Šta je novo?

Koji program za odrzavanje Win 7(64bit)

Stomatolog

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
Ovako, racunar je sa Win 7 64 bit, interesuje me koji su pouzdani programi za odrzavanje sistema,ciscenje reg.,da prati instalacije i da moze da odradi system restore na odredjenu tacku i sl.Znam da sytem r. ima i Win ali on nekad neda sve
prethodne tacke vec 2 ili 3 .
Hvala.

Tuneup Utilites, doduse nema sistem restore ali to mozes sa nekim drugim programom recimo Acronis i sl.

Takođe TuneUp Utilities. Odlično programče.

NemojNistaDaStavljas Jutiliti
ovo koristim godinama, sve preporuke

zato sto svi ti 'optimajzeri' mogu pre da sjebu windows nego da ti 'odrzavaju sistem', moras biti doobro upucen sta koji tweak radi (prckanje po reg. bazi, razni shatro boost-ovi bla bla) a i ako nesto krene po zlu nikad ne znas da li je upravo zbog njega.. drugo, win 7 je sam po sebi dosta stabilan da nema potrebe za bilo cim.. po meni vaznije je raditi redovno backup, nista vazno na C i to je to

zato sto svi ti 'optimajzeri' mogu pre da sjebu windows nego da ti 'odrzavaju sistem', moras biti doobro upucen sta koji tweak radi (prckanje po reg. bazi, razni shatro boost-ovi bla bla) a i ako nesto krene po zlu nikad ne znas da li je upravo zbog njega.. drugo, win 7 je sam po sebi dosta stabilan da nema potrebe za bilo cim.. po meni vaznije je raditi redovno backup, nista vazno na C i to je to

sejm hir :d

Sedmica je bas stabilan sistem, radice kako valja sve dok ga neki od doticnih alata ne za*ebe.

po meni u principu je ccleaner dovoljan, ako se dobro podesi sta da brise i kako. eventualno ponekad pokrenem tuneup utilities: precistim reg bazu s njim, pobrisem gluposti s kompa (ovo radi i ccleaner ali ne brise win updateove i jos par stvari) i ponekad uradim defragment. to je to :) komp radi retko dobro za ovakvu konfiguraciju i ko god dodje odusevi se :)
naravno najbitnije je ne zatrpavati komp glupostima i nepotrebnim programima koji se retko koriste. u tu svrhu sam skontao da je najbolja stvar jedna virtuelna mashina u kojoj ce biti ti retko pokretani programi kojih ima previse :) (ovo olaksav i ponovnu instalciju sistema ako zatreba jer ce gomila programa na ciju bi se instalaciju izgubilo dosta vremena vec biti u virtuelnoj mashini i potrebno je samo instalirati vm software) na win 7 samo osnovno i svakodnevno korisceno. i to bi bilo to :)

E tako je vec bolje :D
Btw, slazem se i ja zbog navedenih razloga, da je bolje ne koristiti doticne programe ako se ne zna kako :)
Ja u tu svrhu koristim samo advanced windows care, i nikad problema nisam imao sa njim...

Heh, a zasto ? Samo tako kazete coveku, a bez ikakvog objasnjenja...

Zato što nema potrebe. Te alatke za održavanje sistema su zaostavštine windowsa 98 i XP-a. Vista i 7 se samoodržavaju sasvim solidno bez dodatnih alatki.

ja koristim Tune UP na 7ici vec 9 meseci i nemam apsolutno nikakvih problema.... sve sljaka savrseno, po nekad se desi da komp malo uspoi, tad pokrenem onaj 1 click scan, on sve odradi, i posle racunar ponovo poleti ;)
tako da sam bas zadovoljan

meni je na 7ici jedino potrebno ciscenje registri unosa. i za to imam Vit Registry Fix. i prezadovoljan sam. i CCleaner. i to je sve.

Ja imam samo CCleaner. Nisam dugo cistio istoriju i kes u browseru Chrome, niti ga pokretao godinama. Vidim ja nesto usporio komp i kad zatvorim browser zauzece RAMa skoci na preko 3GB i ne silazi. Reko' sta je ovo, nista dirao nisam. Kontam, sigurno je kes (i ostale temp zayebancije) u pitanju nema sta drugo. Vidim u Task Manageru svi procesi OK kao i ranije, nista optereceno nije. Ocistim sa CCleanerom, RAM-a zauzece opet ne prelazi 2GB kao i prije, ali silazi kad zatvorim Chrome. :)

Bas sam se bio ubedacio sta je usporilo, posto rijetko kad brisem kes i ostalo. Ovo je dokaz da ipak treba brisati. Nisam mogao vjerovati da ovo utice na RAM zauzece. :)

Jos kad se produzi lista CCleanera sa CCEnhancerom extra bude :)

Poslednja izmena:
Dovoljne su Widows alatke, Diskcleaner jednom mesečno ili možda dva puta ako ima baš puno "prometa" kroz kompjuter. Inače najbolja je preventiva, Revo uninstaller za uninstaliranje prorama i ni Ccleaner i nijedan od tih cleanera ne pronađe ništa zaostalo u registriju a čak nešto i da ostane 7mica i nadalje i ne gledaju sve nego samo šta im treba iz registrija. Nije to više XP pa da mora da čita regitry od početka do kraja kada god nešto zatreba.
Antiviruse skidati samo sa njihovim programima za uninstall, svi ih imaju. Drivere takođe. Browseri imaju svoje "čistače" pa ni za to netreba ništa.

Poslednja izmena od urednika:
Treba ti samo program za čišćenje junk fajlova i alat za defragmentaciju hard diska ako nemaš SSD. To ti je sve što ti treba.

Poslednja izmena:
Nemam defragmenter, koristim ugradjeni vec u Win7, mada to i nemam obicaj pokretati. KOje bi preporucio programe za tu svrhu? :)
Nema potrebe, ako si na "stock" podešavanjima windows defragmenter radi svoj posao jednom nedeljno automatski.

Jeste, vidim schedule, svaka srijeda u 1h. Nisam nikad ganjao te defragmentere, pogotovo sto ima u windowsu.

Nazad
Vrh Dno