Ae sada i ja da pitam za preporuku treba mi sata 3 SSD posto imam i odgovarajucu plocu da ga nakacim Cparticija mi je sada 55gb znaci uklapam se u 60gb SSD mada ne bi bilo lose jos tih 4gb pa da bude 64. Brzina pristupa mi je bitna,kao i stabilnost,pa dajte predloge iskusni drugovi forumasi.
Pa i nije, ako ne instaliras Win7 Ultimate.
Meni recimo Win7 Home Premium x64 sa programima i par igara (Oblivion i par sitnijih) zauzima 30GB.
Srdjane kao sto kaze garson za w7 ultimate moze biti malo 55-59GB (koje dobijes od ssd-a kad formatiras neki od 60-64GB)...
Ja sam sa Mushkin Callisto Deluxe 60GB presao na M4 od 128GB jer mi je pocelo ponestajati prostora...
W7 ultimate je rastao i rastao i zauzimao sve vise i vise prostora...
Ako uzmes neki mali ssd , od 60-64GB , onda se ugledaj na garson-a i W7 Home verziju instaliraj.
Ko ima para nek kupi neki od 120-128GB...
posto vidim da se pominje Mushkin Callisto Deluxe, kako se ovaj SSD pokazao? Vidim da je dugo na trzistu, a i ja trazim neki SSD za moj laptop (koji ima Sata II) i vidim da ga ima po manje-vise povoljnoj ceni (oko 140eu za 120GB)... I da da li su velike razlike u realnom radu u korist ovih novih Sata III SSD-a
Imao sam taj Mushkin Callisto Deluxe ali od 60GB i bio je dobar, da sam imao verziju od 120GB ne bih menjao, ne primeti se narocito neka razlika...
Mozda se u pocetku, nekoliko klikova i otvaranja kojecega meni i ucinilo da je malo, malkice m4 brzi ali... ko zna mozda je to samo bio subjektivni osecaj...
Da nije dobar ne bi ni uspio da opstane kao sf1200 pored sf2281 ssd-ova, tako da nije uopste los izbor za one koji nemaju sata3 podrsku na ploci i za one koji ne jure perfomanse (koje se u realnom radu i ne primete narocito, iako postoje i mere se)...
Uvek bolje 120 nego 60GB...
Znas da zbog slabog TRIM-a svi sf12xx ssd uspore sa upisom podataka (klub 60) i da su iako usporeni mnogo brzi od hdd-a...
Razlika u brzini je ko besana bembara i dobar stojadin ... slikovito da opisem...
Definitivno se oseti u svemu razlika izmedju hdd i ssd, pristup svemu je brzi , zivahnije je sve ...
NE RADI DL NA SSD!