Šta je novo?

Koji PSU?

Kir Janja

Slavan
Učlanjen(a)
05.03.2009
Poena
319
Poslednja izmena:
zato sto je modularno napajanje

kada je on kupio hx620 nije postojao tx650 :D

ThX Illidan. Kaze da sadrzi high quality Japanese capacitors, zna li neko na koliko stepeni su deklarisani kondezatori?

P.S.
Izvinjavam se ako smaram ali volim da znam sto vise mogu o svom HW-u :) . PoZz!!!

na 105 C

inace unutra je seasonic s-12 platofrma samo sa kondezatorima deklarisanim na 105 C za razliku od seasonic defaulta od 85 C (mada takve temperature nikad neces ni videti u napajanju :))

ThX again Illidan! Citao sam na nekim review-ima da je rame uz rame uz Enermax 82+ po pitanju buke tj da je necujno. Inace ova dva napajanja vaze kao najtisa na trzistu. Uslovno receno tj do odredjene granice(za tx650w je ta granica nekih 330-350w cini mi se) kada fan podize obrtaje i postaje cujan.

mogu da ti kazem da je seasonic (i ovo sto sada imam i ono sto sam imao pre njega) najtise napajanje koje sam ikad cuo (osim silverstone nightjar koje je passive cooling)

Meni je ovo prvo napajanje ovog kvaliteta(pre par godina sam imao neki chiftec koji je kostao 80-90e ali sumnjam da je bio nesto posebno), hocu reci da nemam neko iskustvo sa napajanjima. Ne sumnjam za taj Seasonic. Kako je rangiran Silverstone po kvalitetu i performansama(skoro sam prvi put cuo za njega :( u nekom oglasu na bench-u ali nisam video da ga ima u ponudi kod nas a bas pratim)?

Moram malo da ispravim Illidana.:D TX650 je S12II platforma koja dodje kao S12 ali je jeftiniji u proizvodnji. Otuda nesto niza cena, pored (odsustva) modularnosti naravno.
Inace kad sam ja uzmimao napajanje TX650 se tek pojavio ali ga nije bilo kod nas. Mada i da je bio verovatno bih uze HX jer sam hteo modularno napajanje i platio bih tu razliku od 2k dinara.:)

Sto se buke tj tisine tice, Corsair, Seasonic i Enermax vaze za jedne od najtisih. Razlike medju njima su neprimetne u praksi, i mogu se samo instrumentima izmeriti.

Silverstone je takodje vrhunski proizvodjac, mada kod takvih firmi koje ne proizvode napajanja (Corsair, Silverstone) dosta vise zavisi od izbora OEMa nego od njih samih. Meni je zao sto Corsair nije ostao veran Seasonicu :)(), kako stvari stoje presli su na CWT u potpunosti. Nadao sam se da ce HX850 biti Seasonic M12D al' nista od toga.:S:
Silverstone sa druge strane ima vise OEMa, nikad nisu imali Seasonic, al' trenutno su p meni nesto iza novih Corsair, Antec i Seasnic napajanja.:p

Garson, mislis da sam pogresio kupovinom tx650w umesto hx620? Kazes S12II platforma jeftinija u proizvodnji, to se sigurno postize jeftinijm komponentama ugradjenim u isti ili ti losiji kvalitet. Ispravi me ako gresim. Mada sam ja prezadovoljan napajanjem u svakom slucaju. Imam jedan G92 chip @750,1800,2250, jedan HDD WD 1T Green, 550BE @3,7, X-Fi Titanium i sve je to na fabrickom vazduhu spakovano u Antec Skeleton. Ovu kartu nisam mogao da pomerim 10%(Ati tool je samo sevao) na Codegen 400W PSU i nekoj Gigabyte 520 ploci koje su radile u "mikrotalasnoj". Ja jos uvek nisam nasao granicu mojoj karti(mislim da preko ovih klokova nema svrhe ici - mislim nista necu dobiti u gamingu). Uleteo mi neki poslic i prvo sto mi je palo na pamet pored klime u sobi su kuciste i napajanje. Zbog cega se ova karta sada klokuje kao nenormalna ajde sad budi pametan pa kazi(zbog boljeg hladjenja, boljeg napajanja, bolje ploce(GA-M720-US3) ili drivera 186.18)?
U svakom slucaju PSU ne cujem uopste i sys je stabilniji cini mi se(ovo je mozda i autosugestivno).

Poslednja izmena:
pogledaj my computer. S-12II je sve samo ne lose napajanje. inace racunar (cpu) je 100% load 24/7 od septembra prosle godine.

Garson, mislis da sam pogresio kupovinom tx650w umesto hx620? Kazes S12II platforma jeftinija u proizvodnji, to se sigurno postize jeftinijm komponentama ugradjenim u isti ili ti losiji kvalitet. Ispravi me ako gresim. Mada sam ja prezadovoljan napajanjem u svakom slucaju.
Da sam to mislio rekao bih.:p S12II je "optimizovan" na taj nacin da se recimo i manje greje, pa nije potrebno hladnjenje kao na S12. Znaci nisu losije komponente, jednostavno napajanje je novije, logicno je da je dozivelo odredjene optimizacije prvenstveno sa ciljem da bude jeftinije.

Poslednja izmena:
Cool, drago mi je da posle diskusije na bench-u uvek ali uvek budem zadovoljan svojom kupovinom. Evo recimo primer moje grafe(suludi klokovi ciji su uzrok - nemam pojma)....sta reci vise :p .

Poslednja izmena:
Vrh Dno