Šta je novo?

Koji Samsung LCD ?

mindless

Slavan
Učlanjen(a)
07.03.2009
Poena
304
hocu da uzmem neki Samsung LCD do cirka 80000din
najvise cu ga koristiti kao sekundarni PC monitor

gledao sam neke modele le40A551 i 557 ...pojavljuju se i neki modeli sa oznakom M

nisam dugo pratio TV scenu... ne znam sta oznake znace ... i koji mi ustvari treba

mislim da bi 40" bilo sasvim oke

jel imate neku preporuku za model...

i da li znate neko korektno mesto za kupovinu ?

A zasto ne samsung? Ocigledno je da ne znas koja je najbolja marka za lcd. Jedino sony moze da se poredi sa njim, ali sony je dosta skup kod nas.

Odes u Tehnomarket i uzmes Samsung 40A551 i nema sta drugo da gledas,tv je vrhunski.

ta serija A5xx nije ni do kolena jednoj Toshibi XV550. pogotova što se dosta piše po forumima da ne može preko HDMI konkcije da ostvari 1920x1080 već samo 1024x768 ko plazma. ne bih se ja s tim *****avo.

i daleko od toga da je samsung najbolja marka posle sony-ja.
sharp, 10 praznih mesta, toshiba, panasonic, pioneer(bio bi i višlje da nije skup) i možda LG može tu da se nagura. ostalo je krsh.
^ovo sam zaključio na osnovu mog iskustva i predstavlja isključivo moje mišljenje.

A zasto ne plazma?

A zasto ti ne citas sta coveku treba?

najvise cu ga koristiti kao sekundarni PC monitor

Uvek morate da ubacite plasmu u diskusiju iako to uopste nije potrebno.

daleko od toga da je samsung najbolja marka posle sony-ja.
sharp, 10 praznih mesta, toshiba, panasonic, pioneer(bio bi i višlje da nije skup) i možda LG može tu da se nagura. ostalo je krsh.

I dalje pricamo o lcd-u ovde zar ne? Cak se i usudjujem da stavim Samsung ispred Sony-ja. Evo kako to izgleda po poredjenju: Samsung>Sony>Toshiba>Sharp>LG>Philips>Panasonic

Odakle si izvuko Pioneer lcd? Zna se zbog cega su oni poceli da ih proizvode.
Ok je ako je to tvoje misljenje, ali situacija je trenutno ovakva kako sam naveo.

Ok, covek trazi lcd, hoce monitor, ok.... Samsung jeste ispred Sony slazem se. Odnos cena/kvalitet je na njegovoj strani. To zasto ubacuje plazmu jeste njegov predlog pa ako se ovom dopadne super ako ne... sta sada?

Nista, covek trazi tv kao sekundarni monitor, plasma nema sta tu da trazi. Da je trazio nesto drugo preporucio bi mu i plasmu kao i sto radim u svakom mom odgovoru gde neko nije siguran koju tehnologiju zeli. Ako neko kaze treba mi lcd, dacu mu izbor lcd-a koji mislim da je najbolji, ako trazi plasmu dam mu isto konkretan model.

E sad se javi pera koji ima plasmu, i preporucuje je coveku koji hoce lcd. Ok plasma jeste bolja tehnologija, ali zasto je stalno namecete? Da li sam ja nekad upao u plasma topic i pokusao da ubedim nekoga da je lcd bolji? Ne. Zato sto i nije. Ono sto ja zapravo radim je da pazljivo citam sta coveku zapravo treba od televizora i objektivno mu preporucim koju tehnologiju da uzme, i kao sto ste videli nisam skroz pristrasan za tehnologiju koju posedujem.

Onda se napokon javi neko kome treba televizor kao sekundarni monitor, u cemu je lcd jedino bolji od plasme, i neko se napravi pametan da mu preporuci plasmu za to. Jednostavno bode oci zar ne. Recite mi da nisam u pravu.

Kapiram ja tebe ali sve ima svoje. Nije se izjasnio ni kakav sec monitor zeli. Ako je samo za igrice i filmove onda i plazmu moze da uzme mada ako zeli lcd neka kupi lcd, samo kazem. Da nisam uzeo plazmu uzeo bih 40A656, toliko je bolji od jeftinijih lcd da opravdava cenu.

A zasto ti ne citas sta coveku treba?

Uvek morate da ubacite plasmu u diskusiju iako to uopste nije potrebno.

Samo zato sto je covek koji je postovao pre tebe rekao zasto se ogranicio samo na samsung,da bi ti uskocio pa pitas a zasto ne samsung pa isto i ja kazem a zasto ne plazma.:)

Nije samsung jedini brend na svetu.

Poslednja izmena:
@Show Man

Nije jedini brend na svetu, ali propustas poentu moga odgovora "a zasto ne samsung". Ne preporucujem ja ljudima samsung bezveze, vec zato sto jeste vodeci proizvodjac sto se tice lcd tehnologije.

@gvlada

Pa kolko ja kapiram sekundarni PC monitor mi zvuci kao da hoce da ga koristi za desktop, al ajde necemo da sad gledamo u pasulj sta je hteo da kaze.

