Šta je novo?

Koji program za pregled slika koristite? [POLL]

Koji program za pregled slika koristite?

• Ukupno glasača
    325

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Ovo vec postoji kao obican thread, ali posto je smor citati bas sve odgovore, onda sam resio da postavim ovo kao poll. Dakle:

Koji program za pregled slika koristite?

(Napomena: posto je najpopularniji program u svetskim razmerama, ACDSee sam podelio po generacijama... Ionako se te generacije znatno medju sobom razlikuju!)

A gde je Picasa (by GOOGLE)?

ZoNi je napisao(la):
zaboravio sam je... zato je tu opcija "nesto drugo"... sorry!

Dobro, a samo mi još reci razlog stavljanja 6 (šest) :zgran: verzija ACD See-ja!?!?

ZoNi je napisao(la):
(Napomena: posto je najpopularniji program u svetskim razmerama, ACDSee sam podelio po generacijama... Ionako se te generacije znatno medju sobom razlikuju!)

Batice, evo ti odgovora... Uostalom, u onom drugom threadu o ACDSee 7.0 se spominju sve prethodne verzije i sve rade različito svima, svi koriste različite verzije, tako da...

za slike sa svog digitalnog koristim Adobe Photoshop Album 2.0, a za sve ostalo ACDSee 7.0

da su veliki jesu ali po meni su bez premca ;)

ACDSee 7.0 PowerPack (ima se - moze se :D)

I btw, nisam primetio da je 7.0 ista brzi od 5.0... :(

andjelkoyu je napisao(la):
nisam primetio da je 7.0 ista brzi od 5.0... :(
pa, i nije... ustvari, ja nisam primetio nijednu prednost 7ice u odnosu na 5icu... cak su mi neki stvari iz 5 veoma nedostajale u 7 (npr. nemogucnost da na toolbar postavim button-e Wallpaper i Favorites :crash: )

rezultat toga: brisanje 7 PowerPack i povratak na 5 PowerPack :D

Ipak se ne slazem sa ovim ZoNi - 7.0 je daleko lepseg dizajna :D

Bez obzira na brzinu (i manju nestabilnost PhotoEditora u 7-mici), AcdSee 5.0 mi je bio neopisivo ruzan (mislim, one idi*otske ikonice obojene u 3 osnovne boje itd... morao sam da kreiram custom layout max. pojednostavljen a.k.a. 3.20). Nedostaci koje pominjes u 7.0 meni recimo nisu bitni. Prewiev/thumbnails je sada mnogo bolje odradjen, okvir oko svake slicice itd... ma shminka je sve! :D

6.0 nisam probao...

Ne, ZoNi - i ja spadam u kategoriju korisnika koji vise voli male, brze i funkcionalne programe od debelih, lepih i nefunkcionalnih (sporih) varijanti; ali kada je rec o grafici, tu je estetika na prvom mestu iz opravdanih razloga. Znaci AcdSee 7.0 PP :D ;)

i ja sam na cuo da je izasao icq 2005, pa je to ustvari bio neki virus (mamac) :D

XnView, mislim da je pravi izbor.Sta ce mi glupe opcije koje ne koristim, a placam ih kao Sveti Petar kajganu (mislim na ono naizmenicno-jednosmerno djubre)

Ja sam ga koristio, ali sam odustao od njega jer nije imao najjednostavniju opciju da kad slike poredjam po velicini ili datumu, da ih po tom redosledu i gledam.

jos jedan izvanredan program za pregled slika: Brenning's (free, 2.2MB)
http://www.brennigs.com/features.htm

Browsing_01.jpg

ACD See 7.0 i povremeno Picasa, mada mi on sluzi za pravljenje albuma :)

Acdsee 7,kao i ranije sve predhodne verzije acdsee-ja.

ZoNi je napisao(la):
video sam na nekom forumu da je navodno vec procurio ACDSee 8!!!!!!!

Jel' cuo neko nesto o tome? (*ebiga, ne secam se koji je forum to bio :( )

Nije bre, cak i da jeste, zasto ga nisu objavili na acdsystems.com ?
no.gif

Ja koristim ACDSee 7.0. Cini mi se da brze radi od lejmerske 6.0, koja jaaaako sporo ucitava sliku. Al ipak 3.1 Rules :)

Jedan free progrmace Farstone Image Viewer

ma kod sedmice mi se uopste ne svidja sto pravi ogroman folder sa thumbnailovima
pogledajte koliko kod vas on zauzima...
C:\Documents and Settings\vasusername\Application Data\ACD Systems\Catalogs
kod mene je trenutno oko 500MB !

i smeta mi sto nema fokusa kad se vracam iz nekog podfoldera. eh kad bi sredili ove dve stvarcice bio bi neprikosnoven...

Bolji ACDSee od verzije 7 jos nisu napravili.....sve pohvale....
Posle toga je ACDSee verzije 2.....ostale su bile katastrofa (bar su se meni tako pokazale).....

Nazad
Vrh Dno