troši prostor na disku, a bespotrebna je.

Evo sad iz nepoznatih razloga adwanced warfare ne radi krene da ucitava i pukne svaki put. Koliko sam skontao iz obavestenja nema dovoljno memorije!?? Pre par dana jurio je kao lud na istom ssd. Verovatno je jedna od onih 12 starih stavki poremetila sve. Verovatno ona gde sam pagefile stavio na nulu umesto preporucenih 12gb koliko je bilo na hdd.

Koliko imaš RAM-a? I pokreći igru kao admin za svaki slučaj.

Koliko imaš RAM-a? I pokreći igru kao admin za svaki slučaj.

Ram 8GB. Evo sam pagefile za virtuelnu memoriju povecao na 2GB sad me je pustilo nesto duze ali u sred igranja opet je puklo. Kaze fali memorije. Sad se sve ovo kosi sa onim sto sam citao o ssd. Pa valjda na njemu pagefile na nulu ide!?

Ide, ako imaš dovoljno RAM-a. Stavi pagefile 4 ili 8GB, pa vidi. Mada ne znam šta ti radi u pozadini kad CoD tako brlja ili i dalje ima memory leak.

Ide, ako imaš dovoljno RAM-a. Stavi pagefile 4 ili 8GB, pa vidi. Mada ne znam šta ti radi u pozadini kad CoD tako brlja ili i dalje ima memory leak.

Ne radi nista u pozadini ali sam win 7 uzme izgleda skoro 2Gb sve ostalo pojede COD. Nije 8 gb nedostizno. Bio sam skroz ugasio pagefile jer je tako pisalo u onom uputstvu. Kontam da sistem kod ssd uzima sam pa automatizmu koliko mu treba.

Ne, pagefile je identično funkcioniše i na hardu.
To piše da gasiš ako imaš dovoljno RAM-a, da bi smanjio broj upisa na SSD.
Ako nemaš, moraš da namestiš pagefile u prevodu virtuelnu memoriju.

Ne radi nista u pozadini ali sam win 7 uzme izgleda skoro 2Gb sve ostalo pojede COD. Nije 8 gb nedostizno. Bio sam skroz ugasio pagefile jer je tako pisalo u onom uputstvu. Kontam da sistem kod ssd uzima sam pa automatizmu koliko mu treba.

pusti ti uputstvo i stavi 4gb page file :)

DarkMagician & StormScion apsolutno ste u pravu. Totalno sam pogresno protumacio ono sto pise za page file. Evo vratih ga na 4gb iako mi preporucuje 12gb cak :) Pazaricu jos 8 gb uskoro nema druge. Rama nikad dosta.

meni vise smrdi na memory leak,nije to do ssd-a i ram-a,tj do hardvera.

meni vise smrdi na memory leak,nije to do ssd-a i ram-a,tj do hardvera.

jos kad bi mi pojasnio sta je memory leak?
sta god bio izgleda da je uzrok problema sto sam pagefile stavio na nulu. mislim da bi mi sad bilo idealno da kupim jos 8gb rama. i da ukljucim rapid mode.

To je kada neki program krene da koristi nenormalne količine RAM-a, uglavnom sav, jer nije dobro odrađen.
A Windows uvek preporučuje da imaš page fajl koji je 150% toga koliko imaš RAM-a. Ne treba ti 12GB pagefile. I ako je do memory leak koji izaziva CoD, nijedna količina RAM-a nije dovoljna.

To je kada neki program krene da koristi nenormalne količine RAM-a, uglavnom sav, jer nije dobro odrađen.
A Windows uvek preporučuje da imaš page fajl koji je 150% toga koliko imaš RAM-a. Ne treba ti 12GB pagefile. I ako je do memory leak koji izaziva CoD, nijedna količina RAM-a nije dovoljna.

Hvala :) Videcemo sta ce dalje biti ovo se nije javljalo sve dok nisam pagefile snizio na nulu.

Nazad
Vrh Dno