Šta je novo?

Koji SATA DVD rezac?

• Začetnik teme Začetnik teme z_m00n
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

z_m00n

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2005
Poena
619
Uskoro hocu da pazarim jedan sata dvd rw, ali apsolutno nemam predstavu koji, malo sam gledao ostale postove koji imaju veze sa ovim, ali nista konkretno nisam zakljucio, uzmi samsung, ma jok Liteon je bolji, ovde ih ima, sad ih nema...

Sto se mene tice, ne mora da bude rekorder sto se tice brzine, nije mi bitna lightscribe ili labelflash tehnologija, treba mi pouzdan rezac i to je to.
A sto se tice toga gde imaju da se kupe to moze i na PM da ne bi krsili pravila foruma.

Sada izgleda da je neka nestasica 🙂

ja sam skoro uzeo samsung sh-s183a i mogu ti reci da sam zadovoljan.

hteo sam da uzmem jos jedan sata rezac, ovoga puta lite-on, ali nigde ne mogu da ih nadjem.

ja sam ga uzeo preko prijatelja, a sada ga nema ni kod njega...

na pc berzi sam video da ima starija verzija 182A po ceni od oko 2600 din. nemam pojma kakav je i koje su razlike.

inace garancija na samsung je 2 godine

ok hvala

Evo upravo sam video u nekom cenovniku SATA DVD RW LITE-ON SH-16A7S, mada nisam siguran da li ga imaju, zvacu posle praznika da proverim, jel ima neko iskustva sa njim?

Poslednja izmena od urednika:
to je stariji model, inace to si video kod onih u lominoj?

pise da imaju sve i svasta, a kada ih nazoves nemaju pojma o cemu pricas.

inace ja gledam da uzmem neki sata dvd-rw 18x

Pojavio se Pioneer 212 (18x), ne znam da li je stigao do nas...

Koji SATA rezac?

Koji SATA DVD rezac do 40 evra preporucujete? Mislim da neki LiteOn nije los izbor...

Šta tu ima da bude brže? Rezači ne mogu da iskoriste propusnu moć PATA kontrolera, tako da PATA ili SATA, isto ti se 'vata 🙂

Naravno, ako sada kupuješ rezač, juri SATA, pošto je tendencija da se sa ploča izbaci PATA kontroler.

Poslednja izmena:
Moje prvo iskustvo sa Lite-On SH-16A7S uopste nije dobro. Cim pocne da se muci sa citanjem diska dolazi do restarta racunara:wall: To mi se desilo do sada sa 2 diska, jedan je no name a drugi princo. Narezani su pre max 2 god, nisu osteceni, jednostavno pocne da cita i restart. Ne stizem malo vise da se pozabavim problematikom to je onako na prvu loptu😡 Mozda sam samo ja maler sa tim rezacima,ovo mi je 4. , videcemo sta ce vreme da pokaze:smoke:

Poslednja izmena:
Je li neko video Pioneer 212 da ima negde da se kupi kod nas?
Mozda neko ima iskustvo sa njim...???
I ja sam zainteresovan za taj model da kupim ( inovu plocu pride) al koliko vidim u Srbiji ga nema jo u prodaji.

Ma poenta je da je sata prakticniji zbog kablova i protoka vazduha, povrsini koju zauzima IDE na maticnoj i naravno hot swapa!
Tako to ja kapiram! 😉

Neko je negde spomenuo da sa SATA optikom nema onog glavljenja kompa od par sekundi dok ne procita sadrzaj diska. Je li to tacno?

Ma poenta je da je sata prakticniji zbog kablova i protoka vazduha, povrsini koju zauzima IDE na maticnoj i naravno hot swapa!
Tako to ja kapiram! 😉

Neko je negde spomenuo da sa SATA optikom nema onog glavljenja kompa od par sekundi dok ne procita sadrzaj diska. Je li to tacno?

Slazem se.

U svakom slucaju - preporucljivo je kupovati SATA optiku - zbog kompatibilnosti - jer uskoro nece biti ploca sa PATA kontrolerima. Inace, to (SATA-PATA) nema uticaja na kvalitet i brzinu samh drajvova, ionako mi se cini da ih sve losije prave.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno