Šta je novo?

Koji PSU?

Kir Janja

Slavan
Učlanjen(a)
05.03.2009
Poena
319
Poslednja izmena:
Moj glas za Thermal Take, Modularno je sto je sjajno, ali mogu ti preporuciti i moje napajanje (vidi potpis) bez problema gura comp izgleda sjajno i kacenje kablova je fantasticno(na sraf)

Mene su ljudi u slicnoj temi nalozili na Silencer.
Kada sam malo bolje procesljao video sam da je stvarno vrhunsko.
Tt jeste mozda primamljivije za oko, modularno, veliki fan na njemu i sve ostalo.
Silencer sa druge strane razbija. Single rail konfiguracija i koliko sam video odlicni naponi.
Monster 60A na tom single rail-u. Pogledaj po net-u ima brdo review-a.

Poslednja izmena:
SerGile jel ti stvarno mislis da cu LC napajanja dobra ??

Glas za PC

Mislim, dosta sam ih ugradjivao, testirao, daju stabilne napone, i ova jaca trpe sve i svasta.:-devil-:
Kolicina reklamacija je minimalna, ovo moje napajane gura bez problema moju konfu, mada sada mislim da menjam za neki intel iz E serije pa malo da kloknem pa da vidim sta se desava.
Imao sam TT pure power 450, i ono je sjajno, cak sam ga i prodao, ali nije jednostavno htelo da tera grafiku.
LC power se tek probija na trziste, pa i zbog toga smatram da se kinezi malo vise trude oko njih.:D

Ako neko pazari vrhunsko napajanje tipa "Antec signature" serije sta se dobija time mislim kako se to reflektuje u radu i performansama racunara? Sta dobijam ako napajanje ima bolji riple, voltage drop itd ? Duze traju komponente i sigurnije su ali sem toga? Da li cu moci vise da klokujem komponente? Ili da vodim racuna samo o snazi i da bude brendirano(citaj:prodjem jeftinije i dobijem skoro isto)?

550BE, GA 720 US3, single card 9800gt, 2 HDD-a, USB HDD, Creative Titanium, Canon LBP 2900 . Nikada necu da teram SLI. Ali takodje ne planiram da kupujem ponovo napajanje u sledecih par godina. Klokujem komponente.

Poslednja izmena:
Pa sta bi bilo najbolje i iz kojih razloga. Nije problem da kupim, kupicu ali time sam zavrsio kupovinu u sledecih par godina - znaci moram da napravim stvarno dobru kupovinu :) , siguran sam da me razumete . Enermax ili Power&Cooling, 610-620 ili 750? Johny Guru kaze da ovaj Power&Cooling 750 nema bas neki Voltage drop. I izvinite ako smaram ali sta zapravo dobijam izuzetno kvalitetnim napajanjem?

dobijas kvalitetne stabilne napone i pri maksimalnim opterecenjima, koji nece skoditi ostalim komponentama u sistemu

Ako neces menjati par god onda obavezno uzmi sa 5god garancije, barem si siguran. PC silencer 610, enermax 525, cm silent pro m500 ili m600...sve su to ok napajanja a i mislim da ti ne treba nista jace a ni skuplje.

Znaci mogao bih da prodjem sa 500W napajanjem ili ne(ako mi realno za single card konfu ne treba vise, planiram da uzmem 285 grafu do kraja godine)? Svideo mi se Silencer 500W ali kazu da je vec na 50% load-u izuzetno bucan jer mu se 80mm fan tada vrti na 3200rpm. Steta a super mu je i cena.

TX built by CWT sa svim zalemljenim kablovima za psu pcb
HX built by Seasonic (osim HX1000 koji je isto CWT) sa modularnim kablovima (osim ATX i PCIe power cables)

pa Seasonic je kvalitetniji

TX built by CWT sa svim zalemljenim kablovima za psu pcb
HX built by Seasonic (osim HX1000 koji je isto CWT) sa modularnim kablovima (osim ATX i PCIe power cables)

Za TX650W nisam siguran da li je Sesaonic ili CWT, ima dosta oprecnih informacija.

Nema tu nista oprecno, TX650 je Seasonic.
Novi HX850 nije Seasonic vec CWT i kako stvari stoje Corsair je "batalio" Seasonic. :( Steta, pogotovu sto je nova Seasonic platforma (M12D) sjajna.

a da ne spominjemo x seriju :)

Vrh Dno