Šta je novo?

Koji program za pregled slika koristite? [POLL]

Koji program za pregled slika koristite?

• Ukupno glasača
    325
je l' ima neki mali program (do 1 - 1.5 MB) sličan kao IrfanView, ali da prikazuje slike u centru ekrana (poželjno da ima i thumbnails)... služio bi prvenstveno za pregled slika, ne za edit... možda neki crop ili resize... biće instaliran na PII tako da ne bi smeo da bude zahtevan...

Eh ljudi, prešao sam sa ACDSeea na FastStone Viewer. Ma program rula, nema šta :)

XnView.
Definitivno, program koji je svojim kvalitetom, kompaktnoscu i free koriscenjem uklonio ACDSee sa moga kompa i na tome sam mu neizmerno zahvalan. ;)

Trenutno koristim IrfanView zato jer mi se ACDSee 2.x poceo bagovati.Mada moram da priznam da nije los programcic a i dosta je brz.

FastStone Image Viewer

XNView i Picasu 2 u kombinaciji sa "Windows Picture and fax viewer" (koji je postavljen kao default)...

XnView zato što je osobinama najpribližniji ACDSee-ju i besplatan, Picasu zbog principa "sve na jednom mestu" i takođe zato što je besplatna, a ovaj poslednji jer je najjednostavniji, otvara jpg-ove (koje najčešće koristim) kao munja i uvek ih lepo fituje na displeju, a deo je Windowsa...
Za najosnovniju obradu fotki ("resize", "crop") koristim "PhotoFiltre" ili "Gimp 2" (opet zato što su freeware)...
Na poslu - zna se - Photoshop CS

Poslednja izmena:
Ja sam koristio razne verzije ACDSee-a ali svaka je imala poneku manu.Evo trenutno mi je instaliran FastStone Image Viewer koji je za svaku preporuku.

ACDSee 2.41 mi je uglavnom dovoljan.

FastStone Image Viewer je veoma dobar,ali ima jos nedostataka.... Ipak je jos uvek BETA verzija i nedostatci se ispravljaju

ACDSEE 7PP, ali me iznerviralo sto nema podrsku za .net format...mislim, windosow editor podrzava taj format a acdsee ne...ali u sustini, za ono sto meni treba je acdsee zakon...probao sam sa Irfanom...isto njesra, pa rekoh sto da menjam..

Najmanje teska i kompleksna, a zadovoljava skoro sve moje kriterijume je 5. 7 i 8 sniam probao. Fastsone mi skace po zivcima, xnview je doooosta spor sa prikazom slika, a compupic malo konfuzan i nedoteran, a cini mi se da nema ni pravi fullscreen.
Inace do pre 3 dana sam koristio acd 3.1.
Poz

ACDSee 7.

ACDSee 8, kao i sve ranije verzije ovog programa.

Ja sam presao sa FastStone-a na ACDSee 8. Mislim da je ACDSee 8 pun pogodak i cak mi brze radi od FastStonea (da ne spominjemo koliko je brzi u kreiranju thumbnailova...).

Sve preporuke :)

ACDSee sve verzije, a trenutno koristim ACDSee 8.

Uvek me je nerviralo sto acdc automatski pravi tumbove cim otvoris folder (nikad se nisam trudio da nadjem da li postoji opcija da se ta glupost iskljuci), i zato poslednjih 10 godina koristim PolyView :) A da, i uzasno je brzi od acdc :)

Wolfman je napisao(la):
Narode, iznendadjence.Xn-View nije vise besplatan. (bwaaaaaaaaaaaaahhh :wall: )Sada slobodno mezete koristiti ACDSee. :mad:

ja mislim da je najnovija verzija 1.8... skinuo sam je pre mesec - dva najvise i bila je besplatna.. postoji xnview deluxe koja nije besplatna a teska je ko acdsee pp... i da je neke stvari koje nisu za preglednike :)

Nazad
Vrh Dno