Poslednja izmena:
ok... vidim da je tema stigla na pravo mesto :]

ajde da preformulisemo stvari...
imam 80000din
hocu da kupim TV... gledacu ga sa daljine od 2-3m ...ne interesuje me previse TV program... gledacu filmove sa PC-a na njemu i pustati fraktale kad mi je dosadno

recimo da nije bitno da li je TFT ili plazma ... bitno je da podrzava sto vecu mogucu rezoluciju jer volim da slika bude staklo... bitno je da je fancy dizajna...bitno je da bude izradjen od kvalitetnih delova, jer hocu da traje dugo... velicina ekrana mi nije na prvom mestu...radije bih uzeo jaci model manje dijagonale,nego low end veliki ekran... mislim da 40" radi posao

sto se tice pitanja "zasto samsung a ne sony"... sony je moja ljubav jos od ranih dana...ali zadnjem sonyju ( doduse bese CRT) je overio ekran posle 5 god...kada sam otisao kod servisera ...rekao je da ih je imao bezbroj iz te serije u servisu,svima otisao ekran ... tako da sony izgleda vise nije SONY

cini mi se da samsung radi ok panele

sad sam otprilike objasnio sta trazim :]

Pazi evo iskreno. Ako ti ne treba televizor za rad u desktopu, u prevodu ako ga neces koristiti za duzecasovno surfovanje internetom,rad u wordu,stvari koje radis sa trenutnim monitorom itd, uzmi plasmu. E sad dolazi deo koju plasmu preporuciti da ispuni tvoja ocekivanja.

Gledanje filmova na kompu: Koje rezolucije filmova, jel ces gledati HD ripove ili DVD/divx? Ako je DVD/divx, nema smisla da uzimas Full HD plasmu. Ako je suprotno ja bih sacekao da se pojavi Panasonic G10 kod nas sa novom NeoPDP tehnologijom,full hd model, on je oko 1000 funti, sto znaci da ce kod nas biti najmanje 120k kad se pojavi.

Ako nema sanse da sakupis toliko para i ako ne zelis da cekas idemo da sledecu opciju. Panasonic 42py80p full hd bio je oko 100k zadnji put kad sam gledao, sad ne mogu nigde da ga nadjem, i nesto losiji 42py8p 90k ako se ne varam, moraces da pitas nekoga ko prati gde imaju da se kupe. To su ti bili sve Full hd modeli.

Ako iz nekog razloga oces lcd sitacija je ovakva. Najbolja moguca opcija ti je Samsung 40A656, on ti je 98k. Ispod njega ti je Samsung serija 5, pogledaj modele A536/A551/A557/A558 sve 40 inci, vidi cene u tehnomarketu. Za ostale marke nisam strucnjak pa nek neko ubaci svoje misljenje ako hoce. Reko si da ti ne smeta ako je manji televizor od 40 inci, pogledaj ovo sto sam ti predlozio u 37inci i prolazis jeftinije.

hvala za odgovore

evo kako stoje stvari... model 40A536 mogu cak i ovde u Vrscu da uzmem (nasao sam ga u jednom shopu) ,i cena je oko 76k ,mislim da je korektno ...
u principu najlakse bi mi bilo da kupim 40A536 i zavrsim pricu o tv-u
zanima me samo koliko je mator taj model ... i da li ici ipak na 551 ili 557 ... ili je 536 dovoljno dobra kupovina

nisam uspeo nigde da nadjem malo vise detalja o njemu

Ako ovde slusas ljude nista nije dobra kupovina i sta god kupis pogresio si :D vidis da u ovih 10 postova ima 3029423058347583487 razlicitih nakurivanja plasma vs lcd, sharp vs samsung vs toshiba, vs vs vs vs ....... tu i tamo promili neki ozbiljan predlog. Idi do prodavnice, pogledaj par tv-ova, zapisi oznake, vrati se kuci, izgooglaj objektivne, a ne ove fanboy, review-e, odlucis, prelomis, kupis. Posle toga ne citas nista o lcd, plasmama na netu i uzivas u svom tv-u ;)

Pa ovi fanboyevi su valjda citali review, onda kupili ono sta im se dopalo a uz to je to lepo iskritkovano pa prenose svoje utiske i lepo savetuju. Ako je prosle godine ceo svet hvalio Panasonic plazme, meni se dopala slika i kupio taj tv pa sta da mu preporucim?? Toshibu? Ako je A656 proglasen extra tv u svojoj klasi i rekli za njega da mu je crna ista kao na skupljim Sony tv a uz to i kada sam video sliku dopala mi se, sta da mu preporucim? Crypton?

Crypton nego sta :)
A inace za citanje reviews, kako drugacije da saznas o nekom televizoru. Trazis informacije po internetu i vidis da li se misljenja slazu. Ako 99% ljudi, na vise razlicitih foruma, reviews sajtova,itd kaze da je tv odlican, a 1% kaze da nista ne valja, prosudi sam. Sto se tice plasma vs lcd, vecina ljudi odavde se slaze koja je bolja tehnologija za odredjene potrebe, jedino se korisnik Boardslide isticao iz gomile, pa je banovan jer je lupetao gluposti.

Nazad
Vrh Dno