Šta je novo?

Koji SATA DVD rezac?

• Začetnik teme Začetnik teme z_m00n
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

z_m00n

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2005
Poena
619
Uskoro hocu da pazarim jedan sata dvd rw, ali apsolutno nemam predstavu koji, malo sam gledao ostale postove koji imaju veze sa ovim, ali nista konkretno nisam zakljucio, uzmi samsung, ma jok Liteon je bolji, ovde ih ima, sad ih nema...

Sto se mene tice, ne mora da bude rekorder sto se tice brzine, nije mi bitna lightscribe ili labelflash tehnologija, treba mi pouzdan rezac i to je to.
A sto se tice toga gde imaju da se kupe to moze i na PM da ne bi krsili pravila foruma.

Ma poenta je da je sata prakticniji zbog kablova i protoka vazduha, povrsini koju zauzima IDE na maticnoj i naravno hot swapa!
Tako to ja kapiram! 😉

Neko je negde spomenuo da sa SATA optikom nema onog glavljenja kompa od par sekundi dok ne procita sadrzaj diska. Je li to tacno?

Ma da, inače hot swap optičkih uređaja je nešto što se svakodnevno radi :-devil-:

aj' da pitam posto ima veze sa temom: (a verovatno ce nekom zatrebati 😉)
da li neko zna gde ima da se nadje SATA power cable (konverter iz normalna 4-pina)??? to izgleda ovako...
311_SataPowerCable.jpg

imam starije napajanje koje nema sata kablove, a treba mi za LITE-ON LH-20A1S...

Poslednja izmena:
evo da se javim da sam nasao u Imtelu za 90 din. 🙂 pomenuti konverter...trebace nekom ko ima napajanje bez SATA podrske, a zeli da kupi SATA DVD/RW (koji nemaju 4-pinsko napajanje)

Ma poenta je da je sata prakticniji zbog kablova i protoka vazduha, povrsini koju zauzima IDE na maticnoj i naravno hot swapa!
Tako to ja kapiram! 😉

Neko je negde spomenuo da sa SATA optikom nema onog glavljenja kompa od par sekundi dok ne procita sadrzaj diska. Je li to tacno?

Ne smrzava kad ucitava disk, ali kad je vec startovan Nero i ubacis disk onda smrzne. Barem kod mene na masini iz potpisa.

Ne smrzava kad ucitava disk, ali kad je vec startovan Nero i ubacis disk onda smrzne. Barem kod mene na masini iz potpisa.
Probaj da instaliras novije no-RAID (pretpostavljam da ne koristis RAID na njemu) drajvere za JMicron JMB363 ili da instaliras standardni IDE kontroler koji ide uz XP. Takodje proveri u BIOS-u u kom rezimu radi 😉

Poslednja izmena:
Pošto je prošlo skoro 3 meseca od onog testa, a ja planiram da pazarim SATA DVDRW interesuje me šta je trenutno aktuelno od istih.
Od benchaman-a sam čuo (iz njegovog iskustva) da NEC baš i nije najsrećnije uradio posao. Naime on mi kaže da ima i dalje iste mane kao iz PATA doba, tj da je dosta bučan i da loše čita diskove.
Mene, pošto planiram da "pazaraim" novi mašinu (mATX ploču, i malo kućište) interesuje da mi DVDRW bude prvenstveno dobar čitač (pošto ću imati samo jedan) a što se tiče rezanja, nije mi bitna brzina (iovako na ovom NEC-u što ga sad imam nisam nikad rezao na više od 8x), već kvalitet rezanja. Koristim PrimeDisc-ove "RITEKF1" sertifikovane na 16x, ali ih NEC kontao kao 12x, a imam stalni priliv istih, tako da mislim da ću na njima rezati narednih godina (dok mogu da ih dobijam)

Neo ja imam ovaj Lite-On 20A1-S za sad je sve procitao i trebalo bi da mu je optika jedan od boljih, inace recimo Verbatim -R ne voli vise voli +R inace ja njih najvise koristim, DL disk onaj Datawrite na 2,4x mi je pukao dok Mirror na 8x reze normalno. Sve u svemu -R rezem na 8 i 12 a +R na 16x i 18x.

@Crni probacu sa novijim drajverima nije mi to palo na pamet inace podesen je u Biosu na IDE i nemam RAID

varas se poslednja verzija je 17.20.03 skinuo sa jmicron sajta ver od 20.06

Kod:
ftp://driver.jmicron.com.tw/jmb36x/Win2k_xp_Vista/JMB36X_WinDrv_WHQL_R1.17.20.03.zip

Poslednja izmena:
koji SATA DVD rezac iole valja?

kod nas otprilike ima sledecih SATA rezaca:

Liteon LH-20A1S SATA black
NEC AD-7170S SATA black
NEC ND-7173S SATA black
Pioneer DVR-212D SATA black

zna li se sta od ovoga valja/ne valja?

vidim da Pioneer ocajno reze CD-ove...
postoji li jos neki info, bilo pozitivan ili negativan, u vezi sa ova 4 rezaca?

:wall:

imam ovaj Liteon LH-20A1S SATA black i zadovoljan sam sa istim, dodise rezao sam samo dvd-medije.

takodje imam i Samsung 183A, koji je dosta tih i do sada nikakvih problema ni sa njim.

ja imam isto ovaj liteon i mogu ti reci da je sasvim solidan...rezao sam i cd i dvd bez ijednog problema...probaj malo da se informises na cdfreaks...tu imas sve moguce vezano i za scan/write kvalitete...:wave:

citajuci cdfreaks izgleda da su favoriti Liteon LH-20A1S i Samsung S203B

:sceptic:

ja sam useo lite-on zato sto sam jedan vec imao i dobro se pokazao, imaju redovne firmware i plus modifikovane sa cdfreaks foruma tako da sam uvek up-to-date sa njima 😀
za samsung ne znam...mada to je noviji model koliko sam razumeo?...jedino da sacekas pa da vidis neke utiske...:wave:

Ja sam pazario Asus DRW-1814 BLT. Preporucili su mi ga u radnji, i ja sam za sada prezadovoljan. Vrlo je tih, ima solidno brz pristup i nikakvih problema pri rezanju ili citanju...

Multicom, ali ne vidim da ga imaju trenutno, i oni to negde nabavljaju...

Imam problem sa Liteon LH-20A1S SATA DVDRW-om, prilikom brisanja RW diska prijavljuje gresku ATAPI DVD A DH20A1S : This disc is not rewritable and therefore cannot be erased.
Please insert a rewritable disc.
Nero je 7.8.5.0, sumnja pada na Nero mozda ova verzija ne podrzava ovaj drive, pa reko mozda neko zna, odnosno posto neki imaju taj drive koji Nero koristite...
Drajv je nov i mala verovatnoca da je neispravan, a ako je do firmware-a dajte neki link i preporuku za verziju!!!

Hvala unapred svima

Smem li da probam sa ovim firmware-om iako je model kod mene DH-20A1S a ne LH-20A1S, za DH nisam uspeo da nadjem nikakvu verziju, sve me upucuje na LH model...

Ima li neko iskustva sa Liteon sata dvd rezacima?

kupio bih jedan, al me zanimaju pre svega licna iskusta..

Imam ja 20a1S (bio DH pa sam ga prebacio u LH), pored jos dva rezaca (nec 3540, benq 1640). Po kvalitetu citanja, LiteOn se odlicno pokazao, mozda je ipak za nijansu slabiji u citanju od benq-a, ali tu su negde. Sto se tice kvaliteta rezanja, LiteOn se pokazao odlicno, dajuci prilicno kvalitetne "odreske" cak i pri overspeed-u (18x na verbatim + 16x medijima). Inace, rezem iskljucivo na Verbatim plus medije i sa njima se rezac pokazao sasvim dobro, ali ne znam zaista kako se snalazi sa ostalim medijima.

takodje LH 20A1S i takodje primetio vise voli + R diskove, rezao je sve zivo za druge, ali za sebe uzimam iskljucivo Verbati 16x + R i super se sa njima snalazi 🙂

Citanje mu je ok, jedino je onaj Datawrite DL disk od 2,4x uspeo da pukne, dok je neki Mirror na 8x takodje DL uspesno narezivao 🙂

Ja sa LiteOn-om koristim Verbatim DVD - i sve sljaka bez problema. Maximalna brzina rezanja sa fabrickim firmware-om je 18x na ovim medijima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno